Wysłany: 12-08-2009, 14:06 Tropical Casa Laguna Beach Club Cabarete
Cabarete to mieścina ok. 15 km od Puerto Plata (w 1493 dotarł tu K. Kolumb i nadał miastu nazwę Srebrny Port, zasadził też przywiezione ze sobą sadzonki trzciny cukrowej, która teraz dookoła miasta rośnie. Wspaniała promenada Malecon, muzeum bursztynów, ogromny hiszpański Fort San Felipe. Należy zwiedzić Stare Miasto i dojść koniecznie do tradycyjnego cmentarza, a stamtąd taksówką pod kolejkę linową na górę Isabel de Torre. Wspaniały klimat i przyroda). Tropical Casa Laguna Beach Club w Cabarete jest dla każdego. Dla rodziców z dziećmi, starszych ludzi i nowożeńców (byłam w podróży poślubnej, poinformowałam o tym w recepcji i dostałam wielki pokój z lodówką, TV, klimą i piękną łazienką z widokiem na dżunglę, dookoła nikogo innego. Wieczorem obsługa zafundowała nam uroczystą kolację z muzyką, a sprzątaczki codziennie na łóżko układały czerwone kwiaty:). Poza tym Cabarete to centrum aktywnych sportów. Jednak kilometr dalej (idąc plażą) dochodzimy do...bezludnej wysypy. Dosłownie pusto (polecam nagie kąpiele:PP).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum