Forum Dominikana www.forum.dominicana.com.pl  Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Natura Park Beach Eco Resort & Spa, Punta Cana
Autor Wiadomość
pppppiotr 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 31-03-2008, 15:18   Natura Park Beach Eco Resort & Spa, Punta Cana

Szukam informacji o Natura Park

czy był ktoś w tym hotelu??? Proszę osoby które tam były aby się wypowiedziały jakiego typu to hotel? Szukam informacji ...

Drakula66 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 23-04-2008, 18:24   

Mało opinii na temat hotelu ...

Na forum są głównie informacje o Grand Palladium i Bahii . Czy Natura Park bardzo odbiega od tych hoteli? Proszę podajcie jakieś info o tym resorcie. Na folderach bardzo ładnie wygląda ale mało o nim opinii ...

Salseros 
Administrator

Wysłany: 23-04-2008, 20:29   

Hotel otoczony bujną zielenią

Ja powiem tylko tyle piękny hotel jeżeli lubisz dużo zieleni, ciekawej aranżacji i pięknej plaży to Hotel jest dla Ciebie. To co może być na nie to hotel jest położony na "uboczu" ale Cabeza de Toro jest jednym z najpiękniejszych miejsc na wschodnim wybrzeżu.
na www.dominicana.com.pl w dziale FILMY w podmenu Plaza znajdziesz filmik z Cabeza de Toro
A tu daje jeszcze linka do Blau Hotels & Resorts, bo to do tej sieci należy ten 5* hotel
NaturaPark Beach Eco Resort & Spa*****

Pozdrawiam Salseros

omen 
NAWIGATOR

Wysłany: 28-06-2008, 19:10   

Byłam w Natura Park dwukrotnie - polecam

Witaj!
Byłam tam dwukrotnie.Szczerze polecam.Otoczenie hotelu piękne, prawdziwy ogród botaniczny( rośliny opisane po polsku i łacienie).Duże sztuczne sadzawki pełne ryb, oswojone ptactwo, wspaniałe flamingi, pawie, egzotyczne gęsi( uwaga podszczypują, jak je karmisz, jegna je a druga szczypie cie po nodze).Roślinność po prostu bajkowa.
Wszystkie elementy wyposażenia sa z surowców naturalnych.Jedyny plastik to leżaki.
Ładne, obszerne pokoje.Jedzenie bardzo urozmaicone, smaczne.Często były bufety tematyczne, np.wieczór azjatycki, wieczór meksykański, włoski itp, a wtedy dekoracje sali, muzyka, stroje kelnerów były odpowiednie do tematu. Fajne egzotyczne drinki, ale jak chcesz to zmieszają ci drinki ogólnie znane na świecie.Alkoholu bynajmniej nie załują.Sa tez w opcji all alkohole marek znanych na świecie, ale co do whisky, to tylko czerwony Johny Walker,niestety.Basen czysty, dość spory, piękna plaża, sprzątana na okrągło.Co do animacji i warunków dla dzieci sie nie wypowiadam, nie wiem.Spedzaliśmy czas na plaży, animacje były na basenie, ale jakieś wrzaski nie docierały do nas, więc chyba było to dość kameralne.Generalnie atmosfera lużna, ale spokojna, nie było jakichś hałaśliwych gości, było bardzo mało dzieci.Raczej ludzie 20-40 lat.Restauracje wszystkie są open air, więc trochę goraco przy jedzeniu, ale to tez miało swój specyficzny urok.Obsługa serdeczna, radosna, jak chciałam mango do śniadania, a na stołach nie było, to przynieśli skądś.Oczywiście odwdzięczyć sie napiwkiem należy, to normalne.Położenie hotelu jest rzeczywiści na uboczu, ale za to można iść kawał drogi zupełnie puściutką plażą, tylko my, morze, plaża i palmy kokosowe.Bajka.
Jeśli chcesz wiedzieć cos dokładniej, pytaj, tylko nie kaz mi wysyłać zdjęć bo w tym jestem lewa.

jacijohn 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 14-07-2008, 18:43   

a jak tam z pogoda bylo? ile na napiwki wydaliscie? w tym hotelu oczywiście

omen 
NAWIGATOR

Wysłany: 15-07-2008, 19:09   

Napiwki w Natura Park

Witaj!
Byłam dwukrotnie na poczatku września(2 tyg).Niebo bezchmurne, wiatru i fal prawie wcale.Może ze dwa razy na pobyt lunął iście tropikalny ciepły deszcz, ale trwało to może do 20 minut, potem znowu niebo było bezchmurne.Deszcz ten jest tego rodzaju że nawet nie chce sie przed nim uciekać, bo ciepły jak prysznic w łazience.
Co do napiwków to w barach z reguły dajemy ok.5 dolarów już pierwszego wieczoru, potem ze 2 dni przerwa, potem znowu kolejną piątkę i tak dalej.Nam to dawało tyle że po dwóch dniach barman już wiedział co najchetniej pijemy i jak siadaliśmy przy stoliku to zaraz nam to przynosił .Oczywiście wskazany miły usmiech, parę słów najlepiej hiszpańskich, trochę gadki-szmatki.Co do pokojówki ,zostawialiśmy jej pod koniec pierwszego tygodnia 10 dolarów, drugie tyle przy wyjeżdzie.Bar na plaży i przy basenie- po 10 dolarów na koniec.

jacijohn 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 16-07-2008, 18:56   

dzięki za pytanie my chcemy lecieć tez we wrzesniu lub pazdzierniku ale moj szef mnie nastraszyl ze tam ciagle pada i sa huragany w tych miesiacach

Mutha 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 17-07-2008, 10:29   

Podobno hotel jest w nie ciekawym miejscu ...

Omen napisz jeszcze prosze czy da sie opuscic ten hotel i bezpiecznie pospacerowac po okolicy czy lepiej w ogole nie ryzykowac? lecimy 3ciego wrzesnia we dwoje i boimy sie ze moze nam sie znudzic widok plazy i basenu. Oczywiscie planujemy jakies wycieczki fakultatywne, ale interesuje mnie czy da sie samemu bezpiecznie zwiedzac okolice. czy w ogole jest tam co ogladac> bo podobno ten hotel jest w srednio ciekawym miejscu. dzieki!

jomico 
WILK MORSKI

Wysłany: 17-07-2008, 15:50   

Spokojny i cichy hotel

jacijohn, na pewno nie pada cały czas, jeśli to krótko a intensywnie. Turyści jeżdżą i wracają zadowoleni, huragany na Punta Cana zdarzają sie rzadko. Ceny we wrześniu/październiku są atrakcyjne :-) Hotel bardzo fajny. Cichy i spokojny. Polecam.

omen 
NAWIGATOR

Wysłany: 20-07-2008, 11:29   

Hotel Natura jest ładny, ale mało rozrywkowy

Cześć!
Można z Natury iść kaaawał plażą, kompletnie pustą, po drodze są moża ze dwa domostwa miejscowe.Spacerowałam zupełnie sama aż do fragmentu plaży gdzie do brzegu dochodziła rafa.Nie miałam butów, boso po rafie się nie da,Była co prawda dróżka brzegiem powyżej plaży,ale było na niej troche jakichs kolczastych owocków i troche stłuczonego szkła, wiec dalej nie szłam.Ale to i tak długi spacer.W otoczeniu hotelu rzeczywiście nie ma żadnych atrakcji, niedaleko jest Higuey, tam można pojechać, połazić.Po terenie hotelu kręcą się ludzie proponujący dowóz.Nie ma sie czego bać. Hotel Natura jest naprawdę ładny, ale to raczej nie jest szczególnie rozrywkowe miejsce.Ja takie właśnie lubię i wybieram, ale jak tobie może być tam nudno to może zastanów sie nad czymś innym.Nie ma nic gorszego jak nietrafiony hotel.

Mutha 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 20-07-2008, 23:57   

Strój na wieczorny posiłek

Napisz prosze jeszcze jak wygląda kwestia stroju podczas posilkow wieczornych w restauracjach: czy obowiazuja stroje wieczorowe , czy tylko dlugie spodnie czy tez mozna tam wejsc np.prosto z plazy .
Inna sprawa ktora mnie interesuje to czy oplaca sie wkladac jakies dolary w paszport, zeby dostac lepszy pokoj? Czy tez oficjalnie trzeba doplacac zeby miec pokoj z widokiem na ocean?

pozdrawiam

omen 
NAWIGATOR

Wysłany: 21-07-2008, 17:48   

Miałam pokój z widokiem na morze ...

Cześć!
Stroje wieczorowe to przesada, ale panowie powinni mieć długie spodnie i raczej nie podkoszulek ale koszulkę polo czy zwykłą koszulę z krótkim rekawem.Od kobiety wymagają tylko aby nie była w kostiumie kapielowym :-D .Nosiłam cienkie sukienki, bluzki i spódnicę i czułam sie ubrana "na miejscu".Owszem, na tańce przy muzyce na żywo po kolacji ,które przypominały atmosferą raczej dancing ,niektóre panie były wieczorowo, ale naprawdę nieliczne i przy braku tam klimatyzacji wyglądało to dość szczególnie.No i w restauracji a la carte warto ubrać się ciut bardziej wytwornie, bo to jednak inne klimaty, świece, kelnerzy, wino do wyboru, kapela lokalna grajaca dla każdego co sobie życzy, te rzeczy...Byłam tez swiadkiem jak poproszono o wyjście młodych ludzi którzy przyszli do głównego baru ( w dzień)na drinka w kąpielówkach.
Co do pokoju to nie wiem.Byłam z TUI, bez niczego mieliśmy pokój od strony lagun i częściowy(przez palmy) widok na morze.Gdyby was zakwaterowano do pokoju po zewnętrznej stronie budynku( tam nie ma specjalnie pięknego widoku, ale śmietnika też nie :-D ) to może warto za pomoca dolarów zamienić na pokój od strony wewnętrznej.Najlepiej ustal położenie pokoju z recepcjonistą tuż po otrzymaniu klucza z numerem i masz wtedy czas na "propozycję zamiany"Widok z pokoi na ogród jest naprawdę piękny.Pokoje z widokiem na morze są do zarezerwowania z katalogu za dopłatą,ale jak nie będa zajęte to może ci się uda.
Cześć!

jacijohn 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 22-07-2008, 18:45   

Wybraliśmy Natura Park

ktoś się wybiera we wrześniu lub przelomie września października do tego hotelu? My się na niego zdecydowaliśmy i nie sądzę abyśmy się zawiedli.

Mutha 
SZCZUR LĄDOWY

Wysłany: 23-07-2008, 01:15   

Bardzo dziekuje Omen:)
Jacijohn, wybieramy się (para) 3-18 września:)

jacijohn 
SZORUJĄCY POKŁADY

Wysłany: 23-07-2008, 22:02   

my jeszcze w sumie niewiemy ale raczej po was jakos!!! myslimy nad 24.09 ale jeszcze niewiemy do konca!!!!

Odpowiedz do tematu