Witam serdecznie. Mam szybkie pytanie, może ktoś z Państwa będzie się orientować jak to działa, a mianowicie:
Chcieliśmy 7 lipca zaraz po ślubie wybrać się do Dominikany z Polski, 24 czerwca weszło rozporządzenie, że wracający z poza strefy Schengen muszą poddać się 10-dniowej kwarantannie, jak wygląda sytuacja w której wracamy z Dominikany do Niemiec, i poźniej samochodem z Niemiec do Polski ?
Moja odpowiedź na to pytanie jest moja subiektywna opinia i nie jest porada prawną. Myślę że jeżeli w Niemczech nie ma przepisów o kwarantannie dla podróżujących z Dominikany to kwarantanna w Pl Was nie obowiązuje gdyż przekraczacie granice N-P a nie D-P.
{oczywiście przy nadgorliwym tworzeniu różnych przepisów przez władze w Pl wszystko jest możliwe i może się zmienić z dnia na dzień}
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum