Piętnaście lat temu ze względu na brak informacji w internecie na temat Dominikany postanowiłem utworzyć strone i forum właśnie o "Raju na Ziemi" jakim jest Dominikana.
Dziś są Urodziny projektu który jeszcze kilka tygodni temu miał zostać zamknięty na dobre ale dzięki anonimowemu darczyńcy (który nie jest bezdomnym i nie mieszka w Warszawie :) ) oraz dzięki odnalezieniu w czeluściach internetu nowego hostingu który w najlepszej cenie spełnia wszystkie parametry (przynajmniej na ten czas) potrzebne do utrzymania strony i forum projekt zostaje.
Mam nadzieję że ta informacja bardzo ucieszy Drogich userów Forum.Dominicana.Com.Pl (bo admina ucieszyła :) )
Ze względu na wspomniany już nowy serwer oraz po otrzymaniu kilku próśb jest tez kilka niespodzianek.
Pierwsza to adres https:// tak aby userzy czuli się bezpiecznie łaczac z forum.
Szyfrowane połączenie jest mocnym kluczem także powinno być wszystko ok.
Druga to kilka zmian które zostały zrobione na stronie Dominicana.Com.Pl takie jak dodane nowe radia aby działały i by użytkownicy mogli słuchać Salsy, Bachaty, Merengue, Regeatonu czy Dembow. Możliwe ze dojda jeszcze telewizje i inne ciekawe rzeczy.
Postanowiłem też sprawdzić ranking bezpieczeństwa forum. Strona dostała oznaczenie "A" czyli najwyższe możliwe.
Resztę testu opisze w innym poście.