UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przeprowadzka z Polski na Dominikane (pomoc w sprawie hotelu)
Autor Wiadomość
ArturSz 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 17-08-2010, 19:34   Przeprowadzka z Polski na Dominikane (pomoc w sprawie hotelu

Witam wszystkich serdecznie :)
Razem z moją dziewczyną przeprowadzamy się we wrześniu na Dominikanę , konkretnie Punta Cana. Otwieramy sklep sieciowy polskiej firmy produkującej odzież ekologiczną z tkaniny bawełnianej. Przylot mamy 1 września i w związku z tym mam gorącą prośbę . Czy moglibyście z czystym sercem polecić nam jakiś mały hotelik w Punta Cana ,w którym możemy się zatrzymać na czas znalezienia mieszkania. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

joanna1976 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 30-08-2010, 17:29   Szczęściarze!

Ja Wam nie pomogę, ale nie mogłam powstrzymać się od komentarza! Strasznie Wam zazdroszczę! Gratuluję odwagi i naprawdę trzymam za Was kciuki! :) Niech Wam się wszystko uda! Podziwiam na maxa! Pozdrawiam!

Salseros 
Administrator

Wysłany: 30-08-2010, 19:05   

ArturSz, Taniej będzie jak sobie wynajmiecie pokój w resorcie. Jeśli kogoś znacie na Dominikanie to możliwe że zapłacicie 45-55Usd za osobę z pełnym all wyżywieniem. Jednak ten znajomy musiałby mieć dominikański dowód osobisty. Kiedys w rejonie do którego się wybieracie mieszkała Polska para zajmująca sie nieruchomościami, jeśli dalej tam są to najlepiej będą znali rynek który was interesuje.

ArturSz 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 03-09-2010, 01:08   

Witam

Dzięki za pomoc , daliśmy radę i od wczoraj jesteśmy w Punta Cana :)
Na razie mieszkamy w Vik Arena Blanca ale jutro jedziemy oglądać mieszkania .
Wszystko aktualnie układa się po naszej mysli a Dominikana nas zachwyciła :)
Jesli ma ktoś ochotę z osób mieszkających na stałe się spotkać podaje meila :
a.sz.constance@gmail.com

Gorąco wszystkich pozdrawiam Artur :)

Salseros 
Administrator

Wysłany: 03-09-2010, 10:01   

ArturSz, Zyczę jak najlepszej zamiany hotelu na apartament lub dom. Czsem warto troszke dłuzej poszukać i się potargowac. Jestem ciekaw co do powodzenia Waszego sklepu który tam otworzycie. Czy tego typu wyroby znajdą na Dominikanie swoich amatorów.
Życzę sukcesów i pozostawania w bezgranicznej miłości do Republiki Dominikańskiej.

Co do indexu Polaków mieszkających na Dominikanie to możesz się dopisać Tutaj

ArturSz 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 04-09-2010, 01:58   

Co do naszych wyrobów zmieniliśmy zdanie , otwieramy na razie biuro firmy i nastawiamy się na sprzedaż hurtowową do sklepów hotelowych. odnośnie naszych wyrobów podaje stronę www.axelecology.com , i już chętnych na zaopatrzenie mamy :)
Mieszkanie znaleźliśmy na Cocotal golf suites , więc na razie wszystko idzie dobrze :)

Pozdrawiam Artur

Salseros 
Administrator

Wysłany: 04-09-2010, 08:48   

ArturSz, Wasza strona bardzo mi sie podoba nie wiem tylko dlaczego, możliwe że z trzech powodów. Pierwszy to kolekcja, drugi to że jesteście z Łodzi, trzeci to ładne modelki prezentujące wasze wyroby.
W innym watku pisałeś że kupiliście bilet w jedną stronę. Jak możesz zdradzić kto wam sprzedał taki bilet i z jakiego państwa przylecieliście do Dominikany bo z Polski bezpośrednich lotów nie ma.
Mieszkanko napewno fajne no i blisko Palm Real Shopping Village. Jeśli możesz zdradzić miesięczny koszt wynajęcia to bedziemy mieli na forum aktualną realną cene.

ArturSz 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 05-09-2010, 02:23   

Hej
Cieszę się że się spodobało :) Jedna z modelek ( blondynka ) to moja narzeczona więc tym bardziej mi miło :) My za 70 m2 z całym wyposażeniem i guest card do paradissusa wynajeliśmy mieszkanie za 700 dolarów (ze wszystkimi opłatami) więc chyba nie jest źle. Jeśli bylibyście zainteresowani współpracą w sprawie odzieży to kontaktujcie się meilowo. Jeśli chodzi o bilet wykupilismy z berlina prze z airberlin , tuż przed wylotem kupilismy na wypadek bilet do Kanady i zaraz po przylocie go zwróciliśmy bez strat .

Pozdrawia Artur i Magda :)

Salseros 
Administrator

Wysłany: 05-09-2010, 17:53   

ArturSz, dobry sposób na obejście biletowego przymusu. :mrgreen:
Cana bardzo dobra za mieszkanko jeśli jest juz z wszystkimi opłatami czyli z prądem itp. Czy długo szukaliście i czy było dużo ofert w podobnej cenie?

ArturSz 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 11-09-2010, 03:32   

Witam
Trochę z opóźnieniem ale mieliśmy formalności z otworzeniem działalności.
Mieszkań trochę jest , my mieliśmy szczęście i trafilismy juz 2 dnia na świetnego agenta nieruchomości który pomógł nam w wielu sprawach. Czyli 2 dnia pobytu oglądaliśmy mieszkanie a 3 mielismy już podpisaną umowę. Mieszka się świetnie , biznesowo też jest bardzo dobrze , jednym słowem to była świetna decyzja , zamieszkać na dominikanie.
Jeśli by ktoś potrzebował kontakt do agencji nieruchomości to podaje stronę http://www.palmeragroup.com/
Naprawdę polecam , bardzo kompetentny i profesjonalny facet prowadzi tą agencję i na pewno pomoże w wielu kwestiach poszukującym mieszkania.

Pozdrawiam wszystkich Artur i Magda

tom24pl 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 18-10-2010, 23:27   Zamieszkanie na Domie

Hej
Zastanawiam się nad podobną do waszej decyzją. Z tym że u mnie sprawa wygląda o tyle trudniej, że chcę zabrać ze sobą całą rodzinkę tzn żone i 3 dzieci.
I tu sprawa się komplikuje, bynajmniej jeżeli chodzi o koszty.
A jak tam wasze doświadczenia po przyjeździe.
Byliście już wcześniej na Domie?
Znacie hiszpański?
Nie brakuje wam europejskich klimatów?
Piszcie, bo bardzo mnie to ciekawi.
Jak by co to uruchomiłem swój temat, zapraszam do komentarzy na gorąco.
Pozdrawiam
Tomek

zolo 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 15-10-2014, 18:04   

Witam wszystkich.
Od dłuższego czasu myślę o wyjeździe na stałę na Dominikanę.
w Polsce zajmuję się serwisem i naprawą łodzi motorowych i skuterów wodnych i mam zamiar przenieś firmę.
praca fajna, kontakt z ciekawymi ludźmi ale sezon w Polsce za krótki o 5 miesięcy.
Mam zamiar w marcu wpaść na miesiąc i trochę się rozejrzeć.
Pewnie w tej kwestii nie wiele mi podpowiecie bo to rzadki temat.
Ale gdyby ktoś wiedział jak wyglądają te sprawy to podpowiedzi bardzo mile widziane.
Zapraszam również osoby o podobnych umiejętnościach znających języki do współpracy
pozdrawiam serdecznie.

MarekPP 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 17-10-2014, 20:27   

Łodzi jest najwięcej w La Romana ( Casa de Campo ) ,Santo Domingo , Puerto Plata ( marina Ocean World ) . Brakuje dobrych mechaników i specjalistów od łodzi gdyż serwisują je zwykle mechanicy samochodowi co często złe rezultaty przynosi więc rynek jest . [/u]

Odpowiedz do tematu