Hmmm. Soki z Chinoli (miejscowa maracuja), z tamarindo, Z guanabany (bardzo dobry), z lechosy (papaja), guayaba (miejscowa grusza), ceresa (cos jak wisnia z wygladu, tylko sok), melocoton (cos jak z melona). No i owoce z ktorych robi sie sok, oczywiscie prawie wszyscy dominikanczycy nie wyobrazaja sobie jedzenia bez avocado, jeszcze ananas i gineo (banan). No i pic wode z kokosa z cukrem. Chyba wszystko )))). Jak na taka strefe klimatyczna malo tych owocow tutaj... W gorach (okolic) Constanza i Harabocao w sosnowych lasach mozna znalezc grzyby i niektore jagody (jako ciekawostka) ale dominikanczycy ich nie jedza )))
Przedwczoraj sprobowalem Kurczka Teriyaki z mango i ananasem. I tak mi zasmakowalo ze juz trzeci dzien sie stoluje wlasnie tym daniem :D. Dzis sprobuje wziasc przepis to sie podziele.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum