UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Wiktor z TUI czy Marcin z Villapolonia?
Autor Wiadomość
lope 
WILK MORSKI

Wysłany: 07-04-2008, 19:37   

boszzzzzzze
dziewczyno gdzie ty wyczytała że na Dominikane przyplywają orki ???????!!!!!!!!!!!!

SeoHost.pl

mizia 
WILK MORSKI

Wysłany: 07-04-2008, 20:28   

Jeszcze nie podjęłam decyzji czy z Marcinem czy Wiktorem
delfiny oczywiscie :)
wlasnie doczytalam,ze to wieloryby (humbaki)
tylko to na Samana trzeba jechać, nie wiem jeszcze bo to daleko i z kim czy z marcinem czy z wiktorem

mizia 
WILK MORSKI

Wysłany: 09-04-2008, 12:02   

Wycieczki z Wiktorem z TUI

nagdusia a te wycieczki na ktore jezdziliscie z tui niemieckiego? mialy przewodniaka Pana Wiktora? gdzie je wykupowaliscie w hotelu czy gdzies dzwoniliscie?

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 09-04-2008, 15:18   

Wycieczki z Wiktorem mają dobre recenzje

nie kochana z angielskiego, jak wspominalam jechalismy z Anglii i nasz opiekun tez z Anglii byl

w rcepcji hotelu jest bardzo duzo przedstawicieli roznych firm, oferuja oni mase wycieczek, ale upwenij sie najpierw czy sa one bezpieczne!!! Wasz konsultant na miejscu na pewno udzieli odpowiednich informacji i sam tez przedstawi liste kilku bardzo ciekawych a Wiktor ma dobre recenzje

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 09-04-2008, 22:29   

Dla samego widoku warto tam wrocic

mizia 
WILK MORSKI

Wysłany: 09-04-2008, 23:45   

Szukamy wycieczek po polsku ...

Widok rzeczywiscie super.My szukamy wycieczek po polsku.Wiem,ze takie wycieczki organizuje villapolonia bardzo duzo polakow korzysta z ich uslug,ale slyszalam rowniez o Panu Wiktorze ktory jest przewodnikiem wycieczek dla tui podobno saona jest po polsku.Mozna zapisac sie na wycieczki do niego w hotelu riu u pana Zbyszka,ale nie wiem czy to 100% informacje i jeszcze aktualne.No ido riu kawalllll drogi.Podjelam decyzje,ze najpierw leniuchujemy na plazy,a pozniej jak znudzi mi sie leniuchowanie to saona i qwady.Wybralam te dwie wycieczki tylko czy je zrealizuje to nie wiem bo my leniwcami jestesmy....

Fajne te zdjecia,ale ciagle zagladam na to w deszczu super wyszlo.Ja juz odliczam do wyjazdu,a te dni sie tak ciagna jeszcze ponad miesiac ;(

marian 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 16-04-2008, 20:39   

Z Wiktorem czy z Marcinem?

Witam.Wybieram się z żoną i dwójką prawie dorosłych dzieci na Dominikane. Chcielibyśmy się wybrać na jakieś wycieczki. Ale po przeczytaniu opini na wakacjach.pl i na tym forum sam już nie wiem z kim bezpieczniej na takie wycieczki jechać. Czytałem o Marcinie, Wiktorze i Zbyszku. Którego z nich byście polecili?

sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 16-04-2008, 23:33   

marian, kiedy jedziecie i w jaki rejon?

marian 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 17-04-2008, 20:42   

Tanio, bezpiecznie i profesjonalnie

Lecimy z Niemiec w lipcu do LTI Punta Cana Resort. Do miejscowości Bavaro.
Chcielibyśmy wykupic ze dwie, trzy wycieczki dobrze zorganizowane, bezpieczne i nie za drogie. Będe zobowiązany.

arturb 
NAWIGATOR

Wysłany: 17-04-2008, 23:13   

Witam. Widzę, że jedziecie do LTI w lipcu. czy możesz uściślić kiedy dokładniej. Jadę w pierwszej połowie lipca do hotelu sąsiadującego z waszym. :-)

marian 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 20-04-2008, 19:11   

Zbyt dużo negatywnych opinii o Marcinie przemawia na korzyść Wiktora

My jedziemy 28 lipca. Dzieciaki już prawie dorosłe i nie wysiedzą 2 tyg. w hotelu. chcemy im bezpiecznie zorganizować czas. Dlatego myśl o tych wycieczkach. A wiesz na wakacjach.pl czytałem że ta Vila Polonia umawia się a potem wycieczki nie dochodzą do skutku. Pozostaje jeszcze kwestia picia alkoholu przez pana Marcina. A żona nie może się denerwować. I ja także bym się zamartwiał. Dotąd wszystko przemawia na korzyść pana Wiktora. Chociaż na wakacjach pl są o nim różne opinie. Cóż sprawa na razie nie rozwiązana.

arturb 
NAWIGATOR

Wysłany: 21-04-2008, 18:40   

Nie znam Villapolonii i nie nastawiam się na nich ...

My gdy chcieliśmy zwiedzać wyspę czy to Santo Domingo, czy Samane wybieraliśmy sie z organizatorami działającymi na miejscu. Mówią oni dość dobrze po angielsku i po niemiecku. Więc jak znacie któryś z tych języków w zakresie komunikatywnym to możecie skiorzystać z ich ofert. Nie znam organizatorów Viapoloni i mówiąc szczerze nie nastawiam się na nich. Napewno będziemy nurkować i wybierzemy się na Saone lub Catalinę, oraz zafundujemy sobie wycieczkę w głąb wyspy. Wrucimy wcześniej bo 12 lipca więc jeżeli trafię na dobrego przewodnika to dam tobie znać.

Salseros 
Administrator

Wysłany: 21-04-2008, 22:10   

Ja się zraziłem ...

Jeśli chodzi o Wiktora, to ciężko mi się wypowiedzieć. Nie miałem przyjemności jechać z nim na żadną wycieczkę. Ale czytałem kilka jego tekstów i jestem pod wrażeniem jego wiedzy na temat Dominikany oraz jak ciekawie potrafi ją przekazać.
Co do Marcina z Villapolonii to byłem na kilku wycieczkach z nimi, dlatego że nie miałem pojęcia o istnieniu nikogo innego z kim na taką wycieczkę mógłbym pojechać.
Krótko mówiąc była to prosta sprawa. Wysłałem do nich maila z zapytaniem o wycieczki i o wynajęcie samochodu. Był też taki pomysł, aby zwiedzić Dominikanę na własną rękę. Marcin odesłał maila ze swoją ofertą oraz ze zdaniami mocno zniechęcającymi mnie do wynajęcia samochodu i do podróżowania na własą rękę.
Teraz wiem, że można spokojnie wynająć samochód w bardzo dobrych cenach np. 45-55 USD za dzień i zwiedzić bardzo przyjemnie i tanio dużą część kraju. Wiedzę na temat, gdzie się udać można uzyskać na tym forum, czytając posty lub kupić sobie "Przewodnik Marco Polo", w którym również jest mapa drogowa.

Pytasz się również o problemy alkoholowe Wiktora i Marcina.
Jeśli chodzi o Wiktora nie mam bladego pojęcia czy pije w pracy, a czy Marcin to robi oceń sam na poniższych zdjęciach.

10 minut później Marcin wsiadł za kierownice.

Z pewnych źródeł wiem, że TUI w którym pracuje Wiktor posiada ubezpieczenie obejmujące turystów udających się z nimi na wycieczki. Natomiast Marcin okłamuje swoich klientów mówiąc, że takie ubezpieczenie posiada.
TUI jest jedną z największych grup zajmujących się turystyką i stać ją na wykupienie takiego ubezpieczenia. A Marcin licząc, że nic się nie stanie - nie wykupuje ubezpieczenia. Bo jest drogie i chce zaoszczędzić. Tłumaczy również klientom, że przecież mają wykupione standardowe ubezpieczenie w kraju z którego przyjechali.

Standardowe ubezpieczenie, które turysta wykupuje lecąc na Dominikanę nie obejmuje takiego typu wycieczek. Dlatego firmy organizujące takie wypady mają swoje ubezpieczenia. Powód - pobyt w szpitalu na Dominikanie jest bardzo kosztowny i polskie firmy dokładnie sprawdzają przyczynę takiego pobytu i nie chcą wypłacać odszkodowań. Marcin wykorzystuje niewiedzę klientów na swoją korzyść.

W internecie pojawiają się również informacje, że jeśli coś stało się na wycieczkach u Marcina - turysta musiał płacić za lekarza z własnej kieszeni. Jego stosunek do całej sytuacji był co najmniej olewający.

sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 21-04-2008, 22:19   

Villapolonia - naga prawda

Marian pytasz kogo można polecić? Chciałabym ci polecić Wiktora, bo z informacji o nim przeczytanych zdaje się dobrze wykonywać swoją pracę, ale go nie znam i nie byłam z nim na żadnej wycieczce. Jeśli chodzi o Marcina - o nim pojawia się coraz więcej negatywnych danych, jak np ta:

Tekst skopiowany z forum gazeta.pl
"No niestety...wycieczki z Villapolonia na pierwszy rzut oka są
ciekawe, ale jesli chodzi o odpowiedzialnosc organizatorów za ludzi
i przygotowanie to juz kiepsko, a wręcz skrajnie niebezpiecznie :-
((( ostrzegam bo sama byłam świadkiem bardzo powaznego wypadku a
Marcin kompletnie to zignorowal. Jedną z wycieczkowiczek zaatakowala
jadem meduza, tam meduzy to nie sa takie nieszkodlier galaretki jak
w Bałtyku, tamte meduzy mają jad, który doprowadza do skurczu
miesnie gladkich calego ciala i wnętrznosci, co wyglada jak atak
padaczki, Marcin stwierdzil ze nic takiego sie nie stalo, ze po 20
min. minie. Atak drgawek w nieprzytomnosci minąl rzeczywiscie po 20
min, reka byla niesamowicie spuchnoeta, Marcin organizujac wycieczki
nie ma nigdy ze soba zadnej surowicy, ktora powinna byc podana
natychmiast w orzypadku ukaszczenia przez meduze, pająka itp. Olali
to kompletnie, dziewczyna udala sie na wlasna reke do kliniki, a tam
lekarze zrobili wielkie oczy i byli przerqzeni bo okzazalo sie ze
gdyby nie przyjechala skonczyloby sie amputacja martwiejącej reki
albo nawet smiercia!!! Marcin mieszkając na Dominikanie 5 lat
doskonale wie jak powazne jest takie ukaszenie a nie zrobil nic poza
podaniem Apapu !!! Ich wycieczki to zwykla partyzantka. To jeszcze
nie koniec! dziewczyna spedzila kilka dni w pobliskiej klinice,
miala operacje a doba pobytu tak kosztuje 1000$. Takie przygotowanie
mają do kazdej wycieczki. Na wycieczce w ktorej sklad wchodzila
jazda konmi, kompletnie nie interesowalo ich czy ktos kiedykolwiek
siedzial na koniu, puscili ludzi samych bez pomocy, dzikie konie
szalaly, slizgaly sie po blocie, malo brakowalo a jedna z dziewczyn
zlamalaby sobie kręgoslup!!! Poza tym nie kupujcie nic w sklepach z
pamiątkami do ktorych zawozi Marcin, twierdzi ze zawiezie was tam
gdzie jest taniej a wrzeczywistosci laduje cie w dwoch sklepach z
ktorymi ma uklad i jak cos kupisz to on ma z tego procent, a sklepy
sa UWAGA drozsze niz sklepy znajdujące się na terenie hotelu i na pl
plazy, pomimo targowania sie i tak potem pkazuje sie ze zaplaciles
wiecej niz bys to zrobil w sklepach hotelowych czy kupujac od
miejscowych na plazy !!! po prostu ma ulkad ze sprzedawcami tych
dwoch sklepow, wprowadza wycieczke polakow, oni ufnie kupuja, po
czym wlascieciel sklepu wyplaca mu procent a ty po fakcie
orientujesz sie ze nawet w hotelowym sklepie zaplacilbys taniej-
szok.Bardzo zawiedlismy sie na uslugach, calkowita partyzentka bez
poczucia odpowiedzialnosci za turystow, Podczas nurkowania na
rafach, sami ubrali sie w pianki (chroniac sie w ten sposob przed
poparzeniem sie koralem badz meduza) a nikogo z nas nie
poinformowali dlaczwgo to robia ani czego nie dotykac i na co uwazac
pod woda- calkowita ignorancja!!! Szkoda :-( (( Dodam jeszcze, ze
wycieczki organizowane przez miejscowych sa duzo tansze i o dziwo
bezpieczne- tam zyja z turystow i naprawde sie starają ich do siebie
przekonywac i dbac o nich. Pozdrawiam forumowiczow! "

Tekst oryginalny: http://forum.gazeta.pl/fo...3151&w=73163370

arturb 
NAWIGATOR

Wysłany: 21-04-2008, 23:13   

Jadę z TUI

Dzięki za kolejne informacje jade z TUI więc porozmawiam z niemiecką rezydentką na temat wycieczek. Ale raczej jestem skłonny zkorzystać z lokalnej oferty. Co do sklepów niestety jest to dość powszechny proceder. W Santo Domingo pilot przyprowadził nas do sklepu. Od samego początku było widać, że sprawa jest nagrana, gdyż od razu zostaliśmy poczęstowani napojami i rumem. Przezornie skożystaliśmy tylko z wody, ale ci którzy poczęstowali się alkoholem zostali grzecznie poproszeni o zrobienie zakupów. Dlatego uważajcie wszędzie, nic na świecie nie jest za darmo. "Turyści są po to aby zostawiali pieniądze". Wierzcie mi sam pracuje w tej branży w naszym kraju.

Odpowiedz do tematu