UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Grand Palladium Bavaro Resort & Spa, Punta Cana
Autor Wiadomość
nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 08-04-2008, 11:55   

Na sniadanka chodzilismy zawsze do tej samej restauracji, z lenistwa bo byla zaraz kolo naszego pokoju :lol: , obiadki roznie sie jadlo ale najwieksze zroznicowanie robilismy na kolacje, nie musisz sie wczesniej nigdzie zapisywac, wybierasz gdzie chcesz zjesc i idziesz, wrazie czego troszke poczekasz, ale jak wspomnialam wczesniej, maja super magiczne dyski wiec sie nie nudzisz i mozesz isc poczekac np do baru lub kasyna (co wolisz) zanim stolik bedzie wolny

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 10-04-2008, 13:39   

Ty masz przynajamniej tylko miesiac ja prawie caly rok :-| To jest dopiero czekania. Mam nadzieje ze to Cie pocieszy.

mizia 
WILK MORSKI

Wysłany: 10-04-2008, 14:06   

Tak tak pocieszylo tylko Ty juz bylas a ja nie.Juz bym sie spakowala najchetniej :)

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 10-04-2008, 22:47   

Radze zebys wziela minimum dwa stroje kapielowe, kilka letnich sukienek i moze jedne spodenki, wystarczy :lol:
No i oczywiscie kremy z faktorem

mizia 
WILK MORSKI

Wysłany: 10-04-2008, 23:24   

Kremow to ja chyba z 10 musze kupic bo mezu bialasek i zawsze tone na siebie smaruje.Czekaja nas jeszcze zakupy.

Spacerowaliscie po plazy?Odwiedzaliscie inne hotele? Ja lubie spacerki i troche polaze wzdluz plazy.Chce odwiedzic bahie bo za rok moze do niej sie udamy.Dobre ceny sa na bahie duzo nizsze niz na palladium.Ludzie chwala.Podobno bardziej rozrywkowa jest.Tylko nie ma takiego pieknego ogrodu.Na zdjeciach taka lysawa mi sie zdaje.Musze zobaczyc na wlasne oczy wiec dluga wyprawa bedzie nas czekala bo bahia to spory kawal od palladium.

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 10-04-2008, 23:44   

Spacerowalismy po plazy wieczorami bylo SUPER!!! Dziwilo nas jednak ze bardzo malo ludzi tak robi (spotkalismy moze 6 osob) a takie piekne widoki!!!
Na tereny oddalonych hoteli nie wchodzilismy (wszedzie straznicy i balismy sie ze moze nie wolno) Nie wszystkie zasady znamy a lepiej sie nie narazac

Mnie zszokowala ochrona przy bramach wejsciowych do hotelu (straznicy z ostra amunicja) na plazy tez ochrona byla, ale nie ma sie co dziwc hotele bajka, na zewnatrz zupelnie inny swiat.

mizia 
WILK MORSKI

Wysłany: 10-04-2008, 23:59   

To i ja tez pewnie nie wejde do zadnego choc slyszalam ze ludzie zwiedzaja inne hotele.Mnie tylko ciekawi bahia.Bo nie zamierzam tez latac od hotelu do hotelu jak to niektorzy robia.Na zdjeciach palladium robi duze wrazenie dlatego jest najeczesciej polecanym hotelem na podroze poslubne,a bahia podobno dla rozrywkowych.

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 11-04-2008, 00:07   

My po plazy chodzilismy wieczorami, moze w dzien bedzie lepiej zeby wejsc na teren innych hoteli (na pewno bezpieczniej) nam w dzien czasu nie starczalo aby zwiedzac inne hotele chociaz pare tez mnie ciekawi (Riu Palace Punta Cana Hotel )

mizia 
WILK MORSKI

Wysłany: 11-04-2008, 00:09   

Riu palace podobno bardzo pałacowy mi sie takie klimaty nie podobaja.Sztywno tam podobno,lubie sie czuc swobodnie na wakacjach.A jak jest w palladium? Jaki klimat? ludzie?

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 11-04-2008, 00:21   

Mi sie tez wydaje ze za palacowy, chcialabym jednak zobaczyc ten przepych (wakacji jednak bym tan nie spedzila)
Bavaro super dokladnie to czego szukalam, to ze domki sa wybudowane pomiedzy palmami i nie jest to jeden wielki zimny kapleks dodaje mu tylko uroku

Jesli chodzi o ludzi, to milszych i bardziej przyjaznych nigdzie jeszcze nie spotkalam.
Obsludze kompletnie nic nie mozna bylo zarzucic (a uprzedzali ze moze byc powolniejsza bo bylismy na swieta Wielkanocne i podobno duzo osob mialo wolne)

mizia 
WILK MORSKI

Wysłany: 11-04-2008, 08:29   

Jak wroce to zdam relacje czy ktorys widzialam,a do riu to chyba pojdziemy bo tam mam szukac Pana Zbyszka on jest tam rezydentem i u miego zapisze sie na wycieczke do saona no chyba ze nie bedziemy chcieli jechac albo w inny sposob skontaktuje sie z Panem Wiktorem.Os strony palladium bahia jest nastepnym kompleksem za riu wiec zamierzam kuknac do bahi.

A wy dlaczego wybraliscie palladium ktos wam polecil czy sami wybraliscie?

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 11-04-2008, 13:05   

Palladium wybralismy sami, kierowalam sie opiniami na stronie Thomsona mieli 10 na 10, rowniez zdjeciami i tym ze nie byl to jeden wielki kompleks tylko male domki.
Obawy mialalm caly czas czy to byl dobry wybor, az do czasu kiedy zobaczylam na wlasne oczy caly osrodek :-D
Teraz wiem ze byl to strzal w dziesiatke.

Mizia a Wy dlaczego sie zdecydowaliscie na Palladium?

mizia 
WILK MORSKI

Wysłany: 14-04-2008, 14:05   

My mielismy szukac 4* wsumie to czekalismy na jakies dobre cenki z wylotem z Berlina.Ale ogladajac zdjecia marzyl mi sie ten hotel.Sama nie wiem dlaczego chyba ma cos w sobie.....ten piekny ogrod....pozniej wyczytalam ze bahia lepsza,zaczelam sie zastanawiac nad bahia przegladac zdjecia i jakos dalej to palladium za mna chodzilo.Wiec Maz juz nie mial wyjscia i musial zafundowac palladium tym bardziej,ze trafil sie w dobrej cenie z Berlina.Ogolnie to wydaje mi sie,ze kazdy kto jedzie do 5* zachwala swoj hotel.Jedyne co mnie dolowalo to to,ze niektorzy na rzekali na animacje tam i przez to wahalam sie miedzy palladium a bahia.

Moja decyzja wynikala z ogladnietych zdjec i opini innych.Mezowi to jakos bylo obojetne.Zazwyczaj sama wybieram gdzie chce jechac Maz sie dostosowuje.To,ze jedziemy na Dominikane to tez ja wymyslilam .Przeczytalam kiedys czyjess wspamnienia.Zaczelam szukac informacji zdjec i wtedy sie zakochalam i stwierdzilam,ze musze tam pojechac.Mielismy jechac do Egiptu i Maz byl przeciwny na poczatku,ale go przekabacilam

mizia 
WILK MORSKI

Wysłany: 14-04-2008, 14:12   

Moja decyzja wynikala z ogladnietych zdjec i opini innych.Mezowi to jakos bylo obojetne.Zazwyczaj sama wybieram gdzie chce jechac Maz sie dostosowuje.To,ze jedziemy na Dominikane to tez ja wymyslilam :-D .Przeczytalam kiedys czyjess wspamnienia.Zaczelam szukac informacji zdjec i wtedy sie zakochalam i stwierdzilam,ze musze tam pojechac.Mielismy jechac do Egiptu i Maz byl przeciwny na poczatku,ale go przekabacilam :lol:

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 14-04-2008, 17:09   

Ja bylam w sobote w biurze podrozy, zlozyli mi calkiem ciekawa oferte na kolejny wyjazd (przelom lutego i marca) oczywiscie do tego samego hotelu, wiec chyba sie zdecydujemy....(staramy sie teraz zachecic znajomych zeby pojechali z nami :lol: )
Bardzo jestem ciekawa, jakie beda Twoje wrazenia po powrocie i czy tez bedziesz tak zdesperowana jak ja, zeby tam wrocic jak najszybciej

Kartki jeszcze nie doszly do nikogo :-( Cos mi sie wydaje ze moge zapomniec, ze kiedykolwiek dojda

Odpowiedz do tematu