UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: sirga
20-12-2011, 15:50
Cayo Levantado i wycieczki po okolicy - prośba o pomoc
Autor Wiadomość
horriblewoman 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 23-09-2011, 20:26   Cayo Levantado i wycieczki po okolicy - prośba o pomoc

Witajcie,

bardzo proszę osoby, które były w pobliżu o przydatne informacje. Kiedy jechałam do Turcji znalazłam mnóstwo opinii na forach dyskusyjnych o miejscu do którego się wybierałam. Łącznie z podpowiedziami gdzie w najbliższym miasteczku udać się aby wykupić najciekawszą i najkorzystniejszą cenowo wycieczkę. Teraz obrałam tak niepopularny kierunek, że nic nie mogę znaleźć!

Za kilkanaście dni lecę do hotelu Cayo Levantado. Serdecznie proszę osoby, które tam były lub które były w pobliżu o informację:

• Czy w pobliżu wyspy - np. w miejscu, z którego startuje prom na wyspę jest choćby małe miasteczko?

• Czy w pobliżu jest jakieś miasteczko z biurem podróży, w którym można wykupić wycieczki lub wynająć samochód? Z doświadczenia wiem, że u tubylców jest znacznie taniej niż w hotelu...

• Czy do stolicy Samany - Santa Barbara de Samana jest daleko???

• Czy ktoś łaskawy mógłby jeszcze podzielić się ze mną jakimiś przydatnymi wiadomościami na temat pobytu w tej okolicy???

Serdecznie dziękuję za każdą pomoc, pozdrawiam!

SeoHost.pl

Salseros 
Administrator

Wysłany: 25-09-2011, 15:42   Wycieczki fakultatywne z Cayo Levantado

Wycieczki z Cayo Levantado (Czy jak kto woli ciekawe miejsca do zobaczenia w pobliżu Cayo Levantado)
- Cascada El Limon, koszt wykupionej wycieczki z Cayo Levantado nie powinien być wiekszy niż 75Usd za osobę. Można tez wybrać sie na własną rękę co wiąże się z wynajęciem a) łódki pomiędzy P. Samana a wyspą b) wynajęciem samochodu aby dojechać do "farmy" gdzie trzeba wynająć konie i przewodnika.

- Safari po Samana, koszt wycieczki z Cayo Levantado nie powinien być większy niż 80Usd za osobę. Na własną rękę można wynająć łódkę, samochód i pojeździć z mapą gdzie sie chce.

- Park Los Haitises, koszt wycieczki z Cayo Levantado nie powinien być wiekszy niż 80Usd za osobę. Nie polecam na własną rękę organizowanie tej wycieczki z Cayo Levantado.

- Catamaran, koszt wykupionej wycieczki z Cayo Levantado nie powinien być wiekszy niż 90Usd.

- Humbaki, koszt wykupionej wycieczki z Cayo Levantado nie powinien być większy niż 50Usd. Można tez zaopatrzyć się w soper teleobiektyw i dokonywać obserwacji z pokoju Hotelowego :)

Reszte ciekawych miejsc polecam na własną rękę. Te miejsca ciekawe w Dominikanie opisane są w dziale wycieczek fakultatywnych. Sama wyspa Bacardi jest malutka i ciekawa. Turyści raczej wybieraja Cayo Levantado by spędzić czas w spokoju i na plażowaniu.

Odpowiedz do tematu