Wybieramy się samodzielnie do Dominikany. Interesuje mnie, w której dostępnej w Polsce ubezpieczalni można się spokojnie ubezpieczyć, żeby w razie potrzeby nikt nie robił problemów na Dominikanie. Słyszałem, że amerykańskie ubezpieczalnie są akceptowane. Ale u nas są reprezentowane tylko europejskie Będę wdzięczny za informację i z góry za nie dziękuje.
Pozdrawiam.
Malo co tu akceptuja. Chodzi o to ze tu sie plack najpierw potem lecza a potem faktury wystawiaja i panu polska ubezpieczalnia powinna pieniazki wrocic. Tak to tu dziala. Ostatnio duzo ludzi z Europy i USA "choruje" zeby pieniazki powybijac z ubezpieczalni :D.
Jesteśmy ubezpieczeni w niemieckim ADAC, koszt coś ok 25Eur. na rok dla całej rodziny.
Trzy lata temu żona pochorowała się, pierwsza pomoc w hotelu i karetką do kliniki w La Romana. Koszt w hotelu + transport było coś ok 600 USD, pobyt w szpitalu ( ambulatoryjny) coś ok. 800 USD, razem niezła sumka. W hotelu trzeba było opłacić gotówką, przed opuszczeniem. Szpital zrobił odcisk karty VISA. Po powrocie okazało się że bez gotówkowo rozliczają tylko pobyt stacjonarny, nie ambulatoryjny. Musiałem przesłać numer CVC karty, wszystko odbyło się profesjonalnie ( rozmowa z komputerem banku), po kilku dniach było załatwione. Po ok miesiącu dostałem przelew z ADAC łącznie z 50 Euro za rozmowy telefoniczne.
Centro Medico IMG (International Medical Group) znajdujace sie po drodze na Friuse (kolo Cocotal z drugiej strony) akceptuje wiekszosc zagranicznych ubezpieczen. Dobry serwis i nawet nie staraja sie ostro oszukac na cenach. Polecam! Bo jak dla mnie najlepszy szpital w okolocy, w porownaniu z paskudnym Hospitenem gdzie tylko i patrza jak cie naciagnac na potezna kase!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum