Wysłany: 22-05-2013, 10:16 pozwolenie na praca sezonową na dominikanie
Witam,
Wybieram się na Dominikanę (byłam na niej już kilkakrotnie, znam realia życia także poza kurortami), moje pytanie dotyczy pozwolenia na pracę sezonową. Nie chce bawić się w wyrabianie rezydencji - w tej chwili jest jeszcze więcej papierkowej roboty w związku z wyrobieniem Visa de Residencia a potem z Residencia Temporal. Czy ktoś z was starał się o pozwolenie na pracę sezonową? Mam zamiar lecieć na Dominikanę i na miejscu znaleźć pracę. Na stronie migracion.gov.do znalazłam informacje nt Visa de negocios con fines laborales (NM1) Ale nie jestem pewna czy to właśnie jest to.
Bardzo proszę o pomoc i o rady.
Visa de negocios con fines laborales
Carta de solicitud dirigida al Canciller.
Certificado médico.
Certificado de no antecedentes penales.
Acta de matrimonio y nacimiento (en caso de que estén incluidos como dependientes).
Contrato de trabajo, legalizado por el Ministerio de Trabajo. En caso de no poder ser legalizados en el Ministerio, los estatutos de la compañía o Gaceta Oficial del proyecto.
>>>>>> co jeśli nie mam takiego kontraktu i dopiero mam zamiar szukać pracy?
Wizy biznesowe NM1 sa przede wszystkim dla osb wypelniajacych kontrakty terminowe w firmach panstwowych lub prywatnych , trwaja 1 rok.
Ciezko bedzie znalezc prace i dopiero wtedy skladac o pozwolenie. Normalna kolejnosc jest odwrotna . Nie wiem jaki jest czas oczekiwania i nie wiem czy wtedy wolno pracowac.najlepiej zadzwonic bezposrednio do Ministerstwa spraw zagranicznych i spytac , moze ktos tam bedzie wiedzial.
W zwiazku z tym , ze nie ma mozliwosci edycji postu ... Nie sadze , zeby istniala mozliwosc zrobienia wizy bez posiadania nonkretnego kontraktu , takowy jest jednym z warunkow dostania pozwolenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum