Witam, chcemy wybrać się na rodzinne wakacje na Dominikanę na przełomie stycznia-marca, jednak mam duże obawy, czy możemy polecieć z niemowlakiem. Synek w styczniu skończy 8miesięcy. Co o tym sądzicie? Czy ktoś z Was podróżował z takim maleństwem? Jak się przygotować do takiej podróży?
Ana, polecam polskie biuro podróżyalternativ Oni są pośrednikiem i kupują wycieczki z niemieckich biur podróży, dzięki temu ceny są duuuużo niższe niż z typowo polskich agencji, a do tego masz gwarancję, że ktoś z Polski zaopiekuje się Tobą w czasie wakacji. Jedyna kwestia to to że wyloty również są z Niemiec.
MK, to jest bardzo męcząca podróż, zdaża się w samolocie spodkać rodziców z takim małym dzieckiem. To nie tylko męczące 9 godz. w samolocie, po wylądowaniu czeka na maleństwo zupełnie nowe środowisko, no i po kilkunastu dniach to samo. Czasami takie maluchy płaczą całą drogę.
Ja nie robił bym tego dziecku, a i dla rodziców to przeważnie urlop na 1/2.
Janek01, na Dominikanie byliśmy już 2x także wiemy jak wygląda podróż i warunki klimtyczne na miejscu, aczkolwiek to też jest kwestia do naszych przemyśleń, czy faktycznie tego chcemy ;) Bardziej mnie zastanawia, czy są jakieś przeciwwskazania dla dzieciaczka, żeby akurat tam go zabrać. Jakoś dla mnie trochę wyznacznikiem są niemieccy turyści, którzy faktycznie zabierają swoje maluszki na Dominikanę i dla nich nie jest to problem. Słyszę/czytam różne (dość sprzeczne opinie) i przyznam, że mam mętlik i sama już nie wiem co zrobić.
Ja tez bym nie radzil bobasa ciagnac w tak daliki kraj gdzie wszystko inne (otoczenie klimat itp.), dodam ze dla mnie niemcy nie sa wyznacznikiem a dzieciaczki sie mecza bardzo. Zwlaszcza ze teraz anormalne upaly mamy nawet dominikanczykom ciezko tego lata juz nie mowie ze ja zdycham po 5ciu minutach jak z domu wychodze :(.
Polecam wybrać się z tym
biurem podróży, ja byłam tam rok temu i wlasnie z tej oferty, ogólnie cenowo bardzo przystepnie, wszystko czego potrzebujesz, żadnych niespodzianek, dzieci zadowolone... :) Także uważam ze to bardzo dobra firma i generalnie cudowny kierunek na wakacje, my tam na pewno wrocimy!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum