Wysłany: 19-08-2010, 17:50 Wjazd na terytorium Dominikany.jak formalnie?????
Witam,
zakupiłem wraz z dziewczyną bilet w 1 stronę na Dominikanę w celu pozostania tam już na stałe i otworzenie działalności gospodarczej; jednak dzisiaj przeczytałem w internecie ,że przy wjeździe na teren Dominikany należy okazać bilet powrotny.Co jeśli mamy tylko bilet w jedną stronę?Czy wpuszczą nas na teren Dominikany?????
Moze byc problem , chociaz dominikanscy celnicy to olewaja, Martwil bym sie gdybys lecial przez niemcy , tam moga Ci nakazac kupno dodatkowego biletu powrotnego.
No ja jestem w szoku że Ci sprzedali bilet w jedną strone. Pochwal się gdzie tak można. Z czepianiem się bywa różnie w zależności od humoru. Prawo w Republice Dominikańskiej wyraźnie mówi że jeżeli nie jesteś Chińczykiem, Japończykiem i kimś tam jeszcze to musisz posiadać bilet powrotny.
Na Dominkane na podstawie karty turystycznej mozna wjechac majac bilet WYLOTOWY la nie powrotny lub rezydencje dominikanska . Linie lotnicze sa odpowiedzialne za sprawdzenie tego PRZY WYLOCIE ale czesto tego nie robia .Pamietac nalezy ze jakikolwiek bilet wylotowy zalatwia te sprawe .
Wysłany: 20-07-2011, 13:28 Musi byc biltet wyjazdowy z wyspy
Bilet wyjazdowy z wyspy jest potrzebny a wiec bilet autobusowy na Haiti nie powinien byc uznany ale jakoś ostatnio mało to sprawdzają z tego co słyszę .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum