Wysłany: 17-01-2016, 18:50 Wiza do Polski dla obywatela Dominikany.
Dzień dobry,
chciałbym się dowiedzieć jakie warunki musi obecnie spełniać obywatel Dominikany aby otrzymać wizę do Polski. Mój przyjaciel chciałby przyjechać do Polski na okoliczność Światowych Dni Młodzieży (czas pobytu wyniesie około 2 tygodnie).
Jakie procedury powinien podjąć aby uzyskać wizę, jaki typ wizy jest potrzebny na taką okoliczność, czy musi stawić się w konsulacie RP w Bogocie osobiście czy może jest opcja załatwienia sprawy korespondencyjnie ?
Witaj, cierpliwy czytelniku! mam pytania dotyczące ślubu z obywatelem Dominikany-1)jakie powinnam miec dokumenty? 2) co muszę zrobic na Dominikanie, aby zalegalizowac małżeństwo? 3) jakie prawa nabędzie mój mąż - np. czy będzie mógł wyjechac z RD i po jakim czasie? 4) czy ma przyjąc moje obywatelstwo, zeby miec prawo wyjazdu? Proszę o jak najwięcej konkretów, jakieś linki, bo nic praktycznego nie mogę znaleźc
Wzielam slub z dominikanczykiem zlozylam w moim miescie dokumenty w urzedzie stanu cywilnego i teraz nie mam pojecia co i gfzie musze sie udac aby mogl do mnie przyjechac moj maz !!!!pomozcie
Wzielam slub z dominikanczykiem zlozylam w moim miescie dokumenty w urzedzie stanu cywilnego i teraz nie mam pojecia co i gfzie musze sie udac aby mogl do mnie przyjechac moj maz !!!!pomozcie
Na forum konsularnym bylo juz o tym. Prosze tam poszukac konsul tlumaczyl. Z tego co pamietam to musi pani mu wize robic i potem juz w PL w urzedzie dla spraw cudzoziemcow wyrabiac karte pobytu i bedzie mogl smigac tam z powrotem :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum