w zasadzie to niedrogo ale... jesli doliczysz lot, transfer... ja osobiscie polecam skorzystanie z biura podrozy np Thomas Cook lub Thomson napewno cena bedzie porownywalna jak nie nizsza ale o nic sie juz nie martwisz. Ja przerabialem ta sama opcjie i juz za 3 tyg lece wlasnie z Thomas Cook do Punta Cana na 2 tyg Pozdrawiam
Kupilismy wycieczke w biurze,najpierw sprawdzilismy przez neta ile kosztuje ta sama wycieczka na stronie internetowej thomascook a potem za ta sama cene kupilismy w biurze. Hotel exellence punta cana 5* tylko dla osob doroslych,jeden z lepszych chyba typowy dla par w podroz poslubna,bardzo romantyczny... relacje szczegolowa zdam juz niedlugo jak wrocimy cena Ł2200 za 2 osoby za 2 tygonie ze wszystkim, all incl
No to naprawde atrakcyjna cena, szczerze powiem, ze nigdzie nie znalazlam takiej ceny, jesli chodzi o ten hotel i 2 tygodnie pobytu.
Ja planuje Dominikane na marzec,mam nadzieje, ze rowniez znajde cos w atrakcyjnej cenie. Pozdrawiam i zycze udanych wakacji.
Dzieki!! Co ja polecam to upatrzec sobie jakis hotel i tak jak ja przez 2-3 mies sprawdzac oferte na stronie internetowej co 2 dni az sie uzna,ze to wlasnie ta cena ... W moim przypadku ta cena utrzymala sie tylko 3 dni. Wylatujemy juz w nastepna srode az nie moge sie doczekac, jedyna obawa to zeby zoladek nie zwariowal. Szczepilismy sie tez w UK w razie co, oczywiscie za free, z tego co wiem to w Polsce takie szczepionki ok 500zl kosztuja.
Wysłany: 02-04-2009, 10:01 punta cana z first choice - ubezpieczenie
witam
jak wyglada sprawa ubezpiecznia przy zakupie wycieczki z first choice, czy jest mozliwosc zrezygnowania z niego? czy ktos juz to praktykowal?
dzieki za wszelkie info
Jeżeli nie masz rezydentury UK to wykupienie takiego ubezpieczenia nic Ci nie da. Brytyjskie ubezpieczenia podróżne są tylko dla rezydentów UK. Także kiedy pani w biurze zapyta czy chcesz ubezpieczenie to powiedz że nie masz rezydentury i będziesz miał ubezpieczenie z polski.
Jeżeli nie masz rezydentury UK to wykupienie takiego ubezpieczenia nic Ci nie da. Brytyjskie ubezpieczenia podróżne są tylko dla rezydentów UK. Także kiedy pani w biurze zapyta czy chcesz ubezpieczenie to powiedz że nie masz rezydentury i będziesz miał ubezpieczenie z polski.
A to ciekawa informacja. Nie miałem pojęcia że ubezpieczenie podróżne z angielskiej firmy nie będzie się liczyło.
Jakie firmy polecacie z polskich ubezpieczycieli? Sprawdziłem cenę w Allianz i wyszło mi za średni zestaw 143 zł na 2 osoby.
caribbeancollection.co.uk jest raczej pewnym biurem lecz trzeba dobrze czytać co się kupuje. W większości proponowanych wczasów nie ma wliczone w cenę transferów z lotniska do hotelu czy posiłku podczas lotu lub innych małych ale czasem bardzo potrzebnych i ułatwiających wakacje rzeczy. Maja jedne z najniższych cen w U.K. caribbeancollection.co.uk należy do bardzo dużej sieci The Global Travel Group. Ma również gwarancje ATOL oraz IATA co dobrze świadczy o biurze i daje większa finansową pewność.
Dzięki wielkie za odpowiedź. Czyli nie jest to jakieś lewe biuro? Ale cóż ryzyko chyba istnieje zawsze, nawet z tych starych biur, nigdy nie wiadomo, które może zbankrutować .
Czyli będę uważnie czytać zanim coś wybiorę, dzięki jeszcze raz ;)
O bankructwo bym się nie martwł. Te biura oprócz zabezpieczeń ATOL i IATA działaja na wielu rynkach zagranicznych, częściej bywa tak że te gorsze są wchłaniane przez te większe ale o bankructwie nie słyszałem. Nie powinnaś ich porównywać z Polskimi. Nasze krajowe czasem specjalnie bankrutują bo wbrew pozorą bywa to dla nich opłacalne.
A no widzisz, słyszy się różne rzeczy, jak to ludzie zamiast wakacji mieli tylko nerwy, no i wtedy masz obawy. Ja się kompletnie nie znam na działaniu takowych biur, tym bardziej w UK.
Tylko mam lekkiego stracha kupować przez net, w końcu to nie małe pieniądze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum