Ja place za bilet Condorem - tam i z powrotem Frankfurt - Santo Domingo - 529 euro (589 z taxami).
Biuro podrozy - Reisebüro Central w Rodgau i do tego mowia po polsku (Pan Mike).
Wylot 3.10.
Witam,
Wyjazd planujemy na przełomie sierpnia/wrzesnia. Wybralismy ecco,poniewaz nie chcielismy sie ciagac do Berlina badz gdzies indziej. Chcielismy bezposrednioz w-wy (wygodnictwo:)Choc nie jest to jeszcze ostatecznie przesadzone:-) to biuro ma kilka ofert z niemieckich biur z wylotami z Niemiec ale my lecimy z w-wy
Oj, skoro sierpnień/wrześnień to tym bardziej biura niemieckie.. juz teraz na wrzesień są dobre ceny. Wyjazd taki ma naprawdę wiele plusów Lecąc z Ecco najczęściej jest przesiadka w Amsterdamie lub Paryżu (przerwa ok. 6 godzin) z Berlina lecicie bezpośrednio... czyli więcej na miejscu. No i co najważniejsze większy wybór hoteli za daną cenę. Nie chcę na siłę przekonywać ale odezwij się do mnie na maila, podeślę małe porównanie i fajne oferty do dobrych hoteli.
_________________ Egzotyczne wakacje taniej niż myślisz
mam goraca prosbe o pomoc
wybieram sie we wrzesniu do punta cana i nie wiem ktore bioro podrozy wybrac
na necie znalazlam niemieckie biuro z siedziba w poznaniu oferujace hotel RIU resort, niestety nie udalo mi sie nikogo znalesc , kto kozystal z ich uslug
wszyscy panstwo byliscie lub wybieracie sie do innych hoteli
czy moglibyscie mi wyjasnic o co tu chodzi? czy wiecie cos na temat tego kompleksu hotelowego i biora podrozy? jak wyglada kwestia rezydenta polskojezycznego wylatujac z niemieckiego biura?
moze moglibyscie mi cos polecic , podpowiedziec
z gory serdecznie dziekuje
p.s.
chcialabym trafic tam gdzie bedzie grupa polakow a i hotel nie zgorszy
Witam witam wakacyjnie :)
Po pierwsze gratuluję decyzji o rajskich wczasach :)
Osobiście byłam na Dominikanie z Niemiec, więc nie ma problemu. Nie znam niemieckiego, jednak podstawy angielskiego wystarczą, dostajesz voucher do domku (wyjątek stanowi oferta last minute) , po wylądowaniu czeka na Ciebie rezydent z Niemiec (mówiący również po angielsku) i kieruje do odpowiedniego busa i hotelu. Na miejscu jest segregator z informacjami odpowiedniego Organizatora. Kwaterują Cię w hotelu i hulaj dusza :), także rezydentem się nie martw.
Na wrzesień obecnie ma fajną promocją Organizator Schaunisland Reisen - mają świetne ceny na hotele jak: O.Grand Flamenco 4*, Catalonia Bavaro 4,5* i jeszcze kilka, a do tego kurs Eur jest dość niski.
Jest wiele biur w Polsce pośredniczących w zakupie. Np: Bon Voyage właśnie, El Mundo (które niejako po części reprezentuję:)) , także z przyjemnością przygotuję Ci kilka propozycji, podaj tylko datę i inne preferencje. Dostaniesz na skrzynkę kilka moim zdaniem atrakcyjnych opcji.
Napisz na emaila jomico@wp.pl.
Pozdrawiam wakacyjnie i już zazdroszczę :)
Cześć.
Gratuluję pomysłu sam już od 2001r. co roku latam z Niemiec. Na Dominikanę jadę w ten sam sposób już 3 raz. Myślę, że to i dla ciebie nie będzie problemem. Nie musisz znać biegle j. niemieckiego. Wystarczą podstawowe słowa z angielskiego. Tak jak pisała jomico, na lotnisku docelowym czeka rezydent trzymając tabliczkę z logo biura podróży. Będziesz się bawić świetnie. Jeżeli chcesz przenocować przed wylotem jeszcze w polsce to latając z Berlina najlepszym punktem są Słubice, gdzie jest kilka hoteli o niezłym standarcie (3*) i przyzwoitych cenach.
Chetnie zapoznam się z ofertami niemieckich biur podróży
serdecznie wam kochani dziekuje
moj e-mail chasethesun@o2.pl
bardzo chetnie zapoznam sie z ofertami biur podrozy
zastanawiam sie nad hotelem flamenco i barcelo premium,jednakze roznica w cenie z palladium nie jest taka duza wiec tez wchodzi w rachube
jesli moglibyscie przedstawic plusy i minusy tych hpteli bede wdzieczna
zaznacze ze chce jechac na "rozrywkowa"wycieczke z 20 letnia corka, wiec kwestia zycia nocnego jest powaznie brana pod uwage
moglibyscie doradzic jak najlepiej dojechac do niemiec? bus, pociag? czy wlasnym transportem , mieszkam w krakowie
pozdrowionka gorace dla wszystkich
Witam
Chcę lecieć na dominikanę z niemiec z nekermana i mam pytanie. Czy jak wykupię wczasy za ok 1200euro to czy wliczone są opłaty lotniskowe i wiza wjazdowa? Czy to się płaci jakoś osobno? jak tak to ile kosztuje.? Z góry dzięki za pomoc
hej,
zawsze w ofercie jest podane czy wizy są w cenie. Np zazwyczaj: alltours, SLR, oger, jahn resien i its mają wliczone, natomiast Neckermann często nie. Ale najlepiej sprawdzić konkretną ofertę np. u mnie ) często bowiem ten sam termin, ten sam hotel jest w różnych cenach u różnych organizatorów
pozdrawiam
El-Mundo,to biuro podróży oferujące wyjazdy z Niemiec.Reklamują się na tym forum
Podałam miejsce,datę wyjazdu,a nawet hotel w którym chcieliśmy mieszkać i otrzymałam ofertę z niemieckiego TUI.Wszystkie formalności załatwiałam drogą elektroniczną.Odpowiadają na każde pytanie,służą radą.
Pozdrawiam
Polecam Amigos z Jeleniej Góry - wyszykują najtańsze oferty jeśli takie chcemy, najlepsze na nowożeńców, najlepsze dla rodzin z dziećmi. Dla każdego coś dobrego. Ja leciałam z Niemiec - moje 16 dnia na Dominikanie w Cabarete w Tropical Casa Laguna Beach Club kosztowały mnie nie co ponad 3000 zł...all inclusive! Hotel bomba! Jedzenie bomba! Przy plaży, 3 czy 4 baseny, restauracje w czym jedna na plaży, leżaki do dyspozycji pod palmami, sprzątaczki codziennie na łóżko układają świeże kwiaty, duże pokoje, wielkie wygodne łóżka, balkony, zadbane, duże łazienki.
Witam Wszystkich!!!!
Chcemy wyjechać z mężem na Dominikanę i czytając dziś te wiadomości mam większy mętlik niż miałam przedtem
- Naszym poważnym problemem jest brak znajomości języka mąż zna szwedzki i polski a ja głupia tylko polski a chcielibyśmy jechać z biura niemieckiego bo słyszeliśmy, ze jest o wiele taniej i lepsze hotele są niż w ofercie polskiej ale boimy się, ze w ogóle się nie dogadamy a nie o to chodzi
- Czy może nam ktoś podpowiedzieć jak to jest , gdzie najlepiej jechać, gdzie są najpiękniejsze plaże i który hotel wybrać z tych wielu ???? Wolne mamy tylko w styczniu, możne ktoś w tym terminie tez leci???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum