czy mam kupić sobie sprzęt do nurkowania i zabrać ze sobą, czy maskę i płetwy wypożyczę w hotelu?Jak te sprawy wyglądają?Słyszałem,żeby zaopatrzeć się w filmy fotograficzne i baterie, bo mogę mieć tam problem z ich nabyciem.
warto zabrać tabletki na biegunkę ten problem dotyka co drugą osobę a zmiana jedzenia jest różnie odbierana przez organizm, radzę o tym nie zapomnieć, bo wykupicie wycieczkę i będziecie chcieli jechać a tu klapa
Włączana na noc klimatyzacja w pokoju, zimne drinki pite litrami na plaży i przy basenie, zbyt długotrwałe przebywanie na mocnym słońcu może być powodem zapalenia migdałków, a nawet przeziębienia...więc pamiętajmy o tabletkach na ból gardła.
- okulary przeciwsłoneczne
- krem przeciw oparzeniom słonecznym
- środek przeciw sensacjom żołądkowym
- środki przeciwbólowe
- coś na mdłości
- adapter gniazdkowy do prądu
- plecak na wycieczki
Warto mieć przy sobie trochę cukierków...wiele dzieci, widząc turystów biegnie za nimi wołając " calameros ", albo " dolar ".
Nie miałam cukierków - miałam dolary, chociaż z natury nie jestem rozrzutna - rozdzieliłam te pare dolarów miedzy dzieciaki.
Podobnie uczynił gruby Amerykanin, który stał w pobliżu. Może był bogaty, a może sam niewiele miał, ale zapewne pomyslał to samo co ja - że oni mają jeszcze mniej... Zacisnął zęby i sięgnął do kieszeni...
Zamiast cukierków mogą być kolorowe breloczki albo długopisy.
a jak to jest z olejkami do opalania? Jak wysoki filtr powinien być,aby się opalić,ale nie spalić ? :) Dadam,że lece we wrześniu i już troszkę jestem opalona :)
hmm.... jedna dziewczyna kotra juz byla tam kilka razy mowi ze bez 30 to sie nie ruszac i ze lepiej zabrac ze soba stad bo tam drogie to jest - zreszta nie dziwie sie :) w koncu biznes is biznes :)
Słuchajcie, ja byłem raz w czerwcu i raz w styczniu. Moja żona za każdym razem kupowała "20" i "15". I było wystarczająco. Oczywiście wszystko zależy od karnacji i stopnia opalenia skóry przed wyjazdem. Także może warto odwiedzić solarium. Ale więcej o tych sprawach napisze moja żona, bo ja to niewiele mogę się udzielać w tym temacie.
P.S. Po całodziennym opalaniu, wieczorem warto się cieplej ubrać (mimo że wciąż jest ciepło), bo ciało odczuwa wyrazną róznicę temperatur i na drugi lub trzeci dzień można się obudzić z katarem i przeziębieniem. Dzieje się tak, ponieważ rozgrzana słońcem skóra daje fałszywe złudzenie wyższej temperatury otoczenia, niż jest w rzeczywistości. Co nie znaczy że trzeba zakrywać nogi i dekolt
Warto mieć przy sobie koszulkę zakrywającą ramiona i kapelusz albo czapkę z daszkiem
Ja przed wyjazdem chodziłam na solarium...Nie wiem, na ile się to przydaje ale napewno poprawia samopoczucie
Zawsze mam przy sobie kremy z niższym i wyższym filtrem. W pierwszych dniach używam "25", później "15".
Kiedy jedzie się na wycieczki - warto mieć przy sobie koszulkę zakrywającą ramiona i kapelusz albo czapkę z daszkiem. Na plaży jest inaczej - możesz ją opuścić kiedy chcesz, wrócić do pokoju, posiedzieć w barze albo w cienu przy basenie. Będąc na wycieczce - nie zawsze masz możliwość kontrolować czas przebywania na słońcu. Najbardziej narażona jest skóra nosa i ramion - warto o tym pomyśleć zanim poparzona skóra uziemi nas w pokoju na resztę wymarzonych wakacji...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum