Wysłany: 05-09-2011, 13:34 prawo zwyczajowe :) "ALIMENTY DOMINIKAŃSKIE " - pa
W przypadku posiadania dziecka nieślubnego i kiedy związek się rozpada obowiązkiem zwyczajowym mężczyzny jest zapewnienie dziecku minimalnych " zwyczajowych alimentów dominikańskich " .I jest to :) sic :) ! Pampers y leche czyli pampersy oraz mleko dla dziecka . Taki delikwent jest uważany za wypełniającego w pełni swoje ojcowskie powinnosci .
To chyba prawda jest. Wlasnie slyszalam, ze jeden jedzie kupic mleko i pampersy,ale za powod takich, a nie innych amilentow podal, ze jak da lasce kase, to zaraz mu powie, ze juz nie ma i ze dziecko nie ma co jesc Z luznym podejsciem do macierzynstwa wsrod niektorych pan, wydaje mi sie, ze moga tak robic..Moze taka forma wlasnie po to,zeby dziecko to dostawalo a nie mama???
"Z luznym podejsciem do macierzynstwa wsrod niektorych pan ????"
Moj szwagier musialby miec mleczarnie... Pacjent ma juz jedenascioro dzieci i dalej rozwija sie rozrywkowo w tej dziedzinie...nadmienie , ze dzieci ma z kilkoma roznymi paniami...
Ja akurat natafilam na Panie podchodzace tak do sprawy. Po pierwsze, dzieci z roznymi. Po drugie,zero poczucia obowiazku i zainteresowania. Po trzecie, porzucenie dziecka od tak sobie....
Mysle ze to nie od plci zapewne zalezy. Jednak u nas, to raczej jesli para sie rozstaje, to dziecko zostaje z matka i na jej glowie jest wszystko(utrzymani,wychowanie, opieka). Tam niekoniecznie...
Do Pana Konsula z Puerto Plata,
Ja mieszkam w Santo Domingo i nie mam zadnego konsula na miejscu, w Puerto Plata jest najwieksze skupisko Polakow na wyspie, ze Pan tam urzeduje?
pozdrawiam
Konsul Korpus Dyplomatyczny Konsul RP w Puerto Plata
Wysłany: 04-04-2013, 13:22 Konsulat w Santo Domingo
Szanowna Pani ,
Republika Dominikańska jest podzielona na dwa obwody konsularne kierowane przez konsulów honorowych. Jeden ma siedzibę w Santo Domingo i tutaj znajdzie Pani dane kontaktowe :
http://dominikana.konsula.../santo-domingo/
Drugi konsulat którym kieruje znajduje się w Puerto Plata .
_________________ Marek Piwowarski
Konsul Rzeczypospolitej Polskiej
w Puerto Plata
Republika Dominikańska
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum