czesc wszystkim!!!!
Poniewaz wybieram sie do Cabarete na pol roku, szukam przydatnych informacji o tym miejscu jak rowniez o Dominikanie:)))Przyda sie kazde info. Czy jacyś Polacy mieszkają w Cabarete?
dzieki
Witaj Karolina
Jeśli chodzi o Cabarette, to jakiś czas temu mieszkała tam polska para Iwona i Rafał Leśniak. Z tego co się orientuję w tej chwili mieszkają w Punta Cana. Myślę, że jeżeli skontaktujesz się z nimi na e-mail będą w stanie udzielić ci wyczerpujących informacji o Cabarette. Oto ich adres e-mail: info@farawayrealestate.com
A tu jeszcze telefony:
Telephone: +1 809 853 0280
Telephone: +1 829 848 9690
Mieli w Cabarette agencję nieruchomości, a co porabiają teraz nie mam pojęcia.
od 7lat co rok odbywa sie tam kiteboarding world cup.ale ta informacja jest ogolnodostepna wiec chyba wiesz juz o tym.to hicior dla kochających sporty wodne.jak jedziesz na dominikane wypoczać to lepiej do punta cana bo plaze sa super a jak pozwiedzac to lepsza jest puerto plata klimaty dziksze.cabarete ma jeden plus bo prawie z kazdego miejsca mozesz wyjsc od razu na plaże.duzo ludzi przesiaduje w las brisas. nie słyszałem żeby w cabarete mieszkali Polacy prędzej w Sosua.
Buenas! Dopiero teraz trafilam na to forum, a mieszkam w Republica Dominicana od jakiegos czasu. Mieszkam w stolicy, Santo Domingo. Zenku, Twoje okolice sa piekne! Ja dusze sie w miescie... Pozdrawiam
W Republice Dominikańskiej mieszka wielu Polaków, znaczna część w Santo Domingo ... ale można ich również ich spotkać w Punta Cana, Puerto Plata, Barahona i w centralnej części kraju ... niestety większa część z nich nie chce się ujawniać.
Na tym forum jest ich kilku ale raczej czytają niż piszą.
Na Dominikanie mieszka i pracuje również duza Polska grupa misjonarzy ze zgromadzenia Michalitów.
Polacy którzy zamieszkują republike to biznesmeni, misjonarze, pracownicy branży turystyczno - hotelatskiej, energetycznej ale również Topmodelki.
Pierwszy raz na na wyspe przyjechalem w 2005 roku. Mieszkalem tam przez 7 miesiecy a dokladnie w Sabaneta de Yasica razem z moja zona ktora z tamtad pochodzi.
Kraj jest piekny i nie zamienil bym go na zaden inny aczkolwiek nawet tam jak Zenek napisal mozna trafic na zlych ludzi.
W lutym przeprowadzam sie na Dominikane a konkretnie do Santiago de los Caballeros. Nie sadze, zeby bylo tam wiecej polakow :) Ale moze ktos sie znajdzie?
Na liście Polaków stale mieszkających na wyspie jest 50 Polaków . Na spotkaniu z nuncjuszem przyjechało około 40 . Moze jakies kolejne spotkanie zorganizować ?
MarekPP, ja mam wrażenie że Polaków jest więcej tylko nie wszyscy chcą się ujawniać. W ostatnich 2 latach kilkunastu użytkowników Forum Dominikana osiedliło sie w Republice Dominikańskiej. Choć są i tacy którzy przenieśli się do Wenezueli, Kolumbi czy w Azjatyckie rejony kuli ziemskiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum