UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: sirga
22-07-2009, 16:08
Ślub Jackson`a w Republice Dominikańskiej
Autor Wiadomość
sirga 
WŁADCA TORTUGI

Wysłany: 26-06-2009, 18:23   Ślub Jackson`a w Republice Dominikańskiej

Jackson chciał wziąźć ślub na pokładzie samolotu latającego nad Dominikaną

Kiedy Michael Jackson miał 35 lat (było to podczas skandalu, gdzie oskarżono go o molestowanie 13-letniego chłopca), postanowił ożenić się z Lisą Marie Presley w dominikańskim mieście La Vega.
Sędzia Hugo Alvarez, który udzielał ślubu poinformował, że legendarny król popu chciał ożenić się na pokładzie samolotu podczas lotu nad obszarem kraju, ale narodowe prawo tego nie sankcjonuje.
Dziennikarz magazynu Time and National Enquirer miał wystarczające informacje, by wiadomość ujrzała światło dzienne ... następnie Alvarez postanowił zadzwonić do gazety Listin Diario i potwierdzić ślub Jackson`a z córką rokowego króla Elvis`a Presley`a w czwartek 26 maja 1994 roku.

Historia

Pod koniec roku 1993 Alvarez skontaktował się z bliskim przyjacielem, prawnikiem mieszkającym w Miami (którego nazwisko nigdy nie zostało ujawnione), aby umieścić go na liście prawników Jackson'a (...)
W styczniu 1994 roku Alvarez po raz pierwszy spotyka się z adwokatami artysty w Los Angeles.
"Tam spotkałem prawników Jackson'a i reprezentanta Lisy, oni przedstawili mi kilka szczegółów z wesela, które odbędzie się w maju", powiedział. "I podpisałem oświadczenie, że nie mogę ujawnić szczegółów dotyczących ślubu."
Powiedział, że zgadza się na danie odmowy dostarczenia informacji amerykańskiemu dziennikarzowi, który oferował mu zapłatę. "Nie było możliwości, abym dłużej zachował to wydarzenie w tajemnicy, więc postanowiłem zadzwonić do Listin Diario i przekazać im odpowiednie informacje."

Prawnik powiedział, że później okazało się, że to sam Jackson ujawnił informacje o miejscu zawarcia małżeństwa w Republice Dominikańskiej. "O ślubie powiedział matce, matka powiedziała jednej ze swych córek (Latoya) ... To Latoya ujawnia informacje prasie ... "

• • •

Jackson i Presley przylecieli ze swoimi przedstawicielami do portu lotniczego w La Romana 25 maja, a zatrzymali się w Casa de Campo.
Biorąc pod uwagę zapotrzebowanie na wiadomości z życia prywatnego Jackson'a, małżeństwo zostało zawarte w domu sędziego w La Vega (El Campito) około 11 rano i trwało 10 minut. "Michael Jackson ubrany był na czarno, miał kapelusz w tym samym kolorze i pas z fastrygami. Lisa miała krótki, beżowy strój i kwiaty tego samego koloru."

• • •

Alvarez najbardziej był pod wrażeniem koloru skóry i temperamentu Jackson`a. "Skóra miała intensywny, różowy kolor i zachowywał się jak dziecko (...) Sprawiał wrażenie osoby nieśmiałej, głównie przez swoje maniery. Odbyliśmy krótką, trzyminutową rozmowę. Król popu pwiedział mi, że Dominikana to bardzo piękna wyspa, dlatego tak mu zależało, aby ślub odbył się w powietrzu ...".

źródło:www.dominicantoday.com

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi