Wysłany: 30-11-2013, 01:48 zezwolenie na prace itd...
Na dominikanie jest prawie jak w Polsce tylko nikt podatkow nie placi, no a teraz na serio!
Zeby dostac rezydence trzeba spelnic jeden z 2. warunkow
albo miec meza /zone z dominikany albo umowe o prace
No i tu zaczynaja sie schody... jesli chodzi o umowe o prace... bo albo pracodawca mowi ze dostaniesz jak przepracujesz kilka miesicy (np 3 a i tak cie wywali z pracy po 2 i pol) albo uslyszysz ze nie dostaniesz umowy o prace tak dlugo jak nie bedziesz miec rezydencji!
teraz mam do was pytanie... Jak dostac ta cholerna rezydence, moje papiery leza w berline, u "przemilej" pani Renaty (Boze chron zebym nastepnym razem jej nie nagadala) i czekaja na moja reakcje, pani Renata powiedziala mi ze nie musze byc w europie zeby dostac rezydencje moge zostatc tutaj musze tylko paszport do berlina wyslac
Za maz wyjsc nie moge bo mam juz jednego (niemca)
POMOCY ja chce ta rezydence ja bym nawet sie z kims o paszport zamienila gdyby to takie proste i mozliwe bylo;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum