Wysłany: 01-08-2014, 11:12 Jachtostop na Dominikanie.
Cześć wszystkim !
We wrześniu wybieram się na 3 tygodnie na dominikanę i zastanawia mnie to czy możliwe jest przepłynąć stąd na Jamajkę, bądź Kube - niskim kosztem ?
Z tego co udało mi się dowiedzieć, to:
1. Nie ma żadnego promu który kursowałby regularnie pomiędzy Haiti|Kubą|Jamajką
2. Są połączenia lotnicze, ale są bardzo drogie(+1000PLN)
3. Istnieje kilka portów na wyspach z których raz na jakiś czas wypływają kutry i statki mogące mi pomóc. Myślę że taki jachtostop będzie dobrym rozwiązaniem.
Czy ktoś próbował może takiej formy transportu ?
I pytanie poboczne- ma ktoś jakieś doświadczenie z autostopem na Dominikanie ?
Będę wdzięczny za wszelkie opinie i relacje :)
Hmmm ostatni co takiego stopa lapal to odpoczywal za darmo 8 miesiecy w wiezieniu i zeby wyjsc musial cos kolo 65 tys dolarow zaplacic adwokatom itd... Ale jak sie chce adrenalinki to prosze bardzo.
Samochodem biezpieczniej troche bo nikt do wiezienia nie wpakuje za to :))).
A na Haiti to w ogole trzeba byc samobujca zeby teraz sie wybrac.
P.S. Z Santo Domingo do San Juana (Puerto Rico) jest bardzo dobry prom koszt w jedna strone 100 dolcow albo cos w tych granicach. Po remodelacji poprostu bajku (wydali 6mln dolarow na remodelacje) Plywa 3 razy w tygodniu Niedziala Srode Czwartek albo jakos tak.
Hmmm ostatni co takiego stopa lapal to odpoczywal za darmo 8 miesiecy w wiezieniu i zeby wyjsc musial cos kolo 65 tys dolarow zaplacic adwokatom itd... Ale jak sie chce adrenalinki to prosze bardzo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum