UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Biura Podróży i Linie Lotnicze UK, Dominikana
Autor Wiadomość
joe.stalin 
NAWIGATOR

Wysłany: 01-10-2007, 21:08   

Najtańsze biuro podróży w UK

Jak na chwile obecna przekopalem wiekszosc znanych i godnych polecenia biur podrozy. Tanszego jak Leeds Coop Travel - www.sundeal.co.uk oraz First Choice nie znalazlem....

szwedka 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 05-11-2007, 19:43   

Czarna
Napisz proszę czy spokojny lot miałaś na Dominikanę?I jakimi liniami leciałaś?Z góry dzięki.pozdrawiam

czarna 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 23-11-2007, 13:48   

W samolocie było ciasno ...

hej nasz lot trwal ponad 8 godzin, wylecielismy z Menchester. Wszystko bylo ok, czasami byly turbulencje nad Atlantykiem. Lecielismy z My Trawel i bylo ok, chociaz ciasno bylo w tym samolocie. pozdrawiam

slawek00739 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 02-12-2007, 16:13   

Thomas Cook i My Travel

Leciałem razem z dziewczyną z biura Thomas Cook i myśleliśmy, że nasz wybór był dobry, lecz jak sie okazało po wejściu do samolotu obsługiwanego przez My Travel bardzo się zdziwiliśmy a z resztą nie tylko my. Trzeba było widzieć miny tych anglików!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wiara po prostu była zdruzgotana. Miejsca tyle co w Wizzie lub innych tanich liniach lotniczych, które latają na trasach nie dłuższych niż 3 może 4 godziny (a my lecieliśmy ponad 9), zero monitorków czy innych gadżetów w samolocie. Obsługa starała sie jak mogla ale też czasem im to nie wychodziło.
Poza tym reprezentant Thomasa był ok. Biuro wywiązało sie w większości z zobowiązań.
Ale na drugi raz stwierdziliśmy że polecimy z innym biurem.

dawid007 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 02-12-2007, 18:50   

Linie My Travel nas rozczarowały ...

witam ja z dziewczyna leciałem w październiku z Thomson na Dominikanę i samolot tez nas bardzo rozczarował to znaczy linie MY TRAWEL racja w samolocie ciasno i jakoś tak jak w tanich liniach lotniczych poza tym ze serwowali jakieś posiłki ale to tez była porażka.Ale mój kolega z zona lecieli do Meksyku z Thomsona to samolot już był zaje fajny monitorki w siedzeniach Tv prywatna i komfort wiele lepszy także to nie zależy od biura podroży tylko od przewoźnika który obsługuje tom trasę.Ale z usług My Trawel już nie skorzystam.

sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 02-12-2007, 23:07   

Thomson contra My Travel

Słuchajcie - ja myślę, że nie ma co porównywać tego z tanimi liniami - to całkiem inny komfort. Aż mi się nie chce wierzyć, że nie było monitorków ... każdy samolot latający na takie odległości je posiada.
Lataliśmy kilka razy, w różne części świata z My Travel i nie było żadnych problemów. Nie powiem, że komfort był taki sam jak w Thomson - ale porównanie z tanimi liniami to trochę nie na miejscu.
A teraz porównanie i ocena (nasz punkt widzenia):
Na korzyść My Travel
- obsługa
- dostęp do toalet
- posiłek wliczony w cenę lotu (w Thomson trzeba wykupić oddzielnie ok 30 funtów na osobę)
Na korzyść Thomson
- jedzenie
- większa przestrzeń na kolanka
- pakiet powitalny
- napoje i woda darmowe podczas całego lotu

sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 02-12-2007, 23:12   

slawek00739, jeśli masz jakieś zdjęcia z lotu, które obrazują brak monitorków to wklej je do albumu na tym forum - warto, żeby inni to zobaczyli.
Pamiętaj, że zdjęcie powinno mieć wymiary nie większe niż 600x600 pikseli oraz nie większe niż 999 kb.

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 07-04-2008, 14:26   

Thomson zapewnia opiekę przez cały czas pobytu ...

My planujemy lecieć w lutym, gdyz latem tam strasznie goraco, maz by narzekal a po drugie miedzy styczniem i marcem przyplywaja humbaki zeby urodzic male, chce to zobaczyc. A jezdzimy na przelomie stycznia-marca bo kazdy mowi ze to najlepszy okres zeby tam jechac: najmniej deszczy i huraganow) Pogoda w tych miesiacach jest tam super a mi zawsze brakuje ciepla :lol:

Kupujemy wycieczki z Anglii z Thomsona sa rewelacyjni i maja swietna opieke przez caly czas pobytu (oferty sa bardziej atrakcyjne cenowo niz Polski)

Co do jakosci hotelow to lepiej doplacic i pojechac do 5gwiazdkowych (lepsze jedzenie i obsluga) to wazne zeby sie nie zatruc itd.

mizia 
WILK MORSKI

Wysłany: 07-04-2008, 14:33   

Nie wszystkie samoloty są nowe ...

W lutym super sprawa, tylko te koszty duze, za duze jak dla nas dlatego polowalam na maj.Mielismy czekac na lasta hotel 4*,ale tak mi sie spodobal inny hotel,ze Maz mi nie mugl odmowic za rok pewnie wzielabym tez tez maj lub czerwiec i hotel 4* no chyba ze znajde 5* w dobrej cenie no i zalezy na ile budzet nam pozwoli...
Przeraża mnie troche ten długi lot a czytałam że nie wszystkie samoloty są nowe

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 07-04-2008, 15:02   

Moge sie spytac z jakiego kraju wykupujecie wycieczke i jaki mieliscie koszty?

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 07-04-2008, 16:35   

Polecam Thomson'a jako biuro podróży

My tez lecielismy Thomson'em z Lodon Gatwick. Rewelacja!!! Super bylo wszystko zorganizowane. Polecam to biuro podrozy. Lecielismy bezposrednio do Punta Cana koszt 1980 funtow na dwie osoby (nie wliczajac wycieczek ktore pozniej wykupilismy) U nas jest tez teraz ciekawa oferta na luty 2009 bo koszt na osobe na dwa tygodnie to £1190 wiec jeszcze nie tak zle (w okresie Walentynek), wiec juz probuje przekonac meza ze moglibysmy zarezerwowac i poprosic o ten sam pokoj (mielismy piekny widok), wtedy juz odwrotu nie bedzie i kaske trzeba bedzie uzbierac :mrgreen:
Fajna oferta jest na maj 08 £500 od osoby , ale nie masz mozliwosci negocjowania hotelu bo daja co zostalo, nie bardzo mi sie to usmiecha.
Planujecie na miejscu wykupic jakies wycieczki Thomson (tzw niemieckie Tui) ma fajne oferty moge cosik polecic ale wtedy trzba wziasc niezly pliczek dolarow ze soba :->

MaJeCzKa 
NAWIGATOR

Wysłany: 16-05-2008, 18:12   

Układ foteli w Thomson?

a ja mam pytanko dotyczace wlasnie thomsona.... jaki jest uklad siedzen w klasie economy? 2-4-2 czy 2-3-2? I czy bukowaliscie wczesniej miejsca za dodatkowa oplata?

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 16-05-2008, 18:44   

Ja jak lecialam bylo 2-3-2 miejsca nie byly zle:) Nie wiem dokladnie o co Ci dokladnie chodzi z ta dodatkowa oplata? Sprecyzuj

nagdusia 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 16-05-2008, 18:44   

Poprawka 2-4-2 sorki za pomylke

MaJeCzKa 
NAWIGATOR

Wysłany: 16-05-2008, 19:45   

Co zrobić, aby siedzieć koło siebie

luzik :) znaczy sie mamy szanse siasc razem..a chodzilo mi o pre-booking seats.... czy placiliscie te 20funciakow przy zakupie wycieczki i wybieraliscie sobie miejsca razem czy dopiero przy odprawie wybueraliscie gdzie siedzicie?
:) mam nadzieje,ze to ma sens

Odpowiedz do tematu