Wysłany: 01-11-2017, 08:56 Be Live Canoa czy Wyndham Dominicus Palace
Cześć, chciałbym serdecznie przywitać wszystkich wielbicieli Dominikany, bowiem jest to mój pierwszy wpis na forum :)
Zwracam się do Was z pytaniem - a właściwie dwoma:
Zamierzam wybrać się na 15 dni na Dominikanę z biura podróży Tui w sierpniu 2018. Waham się pomiędzy dwoma hotelami - Be Live Collection Canoa oraz Viva Wyndham Dominicus Palace. Oba w regoionie Bayhibe. Który polecacie? Jakie są plusy i minusy obu? Bo jak pewnie wiecie, na tripadvisor albo booking oba mają podobne opinie i oba mają pozytywne oraz negatywne komentarze.
A drugie pytanie dotyczy samej okolicy Bayhibe. Czy warto? Nie zależy mi na życiu nocnym, a raczej na autentyczności miejsca w które jadę. Na pewno będę chciał wybrać się też do Parku Narodowego który jest obok - ktoś był i może coś o tym powiedzieć?
Dziękuję Wam serdecznie za wszystkie odpowiedzi :)
Witam
w Be Live nie byłem, sam hotel jest trochę poza Bayahibe Dominicus. Palast, spokojniejsza część VIVA (Palast i Beach) korzystać można z obu. Autentyczność można zobaczyć wieczorem w Bayahibe, Cafe Saona.... obok jest sklepik w którym o zmierzchu zbiera się cała społeczność, głośno ale ciekawie. Na jednym z podwórek obok sklepu, pani w średnim wieku robi chickenburgery, coś pysznego.
Osobiście polecił bym Palast.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum