isia, wejdź na stronę www.dominicana.com.pl kliknij na " FILMY ", a potem na " FAKULTETY " - tam umieściliśmy parę filmików z naszch wycieczek fakultatywnych.
Wysłany: 02-10-2007, 18:47
Kilka pytań
Witaj!
Przede wszystkim chcialem popytac o wycieczki fakultatywne. Czy wybieralas je z Villapolonia, u przedstawicieli w hotelu czy tez moze w jeszcze jakis inny sposob? Jakie ceny na osobe i co wedle Ciebie najbardziej warto zobaczyc :) o nic innego nie pytam bo ja wybieram sie na strone polnocna do Playa Dorada. Pozdrowki
Wysłany: 02-10-2007, 18:52
Te same wycieczki w różnych cenach
Rozmawialem dzis ze znajomymi anglikami z pracy ktorzy kilkakrotnie byli juz na Dominikanie wlasnie w Playa Dorada i doradzili mi abym za wycieczkami fakultatywnymi rozgladnal sie poza hotelem w obrebie calego resortu Playa Dorada. Jest wiele firm miejscowych ktore oglaszaja sie np. w kantorach i oferuja takie same wycieczkiale za o wiele mniejsze pieniadze. O ile mniejsze nie wiem ale na pewno znajomi polecali ta forme niz wykupowanie u przedstawicielstw w hotelu. Pojedziemy z zona w styczniu to sie przekonamy
czesc tak byłam na wycieczkach z Villapolonia maja duzy wybór i dobre ceny(czasami ceny miejscowych przedstawicieli sa moze 10 usd tańsze ale sa niezorganizowane dobrze i chodzi im oto żeby odwiedzic ich miejscowych znajomych którzy maja sklepy z pamiątkami ibez porównania, z tym co ofeuje w Villapolonia) ceny są na ich stronie polecam wyspe saona ,Snorkling oraz wycieczke Fan Fan. poprostu dzwonisz do Villapolonia i przyjadą do was do hotelu i wam przedstawią oferte wycieczek naprawde warto od nich jechać Gorąco POLECAM
Poza hotelem mozna sobie samemu nawet zorganizowac wycieczke. Plusem wycieczek z Villapolonia jest to , ze macie przewodnika , ktory gada po polsku i nie trzeba sie o nic troszczyc...Dla Anglika polski jest naturalnie obojetny...
Wysłany: 08-10-2007, 09:40
Dla nas nie ma znaczenia czy przewodnik będzie polsko- czy angielskojęzyczny
Z reka na sercu przyznam ze dla mojej zony jak i dla mnie angielsko- czy polsko-jezyczny przewodnik nie ma najmniejszego znaczenia oboje mowimy na tyle plynnie ze nie sprawi nam to najmniejszej roznicy. dzieki zenku na miejscu na pewno na cos sie zdecydujemy :)
No wy mowicie po angielsku , ale jak spika przewodnik to inna sprawa. Roznica jest taka , ze w Villapolonia macie kontakt z polakiem a na innych wycieczkach byc moze z dominikanem ktory ledwie duka po angielsku...
Wysłany: 14-10-2007, 09:41
zenek napisał/a:
No wy mowicie po angielsku , ale jak spika przewodnik to inna sprawa. Roznica jest taka , ze w Villapolonia macie kontakt z polakiem a na innych wycieczkach byc moze z dominikanem ktory ledwie duka po angielsku...
no tak zgadza sie to moze byc lekko klopotliwa kwestia...w chwili obecnej moj kumpel z pracy jest w playa dorada w Fun Royale/Tropikale i czekam na jego powrot. Zobaczymy co powie o wycieczkach, hotelu, itd...
Czytałam o wycieczkach prowadzonych przez Wiktora i przez Marcina
Wycieczki fakultatywne jeszcze nie wiemy czy bedziemy korzystac.Jestem mistrzemi leniuchowania.Chyba,ze bedziemy mieli dosc lezenia to moze gdzies sie wybierzemy.Wiem o tych wycieczkach co sa po polsku. Czytalam o Panu Wiktorze on prowadzi wycieczki dla tui tylk one nie wiem ktorego.W riu sie wykupuje chyba u niego wycieczki,ale nie jestem pewna.Myslalam o wyspie saona i qwady tez mnie interesuja to chyba ma Marcin,ale w polaczeniu z jazda konno a to mnie juz nie interesuje i jeszcze mnie orki interesują.Chciałabym je zobaczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum