UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie)
Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Potrzebne niedrogie meble. Gdzie kupic?
Autor Wiadomość
MikeM 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 27-01-2013, 22:07   Potrzebne niedrogie meble. Gdzie kupic?

Postanowislismy porownac ceny mebli w DR. Bo trzeba umeblowac dwa pokoje. Oczywiscie Punta Cana Bavaro Veron Higuey ceny jak dla milionerow. Znalazlem sklepik w Santo Domingo gdzie sprzedawca zaproponowal mi komplety mebli do pokoi po cenie 15 000 peso z drewna Pino Americano (jak rozumiem jest to sosna) a sosna jakos mi sie nie widzi. Natomiast za Caobe chca po 26 000 peso. W zestaw wchodzi standardowe lozko dwie szafki nocne i Pejnadora (nie wiem jak to po polsku okreslic taka szafka z lustrem))))). Oczywiscie jest to cena bez materacow dla lozka. Czy ktos sie zna i podpowie jest to dobra cena? Czy lepiej poszukac jeszcze? Prosze nie proponowac Ikei bo to gowno nie meble. Ilumel - miesiac obnizek juz mamy za soba a rok czekac na wyprzedaz obecnej kolekcji troszke nie bardzo sie chce no i nawet z tymi obnizkami jest drogo. No i jak sprawdzic czy ta Caoba to naprawde Caoba przy budowie mi drzwi pomalowali na ten kolor i w domu wyglada ok ale na zewnatrz pod wplywem slonca to masakra a ma tylko 5 miesiecy.

Zenon S 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 02-02-2013, 01:05   

Ja akurat od lat produkuje i sprzedaje meble w DR. Cena zalezy naturalnie od materialu ale rowniez od designu i wymiarow. 26 tysiecy to nie jest zla cena , jezeli wykonanie jest ok. Trudno bedzie znalezc cos tanszego z mahoniu. Niestety sprawdzenie prawdziwosci caoby dla laika nie jest latwa sprawa.
Drzwi polakierowano Panu zapewne zwyklym nitro , ktore nie wytrzymuje tutejszych warunkow atmosferycznych. Prosze przypilnowac aby to zrobiono jeszcze raz (po uprzednim oszlifowaniu naturalnie) za pomoca lakieru poliuretanowego , wytrzyma o wiele dluzej.

MikeM 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 03-02-2013, 19:02   

Panie zenonie czy ma pan jakas oferte mebli ktore pan wykonuje z cenami?
I czy dalo by sie przeslac mi je na poczte.
A takze mam pare innych pytan, jakie konkretnie wyroby z drewna pan wykonuje?
Potrzebny mi stojak na wina mniej wiecej 270 cm wysokosci i okolo 80cm szerokosci.
A takze ogrodzenia nie wiem za bardzo jak to nazwac mam przy wejsciu do domu taki balkon i dwie kolumny i chcial bym zagrodzic to od sciany do kolumny z kazdej strony zeby wejscie bylo tylko po srodku.
Ogolnie ile kosztowalo by ogrodzenie z drewna? Interesuja mnie najtansze warianty bez jakiegos szczegolnego polotu bo willa idzie pod wynajem.
Jezeli bedzie pan mogl prosze wyslac mi pana oferty na email - miminternational@ymail.com
Z opisem co mozna wykonac ja zaraz naszkicuje jaki mebel byl by mi potrzebny i wrzuce tutaj rysunek. Chcialbym pana opinie czy da sie to zrobic i ile mniej wiecej bedzie kosztowalo

MikeM 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 03-02-2013, 20:33   

A wiec dolanczam link projektu barka. przepraszam za jakosc nie mialem za duzo czasu na rysowanie
mniej wiecej tak ma wygladac :
Link: http://img191.imageshack....rojektbarek.jpg

Zenon S 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 05-02-2013, 15:33   

Nie widze zadnego problemu zrobic mebel , jaki Pan mi przedstawil na rysunku... Klopotem a raczej nieoplacalnym przedsiewzieciem jest transport tegoz. Dystans miedzy Barahona a Punta Cana to 500 km ...
My wykonujemy i projektujemy meble , klatki schodowe , balkony ,drzwi , zabudowy wnetrz . Material to tylko i wylacznie Caoba (mahon) ...
Ponizej probki prac:

MikeM 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 05-02-2013, 17:01   

A jaka by byla mniej wiecej cena? Bo jesli by sie oplacalo, transport to nie problem czesto jezdze do SD a ze stolicy to tylko 180km. Barahona PC- 400km Autapista del Coral. Dzis spotkam sie ze "stolarzami" w Veron. Ale po tym jak mi spaprali meble w kuchni to bardzo sie zastanawiam. 5 miesiecy i polowa drzwiczek sie nie domyka :((((

Zenon S 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 07-02-2013, 05:18   

Rzecz moze byc zlatwiona dopiero w maju , do tego czasu jestem calkowicie zajety . W kwietniu mmy wystawe instrumentow muzycznych , ktore rowniez produkujemy.

Odpowiedz do tematu