chodzi o to czy to taki od spacerek, lazenie po gorach czy prawdziwa wyprawa??
Z wielka checia bym sie wybral tam z zona i ze znanym tu na forum Zenkiem - ale nie wiem czy to nie za duza przygoda i czy jest sens go wyciagac na taka impreze :) :)
W pazdzierniku albo jakos tak (data jeszcze nie jest ustalona i jest ruchoma) chce sie wybrac na Pico Duarte. Wspinaczka zajmuje kilka dni ale przygoda moze byc fajna. Sa jacys chetni ? Mozna to zrobic razem.
Gdyby byla ekipa polakow byloby weselej.
Wysłany: 22-07-2011, 13:20 Druga połowa października PICO DUARTE
Doskonały pomysł ! Ja się wybiorę chętnie . Zwłaszcza ze słyszałem o Tobie od lat a nie było okazji sie poznać :) i zintegrować . Mamy to Pico Duarte przez Marcina przetarte i sprawdzone wiec bedzie łatwiej .
Wysłany: 22-07-2011, 13:59 organizacyjnie nie jest to trudne jak wszystko zreszta tutaj
Najważniejsze to dopracować termin i dam Ci znać to ustalimy coś mądrego . Reszta dość prosta tylko sprawę osła dla Ciebie trzeba potwierdzić . Ja chyba na nogach pojde dla sportu .
Paru chętnych Polaków tez jeszcze będzie pewnie :) chętnych to będzie weselej .
Sprawa zwierzaka jest zatem jasna ... Damy mu spokoj i pojdziemy o wlasnych silach. Osiol bedzie mial tego dnia wolne. Od polowy pazdziernika nie mam wiele do roboty wiec z terminem dostosuje sie do innych .... Podobno rzecz trwa kilka dni i jest kilka tras , wie ktos cos na ten temat blizszego ?
Jest około 4 szlaków :
- najbardziej znany wychodzi z Manabao do La Cienaga de Manabao potem do Valle de Testerro i poprzez Valle Compartision na PICO DUARTE ( około 3-4 dni )
- z Las Palcetas to drugi znany szlak
- pozostałe 2 szlaki opisze Ci pozniej
Jest pomysł abyśmy przetarli " turystycznie " nowy szlak (jeszcze nie otworzony) z Juancalito to ciekawe bo de facto bylbyś pierwszy polskim turysta tam i można by polski akcent zostawić ;) i wtedy dołączymy do patrolu Ederapajun który tam działa
Oczywiście dla asekuracji EDEREPAJUN i szef Wojtek jest jak zwykle gotowy do pomocy tyle ze trasa " per pedes " bo osiołek nie przejdzie .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum