UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Bahia Principe, Punta Cana
Autor Wiadomość
huraganek 
WILK MORSKI

Wysłany: 04-10-2008, 23:19   Bahia Principe, Punta Cana

Wróciliśmy z Bahia Principe

I skończyły się wakacje. Szkoda bo było super. Trzeba wracać do szarej rzeczywistości i do pracy. Byliśmy w Bahia Principe w Punta Cana. To znaczy ja i moja ukochana żonka. Dopiero co wróciliśmy a już planujemy następny pobyt, tylko może w innej części Dominikany tym razem. Przydzielili nam pokój junior suity. Super sprawa. Czyściutko i pachnąco. Łazienka wyposażona w sam raz na nasze potrzeby z prysznicem i WC. W pokoju klimatyzacja i wentylator sufitowy. W łazience suszarka a w pokoju telefon i telewizja satelitarna. Minibarek podstawowo wyposażony. Można było mieć sejf ale trzeba byłoby płacić. Nam nie był potrzebny. Jeszcze tego samego dnia wybraliśmy się na zwiedzanie hotelu. Ośrodek ogromny, zbudowany w karaibskim stylu. Na terenie znajdują się 3 hotele. Wszystko ogromne. Piękna zieleń dookoła i ciepłe powietrze.
Kolacja pyszna. A potem zmęczenie dało nam popalić i poszliśmy spać. Następnego dnia poszliśmy prosto na plażę. Woda ciepła, turkusowy kolorek, drobny biały piasek. Tak właśnie wyobrażałem sobie Karaiby. Co dzień próbowaliśmy innych drinków, a miła uśmiechnięta pani miała dla nas dużo cierpliwości. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach do 23:00. Bar z przekąskami w Pueblo Principe (od 22:00 do 07:00).
Basen ma kształt laguny i taras słoneczny. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie bez dodatkowych opłat. Podpatrywaliśmy ludzi na aerobiku ale nam sie nie chciało w to bawić. Przyjechaliśmy się pobyczyć a nie ćwiczyć i to w takim słońcu!!!!!
Kilka razy graliśmy w siatkówkę (dozwolona 1 godzinna dziennie) i pływaliśmy na katamaranie. W hotelu mają super shows z nauką tańca merenge. Sam byłem zdziwiony jak moja żona wywijała z jednym z animatorów.
Restauracje a-la-carte włoska, japońska, francuska, meksykańska, z owocami morza. Bar z pianinem, bar na plaży, bar z przekąskami i bar swim-up. Byliśmy na jednej wycieczce jeep safari. Jazda przez wioski i polne drogi w błocie super sprawa. Polecam. Już planujemy pobyt w przyszłym roku. I zazdroszcze wszystkim wyjeżdżającym.

huraganek 
WILK MORSKI

Wysłany: 08-10-2008, 20:46   

Zapomniałem dodać, że byliśmy w okresie huraganów, ale nic się nie działo. Czasami padało i troche mocniej wiatr zawiewał, ale nic co by źle wpłynęło na sam nasz pobyt. :->

huraganek 
WILK MORSKI

Wysłany: 09-10-2008, 01:48   

Co do pamiątek
przywieźliśmy 1 butelkę rumu, paczkę cygar waniliowych i obraz Taino

tyra 
NAWIGATOR

Wysłany: 13-10-2008, 20:13   

Pytania odnośnie hotelu

była suszarka do włosów w łazience?
jak często zmieniali wam ręczniki i pościel w pokoju?
bardzo proszę o odpowiedz

huraganek 
WILK MORSKI

Wysłany: 13-10-2008, 20:16   

Tak jak napisałem wcześniej suszarka była, ręczniki zmieniali codziennie a pościel jak zaszła konieczność (napewno nie każdego dnia).

tyra 
NAWIGATOR

Wysłany: 13-10-2008, 20:20   

Więcej pytań ...

dziękuje za natychmiastową odpowiedź
mieliście lodówke w pokoju?
jak tak to co było w lodówce?
tylko napoje czy alkohol też?

huraganek 
WILK MORSKI

Wysłany: 13-10-2008, 20:35   

Pyszne drinki w hotelu

Lodóweczka była, coca-cola, sprite i woda też ale alkoholu nie było. Ale to nie jest problem bo w barach zwłaszcza na plaży jest tego mnóstwo. Moje ulubione pinacolada, cocoloco, sex on the beach. Polecam też cuba libre albo santo libre :lol:

tyra 
NAWIGATOR

Wysłany: 13-10-2008, 20:38   

wielkie dzięki
mam w planach krótki pobyt na Dominikanie
narazie się rozeznaje

huraganek 
WILK MORSKI

Wysłany: 14-10-2008, 17:29   

Mało palm na plaży

Tyra ogólnie hotel polecam. Ma bardzo ładne otoczenie, ogród, roślinność i te sprawy tylko na plaży mało palm. I inna sprawa hotel jest oddalony od wszystkiego to znaczy wszędzie daleko ale za to na terenie ma centrum handlowo-rozrywkowe czyli wszystko sklepy, bazarki, jedzenie, muzyka na żywo :lol:

huraganek 
WILK MORSKI

Wysłany: 05-11-2008, 19:40   

Dobre jedzenie

Codziennie na stołówce były inne potrawy. Raz była kuchnia dominikańska, raz jakaś inna, angielska była najgorsza, nic nie mogłem dla siebie wybrać. Przed wylotem chcieliśmy się wybrać do japońskiej restauracji na sushi ale żona bała się że to jedzenie nie sprawdzone wcześniej i może mieć problemy z żołądkiem w samolocie. Do dziś jej tego nie wybaczyłem

tyra 
NAWIGATOR

Wysłany: 05-11-2008, 20:43   

Ja bym napewno zaryzykowała
Uwielbiam sushi

jugi78 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 13-11-2008, 19:53   

Lecimy do Bahia w styczniu

My lecimy do tego hotelu w styczniu. W jakiej części byłeś? My będziemy w Premier, czy ta część jest dużo gorsza od pozostałych (była znacznie tańsza). Do wyboru była jeszcze część Punta Cana, ale droższa.Czy mieszkając w części Premier możemy korzystać z wszystkich restauracji, czy nie. Jak to wygląda?Podobno część Premier jest najdalej od plaży. Jak daleko i jak długo trzeba iść. Jak jest z leżakami na plaży?

huraganek 
WILK MORSKI

Wysłany: 13-11-2008, 20:17   

... to ogromny resort ...

Z leżakami nie było problemów. My też byliśmy w części Premier i wcale nie było źle. W tej części z okna są ładne widoki. W innych częściach możesz trafić na okna innego budynku znajdującego się 5 m dalej.
Premier jest tańsza bo leży najdalej od plaży, ale my jeździliśmy na plażę meleksą. To kolejka z wagonikami.Kursowała co 5 minut.
Spotkaliśmy tam Polaków którzy też byli w naszej części ale mogli korzystać z jedzenia w każdym bufecie, np mówili że chodzą na obiady do części Bavaro albo Punta Cana. My tak nie mogliśmy, bo mieliśmy wykupiony zwykły all inclusive a oni mieli all inclisive plus i oprócz drinków lokalnych mieli jeszcze gratis alkohole międzynarodowe. My za taki kaprys musielibyśmy zapłacić. Mogli korzystać z każdego basenu oprócz tego w części Ambar ale my też korzystaliśmy z basenów, więc nie wiem o co tu chodziło. W części Diamond Club podobno można było korzystać z restauracji a la carte ile się chce, ale to też opcja droższa.
W pierwszym poście napisałem że resort ma 3 hotele
Punta Cana
Bavaro
Premier Club
ale zapomniałem o tej części tylko dla dorosłych
Ambar

Ambar był strasznie drogi bo najbliżej plaży a za to się niestety więcej płaci. Pobocza innych hoteli też są blisko płaci a cena mniejsza. Widoczki z okien podobne.

jugi78 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 13-11-2008, 20:27   

Napisałeś że mieliście w pokoju lodówkę ale bez alkoholi. Gdzieś czytałem że inni mieli alkohole na wyposażeniu pokoi. Niewiesz która to część? A to centrum handlowe to daleko?

huraganek 
WILK MORSKI

Wysłany: 13-11-2008, 20:41   

Bahia to bardzo rozrywkowy hotel

My nie mieliśmy alkoholu ale to zależy jaką opcję sobie wykupisz albo do jakiego pokoju dopłacisz. Możesz mieć i alkohole i ekspres do kawy w pokoju tylko po co jak wszystko i tak masz dostępne na terenie hotelu. Kto płaci więcej ten ma więcej tylko na początku wszyscy są jednacy. Drink powitalny dostaje każdy i ten co zapłacił mniej i ten co więcej. ;-) Boye hotelowi zabierają bagaże i jednym i drugim ale oczekują za to napiwków i to mnie mierziło najbardziej tylko patrzyli żeby coś więcej wyciągnąć.Najweselej było zawsze przy basenach, dużo zabaw, nauka baczaty.Moja żonka tańczyła wszystko. Warto się wybrać do amfiteatru na pokazy.Perfekcja.
Centrum handlowe Pueblo Principe jest na terenie resortu i raz trafiliśmy na karaoke. Też fajnie i wesoło. Polacy których poznaliśmy byli w zeszłym roku w części Ambar i chodzili do Golden Club a wszystko mieli za darmo bo jak mówili tam się tyle płaci że nie ma już za co dopłacać, ale w tym roku już tam nie chcieli bo powiedzieli z w Ambar jest za dużo snobów.

Odpowiedz do tematu