W październiku 2008 byliśmy w Punta Cana w kompleksie RIU i wykupiliśy wycieczki w hotelu. Na miejscu jest polski rezydent TUI – Pan Zbigniew Aleksanderski. Tel: 829 452 22 12 lub 809 481 725. Będzie Was pewnie odbierał na lotnisku( tak było w naszym wypadku - mieszkaliśmy w Palace). Możecie się z nim umówić na spotkanie na którym opowie wam o ofercie wycieczek. Polecam go: ma wiedzę o Dominikanie, wszystko dobrze organizuje i co najważniejsze jesteście naprawdę ubezpieczeni na tych wycieczkach. Pewnie dużo czytaliście o wycieczkach z konkurecyjną Villapolonia. Spotkalismy się z tym gościem – Marcinem. Po przeczytaniu forum byłem dobrze przygotowany do rozmowy z nim po tym co czytałem na forum. Niestety gość przyszedł na spotkanie, pościemniał i umówiliśmy się na następny dzień na zakup wycieczki. Pan Marcin jakoś się nie pojawił – teraz już wiem dlaczego. Zbyszek Aleksanderski mi potem powiedział, że słyszał o co pytałem Marcina i było wszystko jasne dlaczego się nie pojawił. Wystarczy, że zaczniecie się dopytywać o ubezpieczenie – i wszystko będzie jasne.
Wracając do samych wycieczek to tu masz kilka przykładowych z Panem Zbyszkiem z TUI.
Cennik wycieczek fakultatywnych z TUI ( ceny z października 2008).
Caribbean Stars Wyspa Saona, Altos de Chavon, szybkie łodzie, katamaran – 182$ DZIEŃ: WT
Eco-Caribe Tour Kraj i ludzie z „ Merengue-busem” – 106$ DZIEŃ: SO
Ref. Explorer Marinarium Nurkowanie powierzchniowe (płaszczki, rekiny), rekreacja, masaże – 83$ DZIEŃ: CODZIENNIE
Tropical Storm Sunset Katamaran przy zachodzie słońca, langusty na kolację w romantycznej restauracji – 109$ DZIEŃ: ŚR, CZW
Tropical Storm Katamaranem wzdłuż hotelowych plaż, snorkeling – 84$ DZIEŃ: OD PO DO PI
My byliśmy na pierwszych trzech.
Pierwsza to wyjazd z hotelu do Altos de Chavon ( przejeżdżacie przez Santo Domingo – widać bazylikę , w której był nasz Papierz), nastepnie zwiedzanie Altos ( super miejsce, szystko jest zrobione z koralowca), dalej stromymi schodami do rzeki i tu na parowiec Ala Missisipi, tu śniadanko i rej w kierunku morza karaibskiego. Po drodze przesiadka do szybkich motorówek i dalej w kierunku Saony. Po drodze snorkeling z rozgwiazdami ( obficie polewany rumem) i dalej na Saonę. Saona to naprawdę raj – nie dajcie się nabrać na opowiadania o tłumach itd. TUI ma swoją plażę i jest bosko ( obiadek, kąpiele i okazja nazbierania muszelek i korali – małe można spokojnie zabrać). Wcześniej jeszcze płynie się zobaczyć lasy namorzynowe i tam płynie się przez nie takimi tratwami na napęd elektryczny. Na Saonie cumuje nasz katamaran – największy i najbardziej” wypasiony” na całej plaży. I tu dopiero zabawa się zaczyna – muzyczka, drinki i tańce. I tak się płynie kilka godzin do portu i jest już wieczór. Przejazd do domu i wspominanie tych wszystkich chwil.
Eco-Caribe to wycieczka w głąb lądu. Tu zobaczycie prawdziwe życie Dominikany. Po drodze wiele atrakcji - szkoła, plantacja owoców i warzyw( normalnie jak dżungla),fabryka sera i wiele innych. Po drodze obiad nad oceanem – można zamówić langusty ( jak nie przepadacie za owocami morza to zamówcie kurczaka). Tutaj też można pojeździć konno po plaży i zobaczyć walkę kogutów.
Reef to wypad na ocean gdzie w specjalnych basenach można popływać z płaszczkami i rekinami. My jesteśmy nurkami więc nas to wciąga ale jeżeli nie lubicie takich klimatów to jest trochę nudno – na pewno nie z 83$
Pierwsze dwie wycieczki są całodniowe i w języku polskim. Pełne All. Generalnie uważam, że są one obowiązkowe – zobaczycie naprawdę dużo i dobrym towarzystwie Zbyszka.
Zdjęcia z tych wycieczek możecie zobaczyć na stronie http://r2r2005.fotosik.pl...um&add1=r2r2005
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum