Od wczoraj w regionie Bavaro - Punta Cana straszne ulewy, trwaly cala noc dzis raz kropi a raz ulewa. Juz w niektorych miejscach pozrywalo kable. Meterolodzy zapowiadaja ze "Gaston" moze zachaczyc nasza wysepke.
Penie Zenonie jak sytuacja z waszej strony wyspy?
Ja bylem wczoraj w Santo Domingo , zeby odebrac ta chora wize i padalo a dzisiaj w Barahonie jest pochmurno z rzadka popaduje.
Na obrazku widac , ze chyba jest juz po sprawie bo poszedl bokiem ....
Tutaj dane z Nacional Hurricane Center:
Wysłany: 30-08-2016, 00:53
MikeM ja wiedzę ze u was bez auta takiego jak jeep wrangler albo Suzuki Jimny to nie ma co .Inaczej moze sie okazać ze sie nie przejedzie tam gdzie by sie chciało dostać skoro takie powodzie mogą wystąpić i podtopienia .
Wczoraj bylo pochmurnie ale deszcze juz sie skonczyly. Dzis od rana slonce.
Cortez. Osobowka tez daje rade, oczywiscie terenowy samochodzik wskazany ale nie jest to absolutna koniecznosc. Jemmy mi sie nie podoba maly a pali tyle co Lexus RX, Wrangler natomiast tyle co Hummer H2 akurat wszystkie wymienione samochody testowalem/mialem tutaj wiec po co przeplacac jak mozna miec wygodniejsze i wieksze autko autko, a spalanie tak wazne dla mnie gdyz w miesiac robie wiecej km niz dominikanczyk w rok lub dwa:))). No i niezawodnosc Jemmy strasznie kaprysny w naszych wilgotnych klimatach :(, a jesli jeep to tylko bez elektroniki bo w Grand Cherokee problemow mialem kupe przez wilgoc.
Jakie wieści po przejściu huraganu? Haiti oberwało mocno. Strasznie to wygląda jak pokazują w tv. Biedny kraj, biedni ludzie i jeszcze takie zniszczenia.
Etam hajtance sa zli z natury swojej paskudnej mi tam ich nie zal wcale. Jak by pan mial pracownikow hajtancow albo z nimi pracowal dobrze by pan wiedzial jaka to nacja jest i tez by panu szkoda ich nie bylo. A jak swoja czesc wyspy wyniszczyli to ja bym ich przed trybunal wszystkich postawil. Ani jednego drzewka nie zostawili pustynia glod i smrod! Jeszcze teraz tu sie pchaja tacy biedni. Niech lepiej pokaza w TV jak te cwaniaki sie zbroja na potege teraz.
Mnie to strasznie denerwoje jak to TV manipuluje faktami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum