Witam,
Mam pytanie, wybieram się do grand palladium bavaro resort & spa
i chcę zapytać czy to prawda, że nie ma potrzeby kupowania dodatkowego adaptera?
i jak wygląda "odpowiedni strój" w restauracjach ala carte
czyżby wieczorowy?
w tym roku wybieram się na Dominikanę do hotelu Gran Palladium Bavaro... wiele można się dowiedzieć czytając Wasze wypowiedzi. Czerpiąc z Waszej wiedzy i doświadczenia chciałam zadać kilka pytań:
Czy standard double room jest pomiedzy deluxe a junior suite? (chodzi mi o standard)
Na jednej ze stron pisano o niespodziankach dla nowożeńców, czy ktoś dysponuje szerszą wiedzą na ten temat? Do jakiego czasu po ślubie para traktowana jest jako nowożeńcy i jakie przywileje się z tym wiążą?
Czy na plaży często można spotkać duże muszle? Pojawiło się wcześniej pytanie czy można je wywozić ale nie było odpowiedzi. Czy ktoś wie?
Witam,
i jak wygląda "odpowiedni strój" w restauracjach ala carte
czyżby wieczorowy?
Z tego co wyczytałam na tym forum ale również z doświadczenia z innych podróży odpowiedni strój dla mężczyzn to dlugie spodnie i krótki rękawek (więc nie chodzi o garnitur) a dla kobiety wszytko inne oprócz stroju kąpielowego. Niektóre kobiety zakładają pareo ale nie jest to mile widziane w restaruacjach. Generalnie tak jak wychodzisz na ulice :)
Byłam 3 tyg w tym hotelu, ogolnie hotel jest wielgasny, zaplecze sportowe rewelacyjne pełnowymiarowe boisko do piłki nożnej sztuczna trawa z tyłu drugie mniejsze, wielkie szachy ping pong , babington, boisko do kosza, oczywiscie korty tenisowe, poza tym co do stroju, wieczorem ogolnie na kolacji jest rewia mody, szczegolne straszne pokolenie odwala sie na maxa, faceci koszula długie spodnie no to standard, kobiet full make up tapiry na głowach hehe, mlodsi raczej luzniej do tego podchodzili,
co do muszli ten watek juz był tel razy poruszany, DUZYM MUSZLOM MOWIMY STANOWCZO NIE, oczywiscie dominikanczycy sprzedajacy powiedza ze mozna przewozic i napewno wywiezie sie je z dominikany, problem zaczyna sie przy lądowaniu wUE trzepia strasznie na lotnisku w neimczech a chyba jeszce gorzej w polandii ehhe grzywny są mega duże, lepiej porobić sobie foty z nimi i miec taka pamiątkę niż ewentualna wpada o wartosci 1000eu. :d aha punta cana to jest pustynia ze tak powiem nie ma ryb w wodzie ani rafy blisko nawet krabow nie ma nei licz ze muszle leża na plazy co najwyzej mozna je kupic, po muszle i kraby na plazy zapraszam na poludnie kraju bayahibe mały raj na ziemi pozdrawiam wracam na wyspe za 3 miesiace atakuje samanę Estoy tan felizzz huraaaaaaa:D dia agradable a todos :
hej ja byłem z żoną w podrózy poslubnej w grand palladium palace pisałem maile do nich wcześniej żeby cos przygotowali odnosnie pokoiku ale nic nie było, poszedłem upomniałem sie raz jeszcze osobiście i dostalismy:) butelke rumu szarfę na drzwi i kosz owoców:) Jak będziecie mieli jakies pytanie piszcie śmiało jak będę umiał to pomogę. pozdrawiam.Syntia,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum