UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Salseros
10-10-2008, 06:49
Wspomnienia Marce83, Dominikana
Autor Wiadomość
Marce83 
NAWIGATOR

Wysłany: 08-10-2008, 23:49   

Smak codzienności ...

huraganek- poczytalam Twoj opis i musze powiedziec ze mieliscie ful wypas, naprawde zalatuje luksusem, mysle ze o wiele drozszy byl Wasz hotel bo z tego co wymieniasz to naprawde smacznie, wiem ze hotele na Punta Cana sa drozsze bo sa nowoczesniejsze a Puerto Plata czy Sosua to starsze miejscowosci turystyczne, az sie boje zapytac ile daliscie za ten hotel, ale jak Wam sie podobalo i jest co wspominac to najwazniejsze. Droga do Cabarete minela mi niczym 10 minut, no nie ma co sie dziwic jak oni jezdza z taka predkoscia ale nie bylo tak zle. Felix wsadzil nas do jakiejs takiej starej taksowki z lekka rozlatujacej sie ale drzwi byly na swoim miejscu :-D wiec w 4 na tylnym siedzeniu jakos sie upchalismy, no przyznam ze bylo nam troche goraco ale sami chcielismy zasmakowac takich luksusow a zaplacilismy za ta przyjemnosc, zebym nie sklamala, po 1$ od osoby w jedna strone,taniej byc nie moze. Taxi spod hotelu tez mozna wziasc ale to juz o wiele drozej no i nie ma tego smaczku, codziennosci

Marce83 
NAWIGATOR

Wysłany: 08-10-2008, 23:56   

Byliśmy w Cabarete

Cabaret slynie z dlugiej rozciagajacej sie plazy, jest to miejsce idealne dla windsurfingowcow i sympatykow puszczania latawcow dlatego iz sa tam nieustannie wspaniale fale i to pojechalismy zobaczyc a po samym miescie nie chodzilismy bo za goraco bylo

Marce83 
NAWIGATOR

Wysłany: 09-10-2008, 00:34   

Wieczorem na miasto najlepiej wybrać się grupą

Troszke wczesniej pisalam ze chcielismy wybrac sie ze znajomymi do dyskoteki ale problemy zoladkowe spowodowaly zmiane planow i nie bylismy zaszalec wiec niestety nie moge polecic Wam konkretnego klubu, wiem tylko ze moi znajomi bawili sie gdzies ale nazwy za Chiny nie pamietam. Jak juz chcecie zasmakowac tamtejszej zabawy to nie idzcie sami, tylko jakas wieksza grupa a najlepiej to juz z jakim zaprzyjaznionym Dominikanczykiem bo w razie co bedziecie mieli 'swojego' za plecami, no sluchajcie jakby nie bylo, jesli wybierzecie sie sami to nie zdziwcie sie jesli bedziecie jedynymi bialymi na tej dyskotece a to by chyba nie bylo przyjemne :-? Muzyki jakiej sie tam glownie slucha to bachata i merenge,ciekawe klimaty, urzekly mnie i nawet dostalismy w prezencie 2 plytki z ta wlasnie muzyczka i musze powiedziec ze dobrze relaksuje

Marce83 
NAWIGATOR

Wysłany: 09-10-2008, 00:45   

Wybór pamiątek jest ogromny

Paula, jesli chodzi o pamiatki to duzo slicznych wyrobow tam maja i jest w czym wybierac: -recznie malowane piekne obrazy, od malutkich do ogromnych, -bizuteria z kokosa, z bursztynu, z kamienia, -cygara, -oryginalne drewniane domino, -rum, -kawa, -mamajuana to pewien rodzaj aromatycznego rumu, albumy na zdjecia zrobione z naturalnych materialow m.in. z lisci bodajze winogron i wiele wiele innych, wierz mi ze nie przejdziesz niezauwazona obok sklepu badz stoiska z pamiatkami, oni juz o to zadbaja...

Marce83 
NAWIGATOR

Wysłany: 09-10-2008, 01:22   

Posiłki i bagaż w samolocie

Andi126, posilki w samolocie sa limitowane, w drodze na Dominikane najpierw podawali obiad na cieplo:kurczak badz sausage,puree ziemniaczane,warzywa i deser,po tym do wyboru kawa lub herbata, i zaraz po tym jakies krakersy, buleczka, serek, za 3 godziny ponownie jakis obiadek a z tego co pamietam to byl jakis makaron penne,drugi goracy napoj i batonik a na koniec lodowy Mars. Porcje nie sa za duze ale dla mnie bylo ok., jesli chcesz to zawsze mozesz wziasc jeszcze cos ze soba lub dokupic w samolocie,a picie to zalecam zakupic wczesniej na bezclowce bo za darmo nie roznosza. W drodze powrotnej menu sie roznilo ale tylko dlatego ze lecielismy noca, no i w nocy nikt nie mysli o jedzeniu tylko o spaniu ale 2 posilki cieple tez byly. Bagaz glowny to 15 kg a podreczny 5kg. zycze spokojnego lotu,szerokosci...

huraganek 
WILK MORSKI

Wysłany: 09-10-2008, 01:45   

Bilety rezerwowałem 3 miesiące wcześniej

Na osobę to wyszło niecałe 900 funtów na 2 tygodnie. Wydaje mi sie że to dobra cena i taniej niż z Polski. Z Niemiec ceny też mniejsze niz z Polski.
A wy ile płaciliście za Casa Marina w Sosua?

huraganek 
WILK MORSKI

Wysłany: 09-10-2008, 01:52   

Na wschodzie są piękne plaże, na północy więcej do zwiedzania

Moim skromnym zdaniem do Punta Cana sie jedzie bo plaże są najładniejsze na całej Dominikanie i to miejsce jest dobre pod względem nic nierobienia. Jak ktoś planuje zwiedzanie do lepiej uderzyć w inne regiony np na północ. Mądry Polak po szkodzie. Zamiast czytać wszystko przed wyjazdem czytam dopiero teraz i mam większe pojęcie o tym co i gdzie :-x

Marce83 
NAWIGATOR

Wysłany: 09-10-2008, 15:41   

Wybraliśmy wybrzeże północne

Huraganek, zgadzam sie z Toba w 100% ze Punta Cana to cudne plaze i tez wachalam sie jakie miejsce wybrac na tegoroczne wakacje ale rozwazalam wszystkie za i przeciw i zdecydowalam sie na polnoc, z tego wzgledu ze poza slicznym,bialym piaskiem i wlasnym hotelem jeszcze chcielismy cos innego zobaczyc, cos przezyc, pojechac na pare wycieczek i podniesc sobie troche adrenaline a ze nasze plaze byly niestety zlote to dlugo sie nie zastanawialismy czy sie wybrac na dzika wyspe z ktorej bila biel cudownego piasku. Takze sam widzisz, kazdy sobie wybiera wlasny sposob spedzania czasu, najbardziej mu odpowiadajacy, my uwazam ze na Dominikanie juz swoje przezylismy wiec teraz mozemy wybrac sie na blogie lenistwo i w przyszlym roku poleniuchowac na Punta Cana. Faktycznie, nasz hotel byl tanszy bo my zaplacilismy 700 funtow za osobe za 2 tyg. i tez rezerwowalam 3 m-ce wczesniej.

Odpowiedz do tematu