UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Salseros
17-11-2007, 04:09
Najprzyjaźniejszy naród na świecie
Autor Wiadomość
sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 22-01-2010, 23:01   

Salseros napisał/a:
Więc co jeśli powiesz tak?

Też jestem ciekawa ;-)

Przyznaje ... niektórzy latynosi mają ciała jak posągi ... wrrrrrrrrr :-P

Laura24 
WILK MORSKI

Wysłany: 23-01-2010, 00:12   

Ciała maja boskie jak dla mnie. Byliśmy raz w jakiś slamsach, a tam faceci mieli tak wyrzeźbione ciała, że dziewczyny
śliniły się na ich widok. Jeśli nawet nie są wyrzeźbione, to i tak mają skórę jak pupcia niemowlaka. Super!

Co jeśli powie tak? Idą na całość. Ale myślę, że i tak na tyle na ile pozwoli kobieta.

sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 23-01-2010, 00:17   

Laura24 napisał/a:
mają skórę jak pupcia niemowlaka

dotykałaś :evil:

:-P :-P :-P

i ja nie raz barowe blady zaśliniłam ;-)

Laura24 
WILK MORSKI

Wysłany: 23-01-2010, 00:20   

Młody chłopaczek Mr Kong Kong. Wlazł na drzewo w 5 sekund, nazrywał nam kokosów, potem ociosał, żebyśmy mogli się napić mleczka.
Potem szliśmy przez jakieś gąszcze, ja oczywiście na boso, ale cały czas dawałam odgłosy "ał, ał, aaa, ał". Ja patrzę a ten na boso sprint.
Wskoczył w falę, przepłynął pod wodą, tyle że ja już w połowie tego dystansu nie miała bym powietrza, wynurzył się, wlazł na jakiś
pałąk i salto. Dopłynęłam do niego po wielu trudach, zasapana. Chciałam też wejść na ten pałąk i z niego skoczyć, niestety nawet
z jego pomocą nie dałam rady, był śliski, bo pokryty glonami. Nie wiem jak on to zrobił w sekundę. Naprawdę niesamowity koleś.

Laura24 
WILK MORSKI

Wysłany: 23-01-2010, 00:22   

sirga napisał/a:
Laura24 napisał/a:
mają skórę jak pupcia niemowlaka

dotykałaś :evil:

:-P :-P :-P

No a jak??? :-P

sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 23-01-2010, 00:27   

Laura24 napisał/a:
żebyśmy mogli się napić mleczka

taa ... z tego się jeszcze nikt nie zwierzał ;-)

bez obrazy - sie mi dziwnie skojarzyło :-P

Ale przyznaje, że po pniach to oni jak małpki i zawsze z szerokim uśmiechem na twarzy ... może to właśnie m.in.: przez ten ich szeroki uśmiech kojarzeni są z sympatycznym narodem

Laura24 
WILK MORSKI

Wysłany: 23-01-2010, 00:34   

sirga napisał/a:
Laura24 napisał/a:
żebyśmy mogli się napić mleczka

taa ... z tego się jeszcze nikt nie zwierzał ;-)

Heh jestem pierwsza??? :mrgreen:

No fakt, uśmiechają się ciągle. Chociaż poznałam jednego chłopaka i on właśnie wydawał mi się bardzo smutny, tajemniczy.
Nie wiem czy to tylko takie moje wrażenie, czy co? Mówił półsłówkami, jakiś taki dziwny. Trochę mi go szkoda było...
Ale kilka dni wcześniej jak jeszcze dobrze się nie znaliśmy i próbował mnie podrywać, to buzia mu się nie zamykała, a teksty
takie leciały, że ja ciągle wybuchałam śmiechem. Na co on "Ile ty masz lat? Zachowujesz się jak dziecko". Szczena mi opadła.

A np. dzieci. Kurde takich odważnych chyba nigdzie nie ma. Brały mnie za rękę, pytały jak mam na imię, dawały muszelki. Dla mnie szok!

sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 23-01-2010, 00:43   

Nie wszyscy tam są tacy fajni ... trzeba mieć oczy z tyłu głowy :-/ są miejsca, gdzie przewijają się sanky panky - a ci, to już tylko za kase :evil: (nie to, żebym sprawdzać musiała - po prostu widziałam niejedno), a jak nie to wzywają policję :roll: i wtedy niewiele ci w kieszeni zostaje :idea:

Laura24 
WILK MORSKI

Wysłany: 23-01-2010, 00:46   

A o co dokładniej chodzi?

No kurde nie wiem, albo mam farta albo co, ale mnie tam nic złego nie spotkało.

sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 23-01-2010, 00:47   

Laura24 napisał/a:
A np. dzieci. Kurde takich odważnych chyba nigdzie nie ma. Brały mnie za rękę, pytały jak mam na imię, dawały muszelki. Dla mnie szok!

dzieciaki są słodkie i niestety nie zawsze ufne - miałam raz zdarzenie - zobaczył nas (byłam z mężem) dominikański chłopczyk i krzyknął: "Ciociu, dlaczego przyprowadziłaś gringos?". W jego głosie była panika i ... pretensje, a słowo "gringos" miało tu jak najbardziej negatywne zabarwienie ...

sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 23-01-2010, 00:51   

Laura24 napisał/a:
No kurde nie wiem, albo mam farta albo co, ale mnie tam nic złego nie spotkało.

To się ciesz :mrgreen: a my razem z tobą. Większość ludzi jest tam bardzo sympatyczna i chcą udzielać pomocy nawet jeśli nie wiedzą jak :mrgreen: Ja ich uwielbiam ... Nigdy żaden z nich nie wyrządził mi krzywdy ;-)

Laura24 
WILK MORSKI

Wysłany: 23-01-2010, 00:52   

Hmmm to ja znowu spotkałam się z takimi odważnymi dziećmi, że momentami czułam się niezręcznie.

Albo np. siedzę sobie, podchodzi do mnie Dominikańczyk (animator z resortu) podaje mi rękę, mówi Hola i całuje w policzek.
Ja go w ogóle nie znałam, nigdy z nim nie rozmawiałam. Poszedł a ja zostałam tak z rozdziawioną buzią.

Dla mnie lekki szok kulturowy, bo ja nie dotykalska jestem. A tu nagle każdy mnie przytula, krzyczy z daleka cześć itd.

Myślę, że następnym razem bardziej się otworzę.

Laura24 
WILK MORSKI

Wysłany: 23-01-2010, 01:14   

Zobaczcie jaki przyjazny naród, szczególnie ten chłopak trzeci od prawej :lol:

yaro 
WILK MORSKI

Wysłany: 23-01-2010, 08:55   

oni sa naprawde bardzo prostym i milym narodem ---> ale turysci coraz bardziej ich psuja i ucza brzydkich rzeczy

feliz 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 15-09-2011, 23:21   

Ktos moze pomyslec ze wymyslam, fantazjuje... Czulam sie na Dominikanie jak w domu...Jakbym byla juz tam wiele razy, albo conajmniej zyla tam w poprzednim zyciu...Nic mnie tam jakos specjalnie nie dziwilo,nie szokowalo.A jesli, to tylko pozytywnie.Jestem zakochana i zauroczona tym panstwem...Dominikana ma poprostu dusze..Ludzie otwarci, zyczliwi, usmiechnieci..To moj maly raj na ziemi...Mam zamiar czesto tam wracac..

Dominikanczycy zyja bardzo rodzinnie.. Bardziej trzymaja sie z rodzina niz kolegami. Na imprezy chodza z kuzynostwem:) Co tu u nas jest praktycznie niespotykane. Maja taka zasade jakby,ze faceci maja zawsze oko na dziewczyny w rodzinie. Np jak bylismy na dyskotece, moj maz poszedl po piwo,to automatycznie kuzyni mnie ze tak powiem "pilnowali".By nikt mnie nie zaczepial itd.
A daja sobie cynk noskiem:P tak jak to opisano w watku o gestach;)

Kto u nas ma czas wstapic do ciotki na kawe czy obiad? a tam trzeba przebiec lub isc do okola, by ktos z rodziny Cie nie przyuwazyl;) bo wtedy juz nie ma wymowki ;-)
Mile jest to ze mimo ze wiekszosc osob mowi sobie na Ty, mlodzi bardzo szanuja straszych i licza sie z ich zdaniem. Prawda, ze nie zawsze zrobia tak jak ktos im kazal, jednak chetnie sie radza, wysluchaja, dyskutuja.

Odpowiedz do tematu