Wysłany: 13-01-2010, 15:55 Trzęsienia ziemi 2010, Dominikana
Witajcie, za 12 godzin powinienem wsiąść do samolotu na Dominikane (Punta Cana) i w związku z sytuacją na Haiti nie wiem co robić. Może jest ktoś tam na miejscu i napisze coś jaka jest sytuacja? Powinniśmy zrezygnować?
robrogi, Myślę że gdyby było coś wiadomo o realnym zagrożeniu to biuro podróży czy linie lotnicze odwołałoby lot. Punta Cana jest oddalona od stolicy Haiti o ponad 400km w lini prostej. Myślę że mimo całej sytuacji będziesz miał udane wakacje.
robrogi, ja bym leciał
Mam znajomego co mieszka w Santo Domingo i nawet do niego dzwoniłem w związku z zaistnialą sytuacją ---> oni sie tam niczego nie obawiaja
chyba nie dzieje sie za dobrze na świecie bo wczoraj było trzęsienia w Wenezueli, niecałe 6 st w skali jak się nie mylę.Strat nie było ale po tym ogromnym trzęsieniu na haiti 3 dni temu i w Wenezueli ludzie zaczeli panikować
zaraz poszukam dokładnie
znalazłam
no też epicentrum nie było głęboko bo niecałe 12 km i drżenie odczuto na dużym obszarze nawet na wyspie Margarita a to też przecież popularne miejsce wypoczynku dla turystów, więc jak tak dalej pójdzie to skończą się wyloty na wakacje do tropików
huraganek, jak masz obiekcje to sie wstrzymaj ale skad bedziesz miał pewnosc ze jak wybierzesz inny termin to unikniesz trzesienia.nawet naukowcy nie sa w stanie przewidziec kiedy i czy w ogóle dojdzie do niego
jak masz leciec chłopie to leć bo co ma byc to i tak bedzie.sam widzisz grozili falą tsunami a rozeszlo sie po kosciach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum