Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Riu Hotels & Resorts, Punta Cana
Autor Wiadomość
tyra 
NAWIGATOR

Wysłany: 30-10-2008, 17:35   

Dziękuję za odpowiedź
Pytam bo nie we wszystkich hotelach na wyposażeniu łazienki jest suszarka
Bardzo zależy by była bo z moimi niesfornymi włosami bez suszarki ani rusz

sebiano77 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 07-12-2008, 12:53   

RIU Bambu - złodzieje ... robactwo ... nie polecam

Jesli chodzi o hotel Riu Bambo to nie polecam go z cala odpowiedzialnoscia ,wlasnie wrocilismy z zona 5/12/08 po 7 dniowym pobycie w tym hotelu.Nie powiem hotel zasluguje na 4 gwiazdki ale na pewno nie 5 ale jakos to mozna przezyc natomiast moje ale jest zwiazane z kradzieza pieniedzy ,ktora nastapila juz po 3 dniu pobytu i to wyobrazcie sobie z sejfu ???? zginely nam wszystki dolary z dwoch portfeli mojego i malzonki ,na pocieszenie zostaly funty i paszporty.Oczywiscie cala sprawe jak najszybciej zglosilismy do recepcji i naszego rezydenta ,lecz obsluga kazala nam czekac na managera hotelu ktory po wielu zainscenizowanych przez jego spotkaniach odwolywal je z wielu roznych dziwacznych powodow i dopiero po dwoch dniach milelismy ten zaszczyt spotkac sie z nim co oczywiscie nic pozytywnego do sprawy nie wnioslo poniewaz powiedzial nam ze otworzenie sejfu nie jest mozliwe a wogle nawet jesli to i tak nie mozemy udowodnic ze mielismy tam jakies pieniadze ...rozumiecie bo ja nie ...z tego wynika ze nie biora jakiejkolwiek odpowiedzialnosci za rzeczy zostawine w sejfie i jak rowniez twierdza ze nikt z obslugi nie moze uzywac tka zwanego mastr key ale jak mowi posiadaja go...tak wierze na pewno :mrgreen: Tak ze juz po 3 cim dniu zostalismy bez pieniedzy i w zasadzie obrazeni przez kierownika hotelu ktory wmawial nam ze to moze my sami je zabralismy ....zgloszenie na policje jest platne...tak to nie zart ale zrobilismy to przez naszego rezydenta....jaki bedzie dalej tego wynik zobaczymy ,teraz staramy sie o zwrot z ubezpieczenia....aha zapomnialem wspomniec o robaczkach tych w pokoju malych lecz obrzydliwyc mrowkach jak rowniez o biegajacych wkolo barow wielkich karaluchach ...tak ze zycze milego wypoczynku z tym samym jedzeniem na obiad sniadanie i kolacje kazdego dnia i rozcienczanym alkoholem jesli nie dasz kilku dolarow pod lada!!!!!!

coralgol 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 07-12-2008, 15:03   

Hotele RIU mogę polecić każdemu

troszeczke to dziwne co napisales , $ zginely reszta nie

RIU to bardzo dobre hotele , sam bywalem w nich w roznych miejscach i zawsze wszystko bylo na wysokim poziomie ! z bardzo dobra i mila obsluga , i z cala odpowiedzialnoscia moge je polecic kazdemu.

to co napisales jest nieprawdopodobne i je tego nie kupuje - sory :-/

padorek 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 26-12-2008, 16:05   zniesmaczyłam się

[quote="sebiano77"]

za kilka dni ja tam się znajdę i już się obawiam i o kasę i o ogólne wrażenie.zawsze myślałam,że sejf jest bezpiecznym miejscem do pozostawiania kosztowności:-/

coralgol 
PIRAT Z KARAIBÓW

Wysłany: 26-12-2008, 23:32   

niczego sie nie obawiaj . bedzie wszystko ok. :-D

Ludzie sa rozni i rozne rzeczy im sie przytrafiaja ! ja jeszcze nigdy nie doswiadczylem niczego zlego !

zreszta wrocisz to napisz jak bylo !

padorek 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 07-01-2009, 14:20   

coralgol napisał/a:
niczego sie nie obawiaj . bedzie wszystko ok. :-D

Ludzie sa rozni i rozne rzeczy im sie przytrafiaja ! ja jeszcze nigdy nie doswiadczylem niczego zlego !

zreszta wrocisz to napisz jak bylo !

witam!
jestem wlasnie w Bambu i ogolne wrazenie srednie,hotel stary,ludzie mowia ze jak byli tutaj 15 lat temu to dotej pory nic sie nie zmienilo:-'jedzenie srednie,basen tragiczne,ale za to wycieczki superowe,wczoraj bylismy na Saonie,morze karaibskie,bialy piasek istny raj na ziemi.jeszcze tydzien mi zostal bede pisala jak cos ciekawego sie wydarzy.pozdrawiam

No_idea 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 09-01-2009, 22:40   

sebiano77 napisał/a:

i to wyobrazcie sobie z sejfu ???? !!!!

a to napewno był sejf ? masz przypadkiem jakąś fotke tego wynalazku?

roman44 
NAWIGATOR

Wysłany: 10-01-2009, 03:22   

A funty nie zginely bo tego bez zostawiania sladu nie mozna wymienic , logiczne!

tess 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 22-11-2009, 09:20   

Byłam we wrzesniu w RIU PALACE - POLECAM!!!!!

natomaist co do kradzieży.....w tym czasiu w riu bamboo złodzijstwa byłay i do tego doszły już żebractwa ze strony pokojówek.
Pozatym juz wiem na czym polega ha ha sztywna atmosfera riu palace.......nikt z innych hoteli riu nie jest wpuszczany na teren....
swoja droga dziwne ludziska pisza jak to jest w tym palace.....a jednak próbuja pchac sie juz i do jego niby za malego basenu na jego niby sztywne wieczorne animacje....

roznica taka-animacje w palace - siedzisz w klimatyzowanej super knajpie, kelnerzy chodza uwijaja sie cobys o suchym pysku nie siedzial,jest elegancko....
animacje w pozostalych riu.....jak sobie przyniesiesz krzeselko to siedzisz a jak nie....tłum z posostałych hoteli, smrod piwska - porazka.Taka atmosfere chcialam tylko raz zobaczyc,,,,a zaznaczam starucha nie jestem.
W riu palace masa młodziezy....

agmat14 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 04-04-2011, 19:03   

Dla każdego zainteresowanego!
Miesiąc temu wróciłam z Dominikany, byłam tam z mężem dwa tygodnie. Hotel, który wybraliśmy to jeden z kompleksów RIU, a dokładniej to Riu Naiboa. Wycieczka wykupiona u niemieckiego operatora 1-2 FLY ale przez polskiego pośrednika. Pobyt 14 dniowy AI. Ogólnie to ciężko powiedzieć czy są to 3* czy 4* gdyż w reklamuje się jako 4* a tak też jest na wejściowej tablicy, ale myślę, że ze względu na to, że już jest ciut starszym hotelem to takie mocne 3*. Ale muszę powiedzieć, że pokoje faktycznie wyglądają fajnie, my mieliśmy piękny widok z okna istny las tropikalny. Basen w hotelu też ładny i restauracja też, jednak jedzenie raczej monotematyczne. Blisko plaża, wystarczy przejść tzw. ulicą karaibską i już. Przy plaży też restauracja, gdzie można zjeść obiadek podczas leżakowania. Ogólnie hotel troszkę na uboczu, wszędzie daleko, ale dla chcącego nic trudnego. To były bardzo fajne wakacje i warte swojej ceny a powiem, że porównując z różnymi nie były aż takie drogie. Najlepsza w hotelu to chyba obsługa animacyjna, dzięki nim było tam naprawdę miło, choć podkreślę, że nie spędzaliśmy całych dni leniuchując troszkę pozwiedzaliśmy. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania to zapraszam to pisania na skrzynkę mailową. A dla bardziej zainteresowanych to mamy mały filmik z tych wakacji na you tube pod hasłem numanczi.

Odpowiedz do tematu