Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Salseros
29-09-2008, 22:08
Internet i sejfy w hotelach, Dominikana
Autor Wiadomość
tysia379 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 23-09-2008, 21:58   Internet i sejfy w hotelach, Dominikana

Jak wyglądają sprawy z internetem i sejfami?

Wiecie może jak na miejscu wygląda z internetem?
Chodzi mi o bezprzewodowy.

Może ktoś się orientuje jakiej wielkości są sejfy? Czy wejdzie tam laptop?

kuzo 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 24-09-2008, 07:40   

Lecimy Z tegla w Berlinie, niestety nie mam pojecia jak wyglada sprawa z internetem i jakiej wielkosci beda sejfy, poniewaz bede tam pierwszy raz:)
Pozdrawiam

pila21 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 29-09-2008, 18:52   

Za internet trzeba płacić

jezeli chodzi o internet bezprzewodowy to dostep do niego jest lobby i jest on platny 8 dolarow za godzine jedynie w czesci royal suite jest bezplatny

pila21 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 29-09-2008, 18:56   

Laptop do sejfu się nie zmieści ...

chodzi mi oczywiscie o grand palladium bavaro a i do sejfu raczej nie wejdzie laptop. ja przez caly pobyt trzymalem laptopa na wierzchu i nikt go nie ruszyl o to nie masz sie co martwic

tysia379 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 29-09-2008, 19:12   

Wielkie dzięki!
Tak myślałam,że o laptopa nie mam się co martwić ale wolałam się upewnić.
Za internet troche sobie życzą :roll:

zyga39 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 29-04-2009, 20:35   

Czy jest możliwość skorzystania z internetu bez posiadania własnego laptopa? Właśnie się pakuję i laptop bedzie mi troche zagracał i zajmował cenne miejsce na rum :)

zyga39 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 29-04-2009, 20:36   

Chodzi mi o hotel Grand Palladium Bavaro

Salseros 
Administrator

Wysłany: 29-04-2009, 22:57   

Jeżeli będziesz bardzo potrzebował skorzystać z internetu to napewno znajdziesz kafejke, tylko ceny takich przychotelowych kafej mogą troche onieśmielać.

Pozdrawiam Salseros

Salseros 
Administrator

Wysłany: 22-07-2010, 17:13   Darmowy dostęp do internetu na Dominikanie w rejonie Punta C

Internet na Dominikanie jest bardzo drogi zarówno dla turystów jak i dla mieszkańców. Hotele wyceniają czasami godzinę internetu na 6-8USD. Oto miejsca w rejonie Punta Cana - Bavaro gdzie mozna podłączyć się do darmowego internetu. Darmowych Wi-Fi Hot Spotów nie jest wiele. Jeśli znacie inne miejsca z darmowym internetem na Dominikanie to piszcie w tym temacie.

Cortecito:
-Chez Mon Ami (główna droga Plaza Nautica)
-Noir Beach Lounge – na plaży pomiędzy Carabella Bavaro Beach Resort i Grand Palladium Royal Suites Turquesa
-Palma Sands – na plaży 200 metrów od Noir Beach Lounge
-Photo Bar – na plaży 200 metrów od Palma Sands
-Steve's Corner Bar – Blisko wejścia do Occidental Grand Resort

Los Corales:
-Soles Bar & Bamboo Bar – obydwa na plaży
-D’Angelos Pizza/Cafe
-New York Bakery/Cafe

Palma Real Shopping Centre:-Hard Rock Cafe
-Akai Sushi
-Tangerine
-Tony Romas
-Mail Boxes Etc.

Inne punkty darmowego Wi-Fi:-Acqua Beach Club – na plaży blisko IFA Villas Bavaro
-Brot Cafe – w Punta Cana Village na przeciwko portu lotniczego
-Cocotal Golf Club House Bar

Pozdrawiam Salseros

rav 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 03-08-2010, 11:24   

W podpiętym wątku dotyczącym internetu Twojego autorstwa , wyczytałem , że w sieci Orange można nabyć kartę GSM z taryfą internetową. I teraz mam trzy pytania aby to doprecyzować:

- Czy dostępna jest opcja pre-paid kart ? Czy to co napisane jest dotyczy tylko abonamentu
- Czy podobnie jak w przypadku telefonu potrzebny będzie numer IMEI modemu USB ?
- Czy sklepy hotelowe prowadzą sprzedaż tego typu akcesoriów , czy też należy się wybrać po to do większej miejscowości.

Salseros 
Administrator

Wysłany: 04-08-2010, 13:25   

rav napisał/a:
I teraz mam trzy pytania aby to doprecyzować:

- Czy dostępna jest opcja pre-paid kart ? Czy to co napisane jest dotyczy tylko abonamentu
- Czy podobnie jak w przypadku telefonu potrzebny będzie numer IMEI modemu USB ?
- Czy sklepy hotelowe prowadzą sprzedaż tego typu akcesoriów , czy też należy się wybrać po to do większej miejscowości.

Na ten czas kiedy pisany był temat tj 14.01.2010 wszystkie odpowiadały rzeczywistej ofercie Orange Dominicana. Wszystko jest tam precyzyjnie napisane.

- Teraz tak, i nazywa się Recargas Orange net 3G+, kiedyś tylko abonament.
- potrzebny będzie modem do którego wsadzą karte i zrobią rejestracje. (warto zeby nie miał ograniczeń z innych sieci)
- Nie, sklepy hotelowe nie prowadzą sprzedazy Orange Dominicana.

Specjalnie dla Ciebie lista sklepów:
Orange Dominicana w rejonie Bavaro i Punta Cana:

1. Celular Hall
Supermercado Caribe, Av. Estados Unidos esq. Quayacanes, Bavaro R.D. tel 001 809-552-6717
2. Portatil
Carretera Barcelo Melia,Plaza Palma Real Shoppin Village, 1er. Nivel Local #4 tel. 001 809-552-6254
3. Portatil
Plaza Bolera Punta Cana primera tanda local 14 y tel. 001 15 809-959-1000
4.Smart Movil
Pueblo Bavaro, Plaza Katrina, Supermercado la Marqueta II

Orange Dominicana w rejonie La Romana

1. Celular Hall
C/Santa Rosa esq. Hector Rene Gil No. 34 Hiper Romana 809-813-2121
2. Celular Hall
C/Pedro A. Lluberes No. 223, Ferreteria El Detallista, Ens. La Hoz 809-556-2765
3. Celular Hall
C/Bienvenido Creale Esq. Luperon, PLaza Orence, La Romana 809-813-2356
4. Celular Hall
Calle Alberto Larancuent casi esq. Gregorio Luperon Almacenes Cristo Viene
5. Móvil Express
C/Dr. Gonzalvo esq. Libertad 829-730-4840
6. Portátil
C/Duarte No. 20, Frente al parque, La Romana 809-813-4220
7. Portátil
Av. Libertad esq. Dr. Gonzalvo, Supermercado Jumbo. 809-349-0533
8. GSM One
Calle Tofilo Ferry No. 99 casi esq. Gregorio Luperon, Almacenes Sema 809-550-7979
9. France Móvil
C/Francisco Richel esq. Ducudrey,Supermercado Iberia, La Romana 809-608-6458
10. Easy Net
Av. Independencia esq. Santa Rosa y Av. Separación. Sector Villa Verde 809-551-5653

Pozdrawiam Salseros

biblo 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 29-09-2010, 11:50   

Witam po raz pierwszy na niniejszym forum! :-)

Jako że w lutym wybieram się właśnie do tego kraju, to zaczynam zbierać różne informacje i porady. Stąd mam już pierwsze pytanie dotyczące telefonów komórkowych i internetu na wyspie.

Salseros, czy możesz mi powiedzieć jak to jest z tą rejestracją karty sim? Czy zostaje ona na stałe przypisana do telefonu/modemu, w którym została aktywowana?
Pytam o to, bo będę potrzebował kartę z taryfą internetową (najlepiej 3G) do swojego iPada. A w iPadzie jest miejsce tylko na kartę formatu micro (i taką zwykłą trzeba przyciąć nożyczkami), a dodatkowo z iPada nie można zadzwonić lub wysłać jakichś kodów jak ze zwykłej komórki... Czyli proces ewentualnej rejestracji musiałby zostać przeprowadzony w innym telefonie, a następnie kartę przyciąłbym do odpowiedniego rozmiaru i przełożył do iPada...

I jeszcze jedno pytanie: czy dobrze zrozumiałem, że taryfa Recargas Orange net 3G+ jest głównie/wyłącznie? do internetu, a do rozmów należy wykupić jakąś inną, np. tę opisaną w wątku http://www.forum.dominica...anie-vt1574.htm

Salseros 
Administrator

Wysłany: 29-09-2010, 12:32   Recargas Orange net 3G+ do iPad-a

biblo, Kartę SIM rejestruje sprzedawca w sklepie Orange. Po jej zarejestrowaniu na Twoim telefonie/modemie możesz ją przełożyć gdziekolwiek chcesz. Natomiast jeśli ją uszkodzisz w czasie przycinania to nie będzie działać i będziesz musiał zapłacić za jej duplikat lub nową. Na duplikat musiałbyś długo czekać wiec prawdopodobnie kupiłbyś nową kartę. Koszt takich kart jest niewielki wiec proponuje abyś sobie kupił dwie karty jedną do telefonu drugą do internetową do iPada.
Jeśli chodzi o sygnał 3G to nie jest on wszędzie dostępny i możesz mieć dużo wolniejszy internet niż zakładasz.
Co do taryfy Recargas Orange net 3G+ została ona stworzona głównie do dostępu do sieci dla tych którzy nie mają możliwości wykupienia sobie internetu na miesięczny abonament.

Powinieneś zapytać w Orange shop czy posiadają gotowe mini chip-y do iPada

Pozdrawiam Salseros

biblo 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 29-09-2010, 12:41   

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź! :-)

Ja wybieram się do Punta Cana i już spisałem sobie podane przez Ciebie powyżej adresy sklepów Orange. Zajrzałem też na ich stronę www i mimo iż jest tylko po hiszpańsku dopatrzyłem się, że na Dominikanie oferują już najnowszy model iPhone 4, tak więc micro-Simy są im już nieobce... :-)

roc073 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 06-11-2011, 23:09   

witam właśnie się wybieram do dominikany
Jak z netem w telefonie
mam sony ericsson x10mini pro
Czy moge kupić karte do niego na rozmowy tel. i do netu.
Jeżeli tak to jakie są i za ile?
Liczę na odpowiedź
Pozdrawiam i dzieki

Odpowiedz do tematu