Wysłany: 22-07-2014, 08:50 Przelew online z Dominikany do Polski
czy wysylal ktos pieniadze z DR na polskie konto?
jaka bedzie najbezpieczniejsza a zarazem najlepsza opcja?
Znalazlem Xoom ale moze ktos zna lepsze sposoby
Moneygramm w kazdym banku Popular i nie tylko.
Ewentualnie Western Union (drogo).
P.S. Za przelewy z miejscowych bankow na konta zagranica stawka 52$ prawie wszedzie. Wiec lipa. Na Dominikane oplaca sie przelewac pieniazki lecz dominikana niechetnie pieniazki wypuszcza :))))) tak to juz jest na tej wyspie
Tak tylko przez palke ciezko wyslac wiecej niz 500 dolcow bo moga ja zablokowac (frauding sie szerzy i rabunek kont) a takze konwertacja (kursy walut) do dupy sa :(((. Jak ktos duzo sle miesiecznie to nie za fajna opcja ta palka. Ale jak jakies male summy i nie za czesto to moze byc. Dzieki Salseros zapomnialem o tej opcji, bo zazwyczaj zajmuje sie przezucaniem kasy do DR nie Z.
Wysłany: 24-07-2014, 00:07
Chyba jednak tylko Xoom zostaje,najmniejsza strata...
Moneygram chce $70 za przelew,WesternUnion mam zle doswiadczenia,Paypal kurs tragiczny i problemy z wieksza iloscia.
Pozostaje jeszcze mi sprawdzic przelew wewnatrzbankowy,ale zapewne oplata bedzie masakra.
Wysłany: 25-07-2014, 09:30
$4.99 plus roznica na kursie,jako ze przelewaja zlotowki na polskie konto zlotowkowe.
Jak patrzylem to dawali po 2,98 zl za dolara...jesli bym sprzedal dolary w kantorze polskim to by byl po 3.06,roznica 8 groszy,przy mniejszej ilosci jest wzglednie.
Za pierwszym razem jeszcze mozna znalezc kod zwalniajacy z oplaty $4.99,gdzies widzialem na DR1.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum