UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Pogoda w listopadzie, Dominikana
Autor Wiadomość
slawek00739 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 20-09-2007, 00:06   Pogoda w listopadzie, Dominikana

Alo.
Witam wszystkich!
Potrzebuję pomocy.Wybieram sie na Dominikanę 15 listopada i nie wiem jakiej pogody mogę się spodziewać??A przy okazji jeżeli ktoś z was był w okolicy Uvero Alto to również proszę o komentarze. :-)

sylwek 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 21-09-2007, 20:00   

Alo
W listopadzie nie ma upałów możesz śmiało jechać

Pszczu 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 06-11-2007, 12:34   Pogoda na Dominikanie

MAM pytanie skoro na Dominikanie codziennie pada deszcze (krotko ale pada) no i niebo jest czesto zachmurzone... czy jest szansa na ladna opalenizne??? Bardzi sie martwie ze wroce z wakacji nieopalona :( Wyjezdzam za 2 tygodnie i pogoda moze byc pod chmurka (bo tak jest w tej chwili). Czy ktos kto tam byl moze mi odpowiedziec?

lope 
WILK MORSKI

Wysłany: 06-11-2007, 13:36   

jedziesz za 2 tygodnie tak?znaczy sie w 2 czesci listopada wiec powiem ci ze nie będzie codziennie padac i niebo tez nie bedzie czesto zachmurzone.chyba ze trafisz na jakaś anomalie pogodową.wrócisz przyznasz mi racje

jomico 
WILK MORSKI

Wysłany: 06-11-2007, 14:51   

w ogóle nie martw się pogodą! jeśli pada to są to naprawdę przelotne opady, poza tym świeci słońce i jest naprawdę bardzo ciepło. Rok temu byłam pod koniec listopada i na początku grudnia, będąc tam z ciekawości sprawdzałam pogodę.. gdy w necie było, że słońce za chmurką my mieliśmy bezchmurne niebo.. jeśli pada to kilka minut i w tym upale nas to ratowało :-) pogoda na pewno Wam dopisze! miłego pobytu.

kropik 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 06-11-2007, 21:12   

A do jakiego hotelu lecisz i jakimi liniami?Pytam bo też się wybieram prawdopodobnie w styczniu. Który region wybrałaś?Masz zamiar wykupić jakieś wycieczki?

alexp 
WILK MORSKI

Wysłany: 06-11-2007, 22:19   

kto jak kto,ale ja sialam panike przed wyjazdem na tematr pogody... otoz deszcz nie pada codziennie,kiedy ja bylam na wakacjach (wrzesien) naogladalam sie prognozy z deszczem sztormem itp,a padalo 2 razy raz przez 10 min rano wczesnie okolo 6 i raz okolo 9 moze z 20 min,po czym wyszlo slonce i znowu grzalo jak cholera...
Jestem tez zywym dowodem na to,ze slonce na Dominikanie przez chmury moze spalic skore ;) Chmurki byly zawsze raz zakrywaly slonce na dluzej,raz na kilka sekund,a innym razem w ogole :) Tam pogoda szybko sie zmienia i to caly urok tropikow :)
Glowa do gory,jeszcze bedziesz piszczec (zartuje) z popazonej skory od slonca ;) ,wiec olejki z wysokim filtrem,ja mialam 30 przez pierwsze 3 dni,pozniej 20 i 12 ,a pod koniec 2 dwa lub trzy dni opalalam sie bez olejkow... :)

Pszczu 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 09-11-2007, 17:57   

Dziekuje wszsytkim za odpowiedzi - nie ukrywam ze mnie pocieszyliście :D A wiec odpowiadam na pytanie Kropika: wyjezdzam 18 listopada na 14 dni. Lece z angielskigo biura podrozy (first choice) z Londyn Gawtick do hotelu Sun Village Resort & Spa w Playa Cofresi (pólnocne wybrzeże obok Puerto Plata). Jeszcze nie wiem jakie wycieczki wybrac, prawdopodobnie wybiore cos na miejscu, ale jak na razie kupilam juz 2aparaty do robienia zdjec pod woda wiec chyba najelpeij byloby je wykorzystac jadac na wycieczke do Paradise Island :) A Wy proponujecie cos konkretnego?

Odpowiedz do tematu