Ja osobiscie zamawialam dolary w biurze podrozy, w tym samym co wykupilam wycieczke. Sami mi zasugerowali banknoty 1 i 5 dolarowe i takich dostalam sporo :)
sikkora, na jak długo jedziesz i sam czy z rodziną? Oraz na ile wycieczek chcecie się wybrać i czy duzo pamiątek chcecie zabrać w drodze powrotnej z wakacji na Dominikanie.
hej lece tylko z dziewczyna,mamy zamiar wybrac sie na 2 wycieczko saona i cos jeszcze chcieli bysmy tez przejechac sie gdzies kladami no i oczywiscie pamiatki w umiarkowanej liczbie:)
hej lece tylko z dziewczyna,mamy zamiar wybrac sie na 2 wycieczko saona i cos jeszcze chcieli bysmy tez przejechac sie gdzies kladami no i oczywiscie pamiatki w umiarkowanej liczbie:)
Myślę że 700USD wystarczy. Dwie osoby jadące na trzy wycieczki, pamiątki, napiwki oraz nocne rozrywki poza hotelowe.
czy lepiej wziąć ze sobą dolary czy lepiej mieć trochę dolarów a trochę mieć pieniędzy na koncie i wybierać w bankomatach w peso? Czy lepiej jednak w ogóle płacić w peso?
jak najbardziej się opłaca. W sklepach w restauracjach pewnie to i to ale np. płacąc za jakąś wycieczkę w czym się płaci też w tym i tym?
Moim zdaniem lepiej mieć dwa źródła. Za bardzo wypchany portfel może powodować zazdrość. Wypłacając z bankomatu (a prawie w każdym hotelu taki jest) nie nosi sie całości i ma sie spokojniejsza głowe.
Co do wycieczek i ogólnie wszystkiego co kupujemy na Dominikanie (nie tylko w rejonach turystycznych) mamy możliwość uregulowania rachunku i w dolarach i w peso. Trzeba jedynie sprawdzać przelicznik jaki nam proponują.
w związku z planowanym na czerwiec wylotem z berlina na Dominikane jaką walutą powinienem płacić na miejscu i kiedy wymienić (jaką wyjściowe mam złotówki)
anak, Musisz obserwować kurs w Europie i ten który jest na forum (Bank Centralny Dominikany). Porównasz przeliczysz i na dany dzień/okres będziesz wiedział.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum