Ja wybieram się na Dominikane 1 maja na 7 dni. Tez lecimy z Londynu z Thomsona. Mysle ze powinnismy nawiazac nasza znajomosc juz na lotnisku a potem ja kontynuowac w Punta
Pozdrawiam
Kasia
Wysłany: 30-03-2008, 00:04 Do którego hotelu na wybrzeżu wschodnim, Dominikana
Occidental Grand Flamenco
Witam, planuje wybrać sie na 2 tyg. na Punta Cana w czerwcu (mam nadzieje ze to dobry okres w sensie pogodowym). Myslalem o hotelu Occidental Gr. Flamenco, z opinii w necie wynika ze nie jest zły, zastanawiam sie jednak nad ewentualna nieco tańszą alternatywą. Jade sam i musze miec jedynke a to w kazdym hotelu dosc mocno zwieksza koszty. W przypadku hotelu Occidental wyjazd z Ecco Holiday na 2 tyg (wliczając koszt "jedynki") to 9tys. (do tego ok 1tys na wycieczki fakultatywne). Biore pod uwage ta opcje ale mysle nad ewentualnymi nieco tańszymi mozliwosciami, czy jest jakas inna opcja (hotel, biuro) ktora moglibyscie mi polecic ? Jesli biuro inne niz Ecco to tylko takie gdzie wylot będzie z Polski.
Mam na Ciebie lepszą opcję: wylot z Warszawy powiedzmy 07 czerwca lub 08 czerwca do hotelu 4,5 * Tropical Princess 1611 EUR kurs ok. 3,5635 - cena ok 5740. takie są różnice między biurem polskim a niemieckim, nawet z wylotem z Polski. Jeśli jesteś zainteresowany ofertą napisz do mnie na maila jomico@wp.pl
_________________ Egzotyczne wakacje taniej niż myślisz
Witam. Propozycja wylotu z Niemiec jest chyba najlepszym wyjściem. Możesz np. polecieć np. 12.06 z Berlina Tegla do Grand Oasis Punta Cana 4,5* za 1325Euro (Alturs) lub 16.06 przez ITS do Grand Paradise Bavaro 4* za 1311Euro. Także z Berlina Tegla jeśli chcesz poszukać ofert zobacz na www.weg.de
Polecam resorty Palladium w Bavaro oferty powinny byc atrakcyjne bo malo czasu do czerwca zostalalo, nie kupuj jednak z Polski bo strasznie kase zdzieraja
Wysłany: 06-05-2008, 19:04 Ktory hotel - pomozcie prosze
Wybieram sie na dominikane dopiero w styczniu ale juz teraz planuje zakup wycieczki z biura podrozy w anglii, mam jednak dylemat pomiedzy 3 hotelami : Sirenis Tropical Suites, Grand Palladium Bavaro (wszyscy go tu zachwalacie) i Riu Bambu. I teraz Sirenis Tropical jest duzo tanszy (ok 2 tys zl) od pozostalych. Czy byliscie moze w 2 z tych i macie jakies porownanie, czy jest sens doplacac do Riu lub Grand Palladium? Czy moze Sirenis to tez fajny hotel? Bedziemy spedzali tam podroz poslubna z moja przyszla zona,nasze oczekiwania to przytulny pokoik, wanna z hydromasazem w pokoju,plaza z lagodnym zejsciem do oceanu,jedzenie chyba wszedzie jest super, prosze doradzie cos . Dzieki serdeczne
Wybor hotelu ciezka sprawa, o wiele milej jak jest dobra lokalizacja i jedzonko, ale prawda jest taka ze nie waznie gdzie pojedziesz bedziecie zachwyceni. Ja przed pierwszym wyjazdem tez sie dlugo zastanawialam (3 miesiace az maz tupnal noga) Grand Palldium jest drogim hotelem, lecz wartym swojej ceny. Inne hotele na pewno tez sa super, wiec nie wahaj sie tylko zamow najbardziej opowiedni dla Was a bedziecie napewno zadowoleni
nagdusia dzieki za odp, tak sie zastanawiam dlaczego jedziecie do tego samego hotelu, rozumiem, ze jest super ale czy nie masz ochoty zobaczyc jak jest w innych? Wiesz moze czy ten Sirenis Tropical Suites jest daleko od Grand Palladium? A moze widzialas go? Thomascook jest jakby troche tanszy niz thomson ale slyszalem, ze maja kiepskie samoloty,bez monitorkow i ponoc malo miejsca na nogi, choc zwykle na wycieczki wybieralismy to biuro podrozy o zawsze bylo super ale moze tym razem Thomson(tylko on ma Grand Palladium). Ach metlik z tymi hotelami ........... Riu tez wszyscy zachwalaja a nikt nie pisze o Sirenis Tropical Suites, byl ktos tam ???
Wybieram ten sam hotel, gdyz sprawdzil sie w 100% a czuje niedosyd, nie chce sie rozczarowac wybierajac cos innego i znow miec ten metlik w glowie czy dobry wybor czy nie. Podoba mi sie tez lokalizacja (wszedzie blisko), szkoda ze nie jedziecie w lutym Co do biura podrozy, jestem bardzo zadowolona z Thomsona, pomogli duzo przed i nawet teraz po powrocie, gdyz musialam kilka spraw zalatwic, dlugo by opowiadac....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum