UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Kilka pytań o wczasy na Dominikanie w listopadzie
Autor Wiadomość
Dany 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 10-08-2017, 17:37   Kilka pytań o wczasy na Dominikanie w listopadzie

Nareszcie trafilam na odpowiednie forum, w którym liczę na Waszą pomoc, a wiec do rzeczy 😜 Chciałabym poleciec z facetem na Dominikanę w listopadzie bądź grudniu, rozważamy jeszcze biuro podróży, wylot najlepiej z Poznania, na około 10-11 dni, oto moje pytania: chcąc wybrać rozrywkowy hotel, który byłby odpowiedni? Z jakimi kosztami mam się liczyć na osobę, rozważam budżet za osobę na około 7000, czy to wystarczy żeby w cenie wycieczki było pełne wyżywienie, chcielibyśmy na pewno skoczyć na wycieczkę fakultatywną, hotel żeby nie był na poboczu tylko tam gdzie się coś dzieje, No i najważniejsze.. czy robiąc rezerwację np jakos w październiku mogę liczyć na to ze będą w ofercie jeszcze takie hotele na miarę 4* i więcej w takiej cenie jaką podałam powyżej, proszę Was obeznanych o poradę :-D

SeoHost.pl

carbon 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 11-08-2017, 00:07   

Hej
Jesli chodzi o rozrywkowe to dwa hotele tu wioda prym : Breathless i Hard Rock z tym ze nie sa one tanie.
Troche tanszy ale rowniez sporo sie dzieje to Majestic , no a jesli i tu bedzie za droga to ewentualnie grand palladium czy bahia z tym ze te dwa ostatnie to duze resorty podzielone na rozne czesci ale nudzic sie nie bedziecie , ponizej bym nieschodzil chodzi mi o takie badziewia jak natura park , ifa , vistasol czy caribe princes.
Zreszta napisz jakie oferty masz a sprobuje ci opisac ktora z nich bedzie ok.

MikeM 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 11-08-2017, 00:46   

Dokladnie jak kolega Carbon napisal. Dodam ze Palladium to w samym centrum Bavaro sie znajduje a Hard Rock i Brith na uboczu czyli trzeba bedzie jezdzic.
99% hoteli tutaj to All Inclusive czyli wyzywienie i wszystko w cenie.
Piszcie co wam wpadlo w oko my doradzimy :).

P.S. na 10-11 dni to wsumie mozna i nie wylazic w hotelu jak wybierzeie jakis moloch typu Palladium wystarczy rozrywek i tam

Dany 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 11-08-2017, 01:12   

Słyszałam właśnie o tych wypasionych hotelach typu hard rock, ale tam nam wychodzi jakos 9500 na osobę, narazie na oku mamy hotele occidental grand, riu republica, dreams la Romana, oglądałam tez grand palladium i uważam ze jest świetny, ale oferty niby wyprzedane na ten okres :cry: jeśli znacie któreś z tych co podałam, to proszę o opinie

MikeM 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 13-08-2017, 20:53   

Riu Republica - bardzo sredni.
W La Romanie nie bylem w tym hotelu, ale pewnie sredniawo bo nie slyszalem zeby tam jakies ciekawe hotele byly.
No i o Occidentalu tu duzo pisalem fajny hotel, ale jakis czas go wykupila siec Barcello i nie wiem co sie tam teraz dzieje bo jeszcze nie bylem.

carbon 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 14-08-2017, 01:20   

Occicentai grand , to chyba kiedys , teraz nazywa sie Occidental Punta Cana i jak wspomnial Mike przejelo go barcelo a co za tym idzie trafiaja tam zlewki z topowych hoteli barcelo czyli Bavaro i Palace de lux w ktorych to bylem w zeszlym roku i bylo spoko.
Takze occodentala nie polecam.
Riu republika nowy resort otwarcie bylo rok temu , plaza taka sobie a raczej wydmy przez ktore sie przedzec trzeba do wody( nie jesta tak zle wyslek wskazany po obfitym jedzeniu)
Jesli chodzi o imprezowanie to napewno jest wesolo i sie dzieje na okraglo , hotel sredni ale nie jest zły , choc wolalbym juz Riu palace bavaro.
Dreams La romana , po pierwsze to nie punta cana jakies 1.30 h od punta cana , siec znana i ceniona plaze maja fajna ze spokojna woda wiec pluskanie we dwoje jak najbardziej , ludziska chwala sobie jeddzenie i napitki , choc troche narzekaja ze po przyjezdzie probuja im wcisnac upgrade do premium serwisu i lepszych pokoi za nie mala kasa , oczywiscie na to nie ma sensu przeplacac .
Hotel raczej romantico niz imprezowy ale pewnie sami mozecie cos rozkrecic , bary dlugo czynnne a i jakies disco chyba tez maja zreszta prawie kazdy resort je ma .
Osobiscie z tych trzech resortow wybralbym Dreams La romana ale wybor nalezy do was , wkazdymbodz razie jak nie wybiezecie bedzi fajnie , no chyba ze stoperanu zapomnicie zabrac , wtedy to kibel stanie sie wasza imprezownia, zartuje ale wezcie jakies leki i cos na zoladek bo jedzenie tam inne do tego sponce i pina colada , raz tak mialem ze zamiast romantiko spacer po plazy z zona cala noc przesiedzialem na kiblu :) Moze to mamamujana zamiast zadzialac jak afrodyzjak zadzialala jak czysciciel.

MikeM 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 14-08-2017, 14:46   

carbon napisał/a:
Occicentai grand , to chyba kiedys , teraz nazywa sie Occidental Punta Cana i jak wspomnial Mike przejelo go barcelo a co za tym idzie trafiaja tam zlewki z topowych hoteli barcelo czyli Bavaro i Palace de lux w ktorych to bylem w zeszlym roku i bylo spoko.
Takze occodentala nie polecam.
Riu republika nowy resort otwarcie bylo rok temu , plaza taka sobie a raczej wydmy przez ktore sie przedzec trzeba do wody( nie jesta tak zle wyslek wskazany po obfitym jedzeniu)
Jesli chodzi o imprezowanie to napewno jest wesolo i sie dzieje na okraglo , hotel sredni ale nie jest zły , choc wolalbym juz Riu palace bavaro.
Dreams La romana , po pierwsze to nie punta cana jakies 1.30 h od punta cana , siec znana i ceniona plaze maja fajna ze spokojna woda wiec pluskanie we dwoje jak najbardziej , ludziska chwala sobie jeddzenie i napitki , choc troche narzekaja ze po przyjezdzie probuja im wcisnac upgrade do premium serwisu i lepszych pokoi za nie mala kasa , oczywiscie na to nie ma sensu przeplacac .
Hotel raczej romantico niz imprezowy ale pewnie sami mozecie cos rozkrecic , bary dlugo czynnne a i jakies disco chyba tez maja zreszta prawie kazdy resort je ma .
Osobiscie z tych trzech resortow wybralbym Dreams La romana ale wybor nalezy do was , wkazdymbodz razie jak nie wybiezecie bedzi fajnie , no chyba ze stoperanu zapomnicie zabrac , wtedy to kibel stanie sie wasza imprezownia, zartuje ale wezcie jakies leki i cos na zoladek bo jedzenie tam inne do tego sponce i pina colada , raz tak mialem ze zamiast romantiko spacer po plazy z zona cala noc przesiedzialem na kiblu :) Moze to mamamujana zamiast zadzialac jak afrodyzjak zadzialala jak czysciciel.

Albo miejscowa kawa przeczyscila heh :).
P.S. Barcello Bavaro juz nima jak kupili Ocidentala to sprzedali Bavaro i teraz po remodelacji jest to Sunscape :).

carbon 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 14-08-2017, 22:22   

Barcelo Bavaro Beach to część Palace de Lux ,byłem tam w zeszłym roku I mieliśmy dostęp do całego Palace de Lux.
No może I kawa,zresztą sporo ludzi tam tak ma dlatego pepto bismo kosztuje tam 3 razy tyle co w US

Dany 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 14-08-2017, 23:13   

Hehe, dobrze wiedzieć z tym stoperanem :-P oglądałam właśnie ten palladium, jest nawet przekonujący, czytałam tez opinie, myśle ze wart uwagi, zawsze miałam pecha co do lokalizacji hoteli, bo na samym wygnajewie, teraz poszukuje właśnie jakiegoś rozrywkowego, myśle ze byśmy dobrze tu spędzili czas, co do barcelo bavaro to powaliły mnie zdjęcia plazy, No cóż.. maja to być odlotowe wakacje, bo tak jak mówię, byliśmy w tylu miejscach, ale z fatalną lokalizacją, pozostaje jeszcze kwestia finansowa.. :roll: :?:

MikeM 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 16-08-2017, 20:44   

carbon napisał/a:
Barcelo Bavaro Beach to część Palace de Lux ,byłem tam w zeszłym roku I mieliśmy dostęp do całego Palace de Lux.
No może I kawa,zresztą sporo ludzi tam tak ma dlatego pepto bismo kosztuje tam 3 razy tyle co w US

Mi chodzilo o ten co obok Los Corales po prawej od Caraveli starej. W tym co piszesz tez bylem ale do niektrych knajp (a la karta) z Barcello Palace De Lux mnie nie puszczali :(.

Dany 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 18-10-2017, 18:16   

Witam was ponownie, chciałam przekazac ze padło na hotel Grand Palladium, wylot 25.11, teraz tylko odliczanie dni :-D :-D

moniaa 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 20-10-2017, 13:11   

Ale Wam zazdroszczę :)

Dany 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 22-10-2017, 18:24   

Moniaa, nie ma co się zastanawiać tylko tez lecieć, pozdrowionka 😀

Denddir 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 09-12-2017, 15:13   

Szukam właśnie czegoś dla mojej ekipy i przeczytałam Wasze opinie. Ciekawa jestem jak się sprawdził autorce wątku wybrany hotel.

Dany 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 10-12-2017, 21:05   

Denddir, właśnie ostatnio wróciłam z dwutygodniowego pobytu niemalże z płaczem 🙈 Dominikana to zdecydowanie moje klimaty, najlepsze miejsce w jakim byłam (a widziałam wiele) i jeśli chodzi o hotel to spełnił swoje oczekiwania:) jedzenie!!! Rewelacja mnóstwo świeżych owoców, można popróbować czegoś nowego, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie;) jednak minusem jest to ze hotel jest ogromny, zauważyłam ze Dominikana słynie z tych molochów i jeśli nie przepadasz za takim łażeniem to z polecenia znajomych podpowiem ze hotel Dreams Punta Cana jest tym mniejszym, ale tez bogatym w ofertę. Najbardziej przypadło im do gustu jedzenie i alkohole, koktajle ze świeżych owoców, kuchnia włoska, porządna jakość mięsa i każda knajpa do polecenia:), gorzej było z pokojami-widac ze „zużyte”,natomiast w Palladium były ładne, zdecydowanie dużo lepszy standard. Ale w pokoju to w sumie tylko się spało nic więcej ;);). Wracajac do mojego hotelu dopowiem ze nudno nie było ;) hotel kameralny, czysty, piękna plaża, jedzenie, myśle ze godny polecenia:)

Odpowiedz do tematu