Witam wszystkich, w kwietniu zaliczamy po raz kolejny trasę Europa - Punta Cana.
Tym razem i zarazem pierwszy raz z Air Berlin, Monachium - Punta Cana lot AB 7346.
Może jakieś spostrzeżenia, uwagi ?
Z góry serdeczne dzięki
Ja mam bardzo dobre doswiadczenia z Air Berlin - nigdy nie pamiętam całego lotu :P
Mój pierwszy lot Z AirBerlin zaliczony i już wiem dlaczego kolega ( jeśli tak wolno ) nie pamięta lotu . A zupełnie serio jeden z lepszych moich lotów na Dominikanę i napewno nie ostatni.
Natomiast bardzo sie pogorszyl Air France w ostatnim roku, ciagle cos sie dzieje na tych samolotach teraz zaczeli dawac buteleczki wina zeby ludzie sie wyluzowali, miesiac temu to mama przyleciala niezle na bombie, ale i tak stwierdzila (mimo tych buteleczek) ze jakos uslug strasznie spadla na pysk... Berlin sie trzyma ale cenowo jest dosc drogi w porownania z Francem ktory lata za 600$ w obie strony z Paryza do P.C.
Nie wiem jak z PL albo niemiec, ale ze Szwajcarii i Francji Air France jest bezkonkurencyjny i jeden z najtanszych.
Nie mowie tu o Jet Air Flyjach i innych biudzet lotach, w ktorych to tylko szlak trafia przez cala podroz...
Jedzenie to zart. Bagaz tylko 20 kilo (w Air France 32), stuardesy nic sie nie staraja i w ogole widac ze cieli koszta na wszystkim co tylko mozna. Mi najbardziej na bagazu zalezy im wiecej tym lepiej bo na naszej wyspie to duzo duzo czego brakuje i zawsze pelne walizy wiec kazde kilo sie liczy :D. No i jak lece tyle godzin to lubie w komforcie i przekasic cos zjadliwego :D.
P.S. Nie az tak zly ten Jet ale mi nie pasuje pozatym zeby leciec za 149Euro to trzeba z Brusseli a to mi nie po drodze w ogole, dlatego preferuje AirF. Berlinem dawno nie latalem ale pamietam ze ostatni raz cos mnie strasznie wk....o juz nie pamietam nawet co ale wiem ze cos odwalili powaznego.
Nie narzekajcie , mamy juz dominikanskie linie PAWA , oni rozwala rynek ....
Rynek nie rozwala ale samoloty to tak, ciekawe jaka firma wziela sobie na glowe taki duzy problem jak ubezpieczenie dominikanskich samolotow hehe juz pewnie straty licza :)))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum