Nikt nikogo nie oplaca. Komendant lub Kapitan mowi tego tego otstrzelic ida i strzelaja i po sprawie. Tak samo jak moga podzucic dragi lub inne cuda dla chcacego nic trudnego. Lincz to lincz duzo ludzi nikt nic nie wie w ogole to olewaja.
U nas juz nikogo nie strzelaja, ale czasem zdaza sie ze jakiegos czlonka bliskiej rodziny sadzaja i nie puszczaja puki sie nie znajdzie przestepca (zazwyczaj aresztuja matke) i rodzina szybko znajduje takiego delinkuenta no chyba ze troche sumienia ma i sam sie zglasza.
Jeszcze wczesniej sie zdazalo ze juz w celi robili "samobujstwa" tak miedzy innymi zginal "El Maco" seryjny zabojca ktorego policjanci sie poprostu bali. Zniknal z celi i nikt go nie widzial, powiedzieli ze czary jakies... :D
No a jak cos nabroil i mocno ludzi wkurw...l i nie zdazyli go dobic, to jak trafia zazwyczaj do Victorii (najwieksze pudlo w kraju) to tam zlecenie zabojstwa 500pesos (10 dolarow) chyba ze kozak to albo drozej albo nie rusza jak jakis narko... Obcokrajowiec 1000-2000 pesos w gore bo duzo halasu.
U nas w regionie w Higuey troche drozej kogos zamowic w pudle od 2000 pesos bo wiezienie male. A na wsiach to nie wiem...
Zeby nie bylo ze korzystam, duzo czasu spedzam z sedziami i adwokatami wiec znam rozcenki a jak to sie ma z rzeczywistoscia to nie wiem :D
Wysłany: 12-08-2016, 09:54
MikeM torsie czyta jak jakieś stience fiction.Kurcze ale jak to zaginął ? A co z ciałem ? Co z monitoringiem w celi i na korytarzach ?? Prżeciez tego nie moze zrobić jedna osoba !!! DomWas aż strach jechać !! Podrzuca Ci prochy a do pokoju a pozniej zastrzelą przy próbie ucieczki .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum