jadę w poniedziałek po wizy ... w końcu :) udało się
Mam prośbę czy mozesz zrobić zdjęcie Waszym wizą i umieścic je na forum (albo wysłać mi na mail i ja umieszczę) Prosze też abyś zamazał na zdjęciach wiz imiona nazwiska itp co by nikt się nie podszywał.
Da się. Musisz mieć duuuużo chęci, czas i pokłady cierpliwości oraz kilka tyś zł (tlumaczenia + apotille, u nas ok ok 5.000zł plus rozmowy z ambasadą w Berlinie co drugi dzień w celu doprecyzowania detali) aby zgromadzić niezbędne kwitki a także być przygotowanym na dodukomentowanie pewnych spraw już po przyjęciu i przesłaniu na RD Twojego wniosku do rozpatrzenia i być gotowym na jego ewentualne odrzucenie, jeśli czegoś brakuje lub jesteś mało przekonujący. To tak w skrucie. A wiza to dopiero przygrywka, właściwe formalności dopiero tam na miejscu.
jadę w poniedziałek po wizy ... w końcu :) udało się
Mam prośbę czy mozesz zrobić zdjęcie Waszym wizą i umieścic je na forum (albo wysłać mi na mail i ja umieszczę) Prosze też abyś zamazał na zdjęciach wiz imiona nazwiska itp co by nikt się nie podszywał.
W załączniku jest foto mojej wlepy w paszporcie, ze względów oczywistych pewne dane się zabrudziły, istotna jest RS :)
(załącznik widoczny po zalogowaniu)
_________________ Żyj z wyboru a nie konieczności ;)
Właśnie zbieram dokumenty na wizę na rezydencję. Mam jedynie wątpliwości co do examen medico. Czy to jest certyfikat od lekarza ogólnego czy tak jak było pisane wcześniej:
"3. Zaświadczenie lekarskie
3,1. Informacja o braku wirusa HIV, hepatytu typu B, C i gruźlicy;
3,2. Zaswiadczenie z osrodka leczenia uzaleznien narkotykowych o tym ze takowego leczenia nie przechodzimy nigdy nie przechodzilismy I nie znajdujemy sie w ich rejestrze.
Zaswiadczenia powinny być przetłumaczone na język hiszpański przez tlumacza przysieglego lub zatwierdzone przez notariusza."
Właśnie zbieram dokumenty na wizę na rezydencję. Mam jedynie wątpliwości co do examen medico. Czy to jest certyfikat od lekarza ogólnego czy tak jak było pisane wcześniej:
"3. Zaświadczenie lekarskie
3,1. Informacja o braku wirusa HIV, hepatytu typu B, C i gruźlicy;
3,2. Zaswiadczenie z osrodka leczenia uzaleznien narkotykowych o tym ze takowego leczenia nie przechodzimy nigdy nie przechodzilismy I nie znajdujemy sie w ich rejestrze.
Zaswiadczenia powinny być przetłumaczone na język hiszpański przez tlumacza przysieglego lub zatwierdzone przez notariusza."
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Cos sie wam pomylilo bo to jest juz na rezydencje wymagane a nie na Vize na rezydencje, i robi sie te analizy przy Migracionie w Santo Domingo, tzn biora krew i mocz do analizy i jak dobrze wszystko to potem wydaja pobyt czasowy.
Pozatym wydawanie viz wstrzymane do odwolania jak wyzej pisal pan konsul.
Dostalem wize w zwiazku z planem "Regularizacion" na dwa lata. W przyszlym roku sie ona skonczy , jestem mocno ciekaw co dalej? Jakos nikt nie mogl mi tego wyjasnic.
Z "Regularizacion" nigdy stycznosci nie mialem ale mysle ze nastepny krok to zlozyc wniosek na "Residencia temporal" albo "Permanente" w pana przypadku chyba bedzie to drugie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum