Wysłany: 11-01-2012, 20:36 Tania i solidna firma kurierska w Dominikanie
Mam pytanie i wielka prosbe... czy ktos mieszkajacy w Dominikanie moglby mi polecic tania i solidna firme kurierska? Musze wyslac wazny dokument z Dominikany do Polski, a ceny DHLa spedzaja sen z powiek ... Z Polski do Dominikany w wielkiej niby promocji za 300 zl wysylalam co za papierek a5... hmmm szkoda gadac.
I to jest problem... Jest firma ktora dziala w odwrotna strone tzn z europy na Dominikane , sprowadzam przez nia czesci do instrumentow , ktore produkuje. Niestety z Dominikany do Europy nie idzie , Chyba zeby list dalo rade przeslac. Pytanie nic nie kosztuje...
Tutaj kontakt w Dominikanie:
Roland Eberle
Edificio Sol del Choco
Entrada Bengino Lantigua, al lado de iglesia Testigo de Jehova,
Carretera Sosua - Cabarete,
Sosua
Cel. (+1) 809 885 9688
Mail: roland@solchoco.com
Na poczcie można wysłać list polecony i jak do tej pory dochodziły bez zarzutu oraz dostaje sie pisemne potwierdzenie wysłania . Koszt 100 peso . Odradzałbym wysyłanie przez EPS (External Parcel Service ) który działa jednak bardzo dobrze jako forwarding agent w USA . Można by sprawdzić czy Business Mail nie ma takiej usługi ?
Av. Abraham Lincoln No.1009
T: 809-683-1919
F: 809-412-1287
Santo Domingo, República Dominicana
http://www.bmcargo.com/
To bardzo prężna firma i poza DHL jest przedstawicielem Fedexa
Pozdrawiam
Marek Piwowarski
_________________ Marek Piwowarski
Konsul Rzeczypospolitej Polskiej
w Puerto Plata
Republika Dominikańska
my do kolumbii wysylalismy dhl-em i fakt ze szybko,ale 2200pesos....:(
takze az strach sie bac ile do pl.
co do poczty, to moj maz mowi ze nie zajdzie na bank.i ze nie ma znaczenia czy polecony czy jaki, ze nie dochodza.w odwrotna strone owszem,bo by ich scigali o odszkodowania(bo paczka z numerem nadania jest rejestrowana-mozna ja namierzyc)
Zenon-szok ze moze byc tak tanio!
dhl wola w promocji 299zl...a normalne prawie 500!!!!!!!(o dokumentach mowie)
pocztex-stowe, ale tydzien ida.
a list polecony idzie dwa tygodnie;)
oczywiscie to ceny do Dominikany.
dzieki za info musimy sprawdzic
Ja przez nich wysylalem nawet karty kredytowe. Normalnie jest odbior w Sosua ale istnieje opcja wyslania w kazde miejsce kraju poprzez "Caribe Tours", naturalnie tam gdzie Caribe dojezdza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum