UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
EMIGRACJA DO RP
Autor Wiadomość
MikeM 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 03-02-2013, 00:41   

Mentirosa kontakty szkoly tanca nizej: Niby w miesiac ucza :)

• • • Clases de Salsa, Merengue y Bachata!! • • • SI TODAVIA NO SABES BAILAR, ESTA ES TU OPORTUNIDAD (NO IMPORTA LA EDAD) CURSOS DE -SALSA BASICA -SALSA AVANZADA -MERENGUE -BACHATA TE BRINDAMOS: *SALON DE BAILE *DESCUENTOS GRUPALES *VARIOS HORARIOS COMODOS *APRENDIZAJE EN UN MES O MENOS *CURSOS INTENSIVOS *CURSO A DOMICILIO ORLANDO RIVAS bbpin: 220865c7 829.441.4344(whatsapp) rivasalsa@gmail.com (gtalk) rivasalsa@hotmail.com (msn) 809.441.4343 (para llamadas)

feliz 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 04-02-2013, 22:21   

MikeM napisał/a:
Niedawno zgwalcili i zabili turystke ze stanow zjednoczonych bo zechcialo jej sie zwiedzac "barrio"-slamsy w Santo Domingo.

Niedawno to znacz kiedy?????

To czasem nie bylo w Turcji???

http://gentetuya.com/inde...onales&Itemid=7

mentirosa 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 04-02-2013, 23:07   

Jak ja bardzo dziękuję za tyle informacji i życzliwych porad, na pewno jeśli się wybiorę to kurs tańca zaliczę :-) a jak to jest u Was drodzy forumowicze z tańcem?

Mike tańczysz salse/bachate/merengue? :-)

MikeM 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 05-02-2013, 00:11   

feliz - nie to bylo w Santo Domingo jakies 3 miesiace tem, teraz probwalem znalezc wzmianki na ten temat ale wyskoczylo mi tylko zabojstwo turystki z USD ktore mialo miejsce 14tego Grudnia
Link http://dom-rep-live.blogs...n-bei.html#more

mentirosa - moja piekna druga polowa bardzo chce zebym sie nauczyl bo ona praktycznie na poziomie profesional tanczy, jednak ja mam tyle spraw na glowie ze nigdy nie ma czasu na tance :)

P.S. Jesli interesuje moge stworzyc temat o przestepstwach w DR :)

Zenon S 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 07-02-2013, 05:22   

MikeM , lepiej zostaw ten temat bo szybko bedzie on najdluzszy na forum.

wiolcik 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 06-03-2013, 15:39   

ja jestem SAMA w Santiago, przyjechalam poznac kulture, wmieszcac sie w tlum, mam tu kilku znajomych ktorzy pochodza z gor (region Puerto Plata) sa bardzo mili i pomocni, nie wiem moze mialam szczescie ze nie trafilam na jakis innych zlych ludzi :D

wazne jest zebys nie brala ze soba drogich rzeczy i nie nos dokumentow w torebce, szybko mozna ja stracic, no i pieniadze trzymaj w spodniach w kieszeni

Co do opieki zdrowotnej, mialam ten zaszczyt ze odwiedzilam kilka szpitali/ klinik i musze powiedziec ze zalezy gdzie sie pojdzie i ile sie zaplaci!! bylam w najbiedniejszej dzielnicy a takze w jednym z najdrozszych szpitali i widac bardzo duza roznice ;-)

Ogolnie musze powiedziec po 3 tygodniach pobytu ze bardzo mi sie tutaj podoba i tryb zycia mi odpowiada uwilbiam jezdzic concho nawet jak jest zapelnione 7 osobami :D i w ogole jak nie dzisiaj to jutro. Ja bardzo chetnie spedzam czas z prostymi, biednymi ludzmi w gorach, co prawda Santiago nie jest moim wielkim marzeniem, ale wlasnie te gory pomiedzy tymi ludzmi, ja czuje sie tam za kazdym razem jak w domu :-)

NAPEWNO tutaj wroce a kiedy to czas pokaze 8-)

w niedziele wracam do niemiec i zaczynam ciezko pracowac na kolejny bilet :mrgreen:

Peter876 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 03-07-2013, 08:28   

Witaj MikeM , widze ze ten business wynajem i sprzedaz nieruchomosci dobrze sie kreci. no i po polsku calkiem niezle sie porozumiewasz, pewnie zasluga zony. Tak z ciekawosci ile zajelo ci nauczenie sie jezyka polskiego.

MikeM 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 04-07-2013, 14:40   

Peter876 napisał/a:
Witaj MikeM , widze ze ten business wynajem i sprzedaz nieruchomosci dobrze sie kreci. no i po polsku calkiem niezle sie porozumiewasz, pewnie zasluga zony. Tak z ciekawosci ile zajelo ci nauczenie sie jezyka polskiego.

Mieszkalem w Polsce 16 lat :))) dlatego w szkole i na studiach mnie troche tego jezyka polskiego nauczyli :).
Co do biznesu, gdybym nie mial dochodu z wnie DR to bym chyba z glodu umarl. Bo z tymi nierchomosciami to tak jest ze raz sie sprzeda to sie zarobi pare tysiakow a czasem bywa ze 4 miesiace cisza.
Polskiego sie nauczylem w 4 miesiace i po 6ciu poszedlem do szkoly.
Z Hiszpanskim wiecej problemow bylo chyba juz szare komorki obumarly, bo az rok sie uczylem :/.

Peter876 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 06-07-2013, 09:25   

Witam MikeM! zapytam cie wprost, to jaki jest twoj ojczysty jezyk i z kad pochodzisz? bo mnie ciekawosc niedaje spokoju. Tak poza tym wczoraj przylecialem do Europy i zatrzymam sie tu na jakis czas ale juz sie przygotowuje do wyjazdu na karaiby. przedewszystkim moj hiszpanski potrzbuje odswierzenia.
Pozdrawiam

MikeM 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 07-07-2013, 22:12   

Peter876 napisał/a:
Witam MikeM! zapytam cie wprost, to jaki jest twoj ojczysty jezyk i z kad pochodzisz? bo mnie ciekawosc niedaje spokoju. Tak poza tym wczoraj przylecialem do Europy i zatrzymam sie tu na jakis czas ale juz sie przygotowuje do wyjazdu na karaiby. przedewszystkim moj hiszpanski potrzbuje odswierzenia.
Pozdrawiam

Ogolnie chyba Rosyjski bo jestem z Rosji )))

Odpowiedz do tematu