Wysłany: 13-06-2007, 09:51 Najprzyjaźniejszy naród na świecie
ooo jak tu puściutko
kolejne forum typu jaki hotel wybrać, co zobaczyć na Dominikanie oraz byłem, widziałem
może faktycznie ta wyspa coś w sobie ma
statystyki mówią,że Dominikańczycy to najprzyjaźniejszy naród na świecie
więc " przeżyj to sam..."
nie wiem co mówią statystyki nigdy takowych nie widziałam ale z doświadczeń osobiście przeżytych zgadzam się z tobą langusta
jeśli chodzi o forum zbyt jaskrawe jak dla mnie ale takich z przydatnymi informacjami nigdy za dużo
Dominikana to uroczy zakątek chociaż Wenezuela podobała mi się bardziej,szczególnie przyroda i więcej można zobaczyć, żeby tak jeszcze tamtejsi ludzie chcieli być tak przyjaźni jak dominikańczycy
Ludzie z Dominikany są naprawdę przyjaźnie nastawieni do turystów, otwarci, pomocni i tak uprzejmi, że udzielą wam odpowiedzi na zadane pytanie nawet wtedy, kiedy nie do końca ją znają
_________________ w życiu można liczyć tylko na siebie, a i tego nie radzę
Moze nie przesadzajcie z tym najprzyjazniejszym narodem ...
Tu jest bardzo wysoka przestepczosc. Moze w centrach turystycznych wszystko jest pod ochrona ale Santo Domingo to jedno z najniebezpieczniejszych miast
Cześć Zenek
Nie jest tak żle ,byłem na Dominicanie w lutym i nikt z maczetą mnie nie ganiał.
Jest to krai napewno dórzych kontrastów z jednej strony super chotele z drugiej malutkie chałupki ale z tego co widziałem są zadowoleni. Potwierdzam Olga Dominikańczycy lubią Polaków
Właśnie wróciliśmy z Punta Cana. Pierwszy raz byliśmy "w raju". Myślę że nie ma drugiego tak pięknego miejsca na ziemi. Przed wyjazdem mówiono nam o niebezpieczeństwach czyhających na turystów, biedzie itp. bredniach. Dominikana jest bardzo bezpiecznym krajem, a bieda jest mniejsza niż w Polsce. Dominikańczycy są bardzo życzliwi dla turystów. Polacy mieszkający na wyspach czują się bezpieczniej a co najważniejsze posiadają takie same prawa jak Dominikańczycy. Jedynym zagrożeniem na Karaibach są tajfuny i cyklony. Następne nasze wyjazdy napewno będą skierowane w tamte strony. Pozdrawiam wszystkich wyjeżdżających i już im zazdroszcze tych pięknych palm i gorących plaż.
Mieszkaliśmy w Hotelu GRAND PALLADIUM, imprezy na plazy sa od rana do wieczora, a po 22.00 występy w amfiteatrze. Z wycieczek ( wcześniej ustalonych ) nie korzystaliśmy ze względu na przechodzący w tych dniach cyklon OLGA na zachodnim wybrzeżu, co odczuliśmy we wtorek 11.12 - deszcz i duże fale. W tym dniu był zakaz wszelkich kąpieli.
Jeśli chodzi o Olge to zrobiło się głośno ... myślę, że wszyscy zainteresowani są na bieżąco.
Natomiast jeśli chodzi o wycieczki ... będzie po co wrócić !!!
Pozdrawiam
również dla mnie Dominikana okazała się "moim" miejscem na świecie!! Ludzie są kochani, taka życzliwość z nich bije, to niesamowite. Poznałam tak=m wiele ciekawych osób, z którymi do dziś ( po 2 latach) utrzymuje kontakt.
Cudo!! na szczęście właśnie planuje kolejne odwiedziny w Raju:)
Jak dla mnie ludzie super, czasem aż czułam się skrępowana ich otwartością, chociaż sama nie należę do nieśmiałych.
Najbardziej jednak rozwalali mnie faceci mniej więcej w moim wieku. Przysięgam takiego podrywu nigdzie nie
widziałam. Szok!!! Walą prosto z mostu i mówią takie rzeczy, że ciągle paliłam buraka. Z drugiej strony, nie
są nachalni i jak mówisz nie to jest nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum