Wysłany: 06-01-2014, 21:01 Ucieczka na Dominikane?
Witam wszystkich, jestem tutaj nowa wiec przepraszam jesli zamieszczam temat w nieodpowiednim dziale.
Mam do was takie pytanie. Moj znajomy narobil dlugow w Polsce, ktorych ma aktualnie wiecej niz zycia i postanowil wyjechac na Dominikane wraz z cala rodzina. Juz tam jest i zdazyl wybudowac dom. moje pytanie jest takie: czy rzeczywiscie sytuacja w tym kraju pozwala na to, zeby skutecznie sie tam ukrywac przed roznymi zobowiazaniami? Z gory dziekuje za odpowiedzi bo jestem w temacie Dominikany zielona
No Dominikana nie ma umowy ekstradycyjnej z Polską to raz a dwa to kraj gdzie organy ścigania dość mizernie funkcjonują . W przypadkach poważnych przestępstw wchodzi Interpol .
Tylko jak sie Interpol wezmie to sa jakies mizerne szanse ze cos sie uda.
Tutejsza policja to tylko kase wyciagac umie. Bo do tego tylko sie nadaje. Na paliwo nie maja zeby na miejsce zbrodni/kradziezy dojechac )))))))))))))))))))))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum