najpiekniejsza plaza to oczywiscie punta cana
puerto plata ma czarne wolkaniczne plaze -- duzo mlodych ludzi tam zaglada
a na zimowe wczasy najlepiej wybrac sie do La Romana 100% gwarancji na sloneczne i gorace dni.
Ja rozumiem jesli sie wybieramy z polski na dominikane chcemy przedewszystkim slonce !
dlatego zimowa poro tylko La Romana i PuntaCana w tej kolejnosci pamietajac ze la romana jest na poludnowe czesi wyspy nad morzem karaibskim , a puerto plata i samana od polnocnej strony i nad atlantykiem
analogicznie cuba
a zycie nocne w hotelach kwitnie wszedzie i kozeram napewno nie bedziesz sie nudzil.
pamietac trzeba tylko ze wszystkie restauracjie ala carte wymagaja dlugich spodni i koszuli !
Panie oczywiscie moga miec gole plecy w sukienkach
Dużo więcej jest do zobaczenia (przyroda) na północy czyli Monte Crtisti, Puerto Plata, Sosua, Cabarete, Samana oraz centrum niż w rejonie Bavaro. Wymieniać nie wypada, ale spójrz na dział tego forum 'Wycieczki' oraz dział 'Wspomnienia'.
Wysłany: 15-06-2010, 14:32 Bavaro czy Bayahibe w marcu???prosze o pomoc
bardzo prosze o pomoc.Mam zamiar wykupic wycieczke ale to luty czy marzec.I nie wiem czy Bavaro czy Bayahibe uwielbiam plaze i najbardziej mi na tym zalezy.Bavaro jest nad oceanem wiec nie wiem jaka tam jest woda czy nie za zimna bo to marzec bedzie i czy fale nie za wysoie by plywac.Bayahibe jes nad morzem wiec chyba cieplej moze ktos byl i poradzi?
Cieplejsza strona Dominikany to południe kraju. Czyli Bayahibe bedzie dobrym wyborem. Z plazy też będziesz zadowolona. Natomiast w okresie w którym chcesz sie wybrac na wczasy na Dominikane to okres wiekszych fal na południu. Dlatego surferzy w jesienno - zimowej porze (u nas) wybierają południe Dominikany ze wzgledu na fale, natomiast w okresie wiosenno - letnim (u nas) wybierają północną część Republiki Dominikańskiej.
Jednak region Bayahibe jest spokojniejszym regionem na południowym wybrzeżu jeśli mówimy o wysokich falach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum