UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Kilka pytań do rodaków na dominikanie - w planie dołączenie wkrótce do waszej społeczności
Autor Wiadomość
Mike 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 29-02-2012, 20:00   Kilka pytań do rodaków na dominikanie - w planie dołączenie

Witam wszystkich chciał bym państwa prosić o pomoc w odpowiedzi na dręczące nie pytania. Za około rok pragnę wraz z moją druga połówką przenieść się z polski na Dominikanę na stałe. Ja 36l inżynier telekomunikacji informatyk , prywatnie żeglarz i złota raczka łatwiej wymienić czego nie potrafię niż odwrotnie, dodatkowo miłośnik sportów ekstremalnych prowadzę skoki spadochronowe jako instruktor oraz jako instruktor skoki bungee, moja druga połówka 28l magister pielęgniarstwa. Od naszych wakacji na wyspach karaibskich nie możemy zapomnieć o tym cudownym zakątku świata i w związku z tym i coraz większym kryzysem w Polsce chcemy przenieść się tam na stałe i tu mamy kilka pytań do państwa na które jeśli zechcieli by państwo odpowiedzieć byli byśmy niezmiernie wdzięczni. Czytałem przeglądając forum że ciężko na dominikanie o pracę dla obcokrajowców wiec sadzę ze w moim zawodzie miał bym problem (buduje i zajmuje się utrzymaniem sieci telefonii komórkowej gsm,), moja polówka jest pielęgniarką wiec jeśli się nie mylę trudno było by dla nas o prace w RD – proszę mnie poprawić jeśli się mylę. Moje pytanie brzmi czy na dominikanie istnieje coś takiego jak BUNGEE lub Skoki spadochronowe – to moja druga profesja organizuje skoki w Polsce i Europie z ruchomych dźwigów i samolotów i pomyślałem iż może w ten sposób mógł bym stanąć na nogi i znaleźć pracę w RD, pływam też mam patenty morskie wiec rozważałem pracę też jako spiker. Co panstwo jako mieszkancy wyspy sądzicie o tym czy jest to możliwe do realizacji. Oboje mamy marzenie by zamieszkać w RD na stałe ale jedyne nasze obawy to właśnie praca. Prosił bym bardzo o opinię na ten temat. Ja osobiście mam 2 prawe ręce i każda praca nawet poza wyżej opisanymi pozwalająca na start i początek życia w RD była by dla mnie sukcesem. Dodam że od pół roku uczymy się oboje hiszpańskiego a o ewentualnym wyjeździe myślimy za około rok gdy nasza znajomość tego języka będzie już na bardzo zaawansowanym poziomie.

katka 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 03-08-2013, 09:02   

Hej, a mnieteraz ciekawi - wyjechaliście?
Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu